Keskituloiset eläkeläiset kaikkoavat demareista

Keskituloiset eläkeläiset kaikkoavat demareista

# Ylen puoluegallup tuotti järisyttäviä tuloksia. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ehdottomasti suurin puolue omassa yksinäisyydessään. Sitten seuraavat keskisuuret puolueet Kokoomus, Vihreät, Sosialidemokraatit ja Keskusta tässä järjestyksessä. Vihreät on tosiaan ajanut Sdp:n ohi. Tässä oli pääministeri Antti Rinteellä selittelemistä Ylen Eduskunnan kyselytunnilla 7.11.

Kommentaattorit ovat miettineet, mistä Perussuomalaisten ylivoimainen gallupkannatus johtuu. Heissä on nähty yhä tiukempaa maahanmuuttovastaisuutta ja vihapuhetta. On myös arveltu, että ihmiset näkevät nykyään puolueet akselilla perinnäiset arvot vastaan liberaalit arvot. Oikeiston ja vasemmiston vastakkainasettelu on paljolta liudentunut. On tuossa jotain perääkin.

Persut ovat kuitenkin monessa mielessä vähävaraisten tuntojen tulkkeja. He kysyvät, miksi köyhien maiden maahanmuuttajat pannaan asumaan heidän naapureikseen. Rikkaat ”kukkahattutädit” sen sijaan saavat asua rauhassa omissa kalleimmissa kaupunginosissaan. Kyseessä on siis ns. NIMBY-ilmiö. Persuja kannattavat vähävaraiset myös kyselevät, miksi maahanmuuttajille maksetaan heti samanlaisia tukia, joiden varassa he ovat saaneet elää vuodesta vuoteen.

 

# Näyttää myös siltä, että osa demarien eläkeläisäänestäjistä on loikannut perussuomalaisiksi, koska Antti Rinteen hallitus on unohtanut korkeimpia veroprosentteja maksavat keskituloiset eläkeläiset ja ja on jakamassa korotuksia vain kaikkein pienimpiin eläkkeisiin. Keskituloisetkin eläkeläiset sen sijaan ovat vuodesta vuoteen köyhtyneet ns. taitetun eläkeindeksin johdosta. Pitkäaikaiset keskituloiset eläkeläiset ovat jo pudonneet vähävaraisten joukkoon, heitä kun on verotettu muita ankarammin.

Rinne sanoo korottavansa pieni- ja keskituloisten eläkkeitä. Mutta se on keskituloisten osalta lievästi sanottuna ns. kaunisteltu totuus.

Näkisin tämän eläkeasian tärkeänä syynä demarien alamäkeen. Suuri osa Sdp:n äänestäjistä on eläkeläisiä. Eivät he voi hyväksyä sitä, että keskituloiset eläkeläiset ovat vuodesta vuoteen vajonneet syvemmälle, kun eläkeindeksiä ei ole pantu ajan tasalle.

Kaiken lisäksi keskituloisilla on monesti korkeampi veroprosentti kuin miljonääreillä. Oli tyypillistä, että eduskunnan eläkekysymysten ykköstuntija, demari Kimmo Kiljunen ei käyttänyt tv-lähetyksessä 7.11. yhtään puheenvuoroa. Onko hänet hiljennetty? Tai sitten hän oli lojaali puolueelleen eikä halunnut nolata pääministeriä.

 

AVAINSANOJA: Eläkkeet, NIMBY, Perussuomalaiset. Sosialidemokraatit

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu