Korona, suursota, inflaatio, pankkikato – entä ilmastokriisi?
Korona, suursota, inflaatio, pankkikato – entä ilmastokriisi?
Meillä on jo monta samanaikaista huolen ja murheen aihetta. Yksi on tietysti Euroopassa Ukrainassa riehuva sota, jonka aloitti Venäjän raakalaismainen hyökkäys ja jonka lopettamiseksi ei ole edes minkäänlaista rauhandiplomatiaa liikkeellä.
Sekä Venäjä että länsi ovat mukana tässä kiistassa niin kovin panoksin, että kummallekin kelpaa vain täydellinen voitto eli vastustajan nujertaminen. Eikö tällainen asetelma ole jo lähellä maailmansotaa? Tämä sota muistuttaa maailmansotia siinäkin mielessä, että kiista koskee Eurooppaa, mutta eurooppalaiset maat eivät ole sitä kyenneet ratkaisemaan. Taas tarvitaan Yhdysvaltoja niin kuin molemmissa maailmansodissa.
Inflaatiopirulainen
Tämä Venäjän hyökkäyksen tuottama Ukrainan murhenäytelmä on myös pannut talouden täydellisesti sekaisin. Inflaatiopirulainen oli jo ehditty unohtaa historian hämäriin. Mutta nyt se on noussut taas kummittelemaan. Keskuspankeilla ei näytä olevan kunnon keinoja tilanteen rauhoittamiseen.
Palkkojen ostovoima heikkenee. Inflaatio merkitsee vähävaraisimmille kansalaisille karmeaa kohtaloa. Heillä ei kohta riitä rahaa asuntojensa vuokriin eikä kohta ruokaankaan. Leipäjonot pitenevät.
Pankkien kaatuminen
Kaiken tämän keskellä sitten kuulemme, että amerikkalainen pankki Silicone Valley Bank (SVB) on kaatunut konkurssiin. Se on pelottava uutinen, sillä juuri Silicone Valleyssa pitäisi olla eniten Nobel-tasoista tietoa pankki- ja talousasioista.
Mutta pian tuli vielä uutinen, että joku pankki Euroopan pankkitasavallassa Sveitsissä on horjumassa konkurssin partaalla.
Kun talousasiantuntijoilta kysytään tulevasta pankkien kehityksestä, vastaus on luonnollisesti rauhoittava. Nuo ekspertit tietävät, että jos he sanoisivat muuta, katastrofi olisi valmis. Jos leviää huhu, että jokin pankki on vaikeuksissa, sen asiakkaat ryntäävät hakemaan rahojaan pois. Mikään pankki ei kestäisi sitä. Pankkibisnes ei nimittäin perustu tietoon vaan psykologiaan, yhteiseen luuloon.
Tähän eurooppalaiseen sotaan ja inflaatioon sekä yleismaailmalliseen pankkipaniikkiin tultiin parin vuoden koronapandemian jälkeen.
Ilmastonmuutos tuhoaa tulevaisuuden
Kolme vuotta sitten puhuttiin vielä ilmastonmuutoksesta suurimpana huolen aiheena. Nuoret ikäluokat toivoivat tehokkaita toimia, jotta luonto olisi kunnossa vielä seuraavillakin vuosikymmenillä.
Mutta sitten tuli koronapandemia, Ukrainan eurooppalainen murhenäytelmä, inflaatio ja pankkijärjestelmän lahoaminen. Heille kerrottiin, että ilmastonmuutoksen torjuminen on tärkeintä tulevaisuuden kannalta. Mutta sitten tuli katastrofi toisensa perään ja ilmaston pelastaminen unohtui.
Ei ihme, että nuorten mielenterveysongelmat lisääntyvät hälyttävästi.
ASIASANAT: Ilmastonmuutos, Pankkikriisi, Ukraina,
Sekä korona että Ukraina paitsi rimmaavat mukavasti niin myös ovat suhteellisen turhanaikaisesti kriisiytettyjä kriisejä. Vastaavanlaisia löytyy kyllä lisää. Yksi iso hyödyntämätön sektori ovat ajatusrikokset… Jotain kyllä keksitään. Peli jatkuu luultavimmin talousjärjestelmän täydellisellä remontilla.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Sekä korona että Ukraina paitsi rimmaavat mukavasti niin myös ovat suhteellisen turhanaikaisesti kriisiytettyjä kriisejä. Vastaavanlaisia löytyy kyllä lisää. Yksi iso hyödyntämätön sektori ovat ajatusrikokset… Jotain kyllä keksitään. Peli jatkuu luultavimmin talousjärjestelmän täydellisellä remontilla.”
Voipa tosiaan olla, että talousjärjestelmän selvät valuviat on korjattava pikaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Ei yhteisvaluutta euroa pysty purkaan ihan pikaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Good news is no news! From crisis to crisis!
Meillä vastuulliset kansalaiset lähtevät työhön ja asioinneille polkupyörällä auton sijasta, jotta päästöt pysyvät kurissa. Samaan aikaan Ukrainassa ovat käytössä kaikki keinot aggregaatista kenttäkamiinan kautta panssarivaunuihin ja jättiläispommeihin. Lieskat lyövät, savu tupruaa. Kukapa mittaisi päästöt?
Ilmoita asiaton viesti
”Kukapa mittaisi päästöt?”
Miksi ne pitäisi mitata?
Eihän kukaan ole laskenut sitäkään, paljonko toisen maailmansodan 6v. kestäneet maksimaaliset päästöt ovat vaikuttaneet ilmastoon?
Meriin sodissa valuneet ja vuotaneet miljoonat öljylitratkin ovat jo haihtuneet jonnekin. On arvioitu, että kaikista maailman meriin uponneista laivoista noin 75 prosenttia on uponnut toisen maailmansodan (1939–1945) aikana.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Eihän kukaan ole laskenut sitäkään, paljonko toisen maailmansodan 6v. kestäneet maksimaaliset päästöt ovat vaikuttaneet ilmastoon?”
Maailmansotien ilmastovaikutukset olisi tosiaan syytä mitata. Se olisi tärkeä tieto nykyiselle ja tulevillekin polville.
Ilmoita asiaton viesti
”Miksi ne pitäisi mitata?”
– Tähän bloggaaja ymmärtääkseni viittasikin: ”… tuli katastrofi toisensa perään ja ilmaston pelastaminen unohtui.”
– Pitänee kait ensin sotia sota pois käsistä, ja katsella sitten, ehtisikö vaikka joku dosentinplanttu ynnäämään Ukrainassa aiheutetun ympäristötuhon määrän. Pieni henkilöauto pöllyttää runsaat sata grammaa hiilioksidia per ajokilometri; mikä mahtaa olla taistelevien armeijoiden yhteispäästö sodan jatkuessa jo toista vuotta?
https://autojen.com/paastot/hyundai/i10.html
Ilmoita asiaton viesti
> ”Meillä vastuulliset kansalaiset lähtevät työhön ja asioinneille polkupyörällä auton sijasta, jotta päästöt pysyvät kurissa. Samaan aikaan Ukrainassa ovat käytössä kaikki keinot aggregaatista kenttäkamiinan kautta panssarivaunuihin ja jättiläispommeihin. Lieskat lyövät, savu tupruaa. Kukapa mittaisi päästöt?”
Sotiminen on tosiaan moraalisesti kelvoton sekä taloudellisesti ja ympäristön kannalta rikollisin tapa ongelmien ratkaisemiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sotimaan aloiteta ongelmien ratkaisemiseksi vaan pikemin ongelmien aikaansaamiseksi.
Sotia aloitetaan hallitsijoiden vallanhalun vuoksi. Vallanhalun synnyttää ihmisen mieliä hallitseva Ego, itsetunto, jolle ei mikään tahdo riittää.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Sotia aloitetaan hallitsijoiden vallanhalun vuoksi. Vallanhalun synnyttää ihmisen mieliä hallitseva Ego, itsetunto, jolle ei mikään tahdo riittää.”
Venäjä on maailman pinta-alaltaan suurin maa, eurooppalainen siirtomaavalta, joka ei ole koskaan luopunut Aasian valloituksistaan. Mutta Euroopan suunnalla se on joutunut vetäytymään Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen. Putinin mielestä se oli ”valtava geopoliittinen katastrofi”.
Ilmoita asiaton viesti
Vladimirin vallanhalu on kyltymätön. Vallanhalunsa tyydyttämiseen ei mikään uhraus ja sota ole liikaa. Vallanhalu sokeuttaa ihmisen täysin.
Ilmoita asiaton viesti
”ASIASANAT: Ilmastonmuutos, Pankkikriisi, Ukraina,”
Minä olen niin kyllästynyt sanaan ilmastonmuutos ja ”vihreä siirtymä”, koska se ei ole vihreää siirtymää nähnytkään. Samalla kun hiilidioksidin tupruttamista vähennetään esim. Suomessa, metalleja louhitaan muualla katastrofaalisin seurauksin – tässä toiminnassa saastuvat (vaarallisia myrkkyjä) sekä vesistöt pohjavesineen, ilmakehä että maaperä. Ihmiset, eläimet ja kasvit sairastuvat ja jopa kuolevat toiminnan johdosta. Eurooppalaiset eivät välitä. Olen niin saakelin kyllästynyt itse ihmiseen, joka ahneuksissaan ei näe nenäänsä pidemmälle.
Ukrainan kohdalla Eurooppa on jälleen osoittautunut kädettömäksi. Eurooppalaiset ovat pelkureita ja ahneita. Kreml toimii nyt kuten Hitler aikanaan ja Eurooppa toistaa kaikki samat virheet. Rivikansalaisena tätä on vaikea katsella…
Ilmoita asiaton viesti
> ”Ukrainan kohdalla Eurooppa on jälleen osoittautunut kädettömäksi. Eurooppalaiset ovat pelkureita ja ahneita.”
Eurooppa on jakautunut niin moneen pieneen kansallisvaltioon, että siitä ei ole yhtenäiseksi toimijaksi. Noilla kansallisvaltioilla on niin paljon keskinäisiä ristiriitoja ja kaunoja, että järeä yhteistyö on kovin usein mahdotonta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kirjoittaa myös ”Saarnaaja ” Raamatussa; ”Turhuuksien turhuus, sanoi saarnaaja, turhuuksien turhuus; kaikki on turhuutta! Mitä hyötyä on ihmiselle kaikesta vaivannäöstänsä, jolla hän vaivaa itseänsä auringon alla? Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti. Ja aurinko nousee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille sijallensa, josta se jälleen nousee. Tuuli menee etelään ja kiertää pohjoiseen, kiertää yhä kiertämistään, ja samalle kierrollensa tuuli palajaa. Kaikki joet laskevat mereen, mutta meri ei siitänsä täyty; samaan paikkaan, johon joet ovat laskeneet, ne aina edelleen laskevat. Kaikki tyynni itseänsä väsyttää, niin ettei kukaan sitä sanoa saata. Ei saa silmä kylläänsä näkemisestä eikä korva täyttänsä kuulemisesta. Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla. Jos jotakin on, josta sanotaan: ”Katso, tämä on uutta”, niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.” (Saarn. 1: 2-11)
Ilmoita asiaton viesti
There is no climate crisis only climate change taking place that best dealt with investing in cold fusion and until then the next 20 years use clean natural gas
Ilmoita asiaton viesti
> ”There is no climate crisis only climate change taking place that best dealt with investing in cold fusion and until then the next 20 years use clean natural gas”
Climate crisis or climate change, something should be done anyway. That is how people, especially young generations, see the situation.
Ilmoita asiaton viesti
After 20 years of propaganda about the climate change from global warming to man made climate change – no wonder our youth is depressed and have anxiety.
Putin’s attack was predictable since 2008 to some but since 2014 crimes to everybody – yet pipelines were built, not many kept promise of 2% minimum GDP into defense spending and you want us to trust these same clowns that only human produced CO2 is reason. The Doomsday Glacier is just proven by sub robots that it’s melting from underneath – reason 150 sun volcanoes and continental rift emitting heat – not human caused
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tuon hypetyksen ilmastonmuutoksesta voisi jo lopettaa, on niin monta oikeata ongelmaa hoitamatta. Mitä haittaa on sadan vuoden aikana tapahtuvasta parin asteen lämpenemisestä. Ainakin pohjoisilla leveysasteilla se olisi jopa eduksi. Ja kun lämpenemisjutut kuuluvat enemmänkin uskonnon puolelle, luokkaan viimeinen tuomio.
” jotta luonto olisi kunnossa vielä seuraavillakin vuosikymmenillä” ei hoidu ilmastonmuutoshuuhaalla, tarvitaan väestöräjähdyksen pysäyttäminen.
Ilmoita asiaton viesti
Tieteen ja tosiasioiden/mittaustulosten valossa voidaan todeta, ettei minkäänlaista ilmastokriisiä tai-hätää ole käsillä eikä näköpiirissä
https://wattsupwiththat.com/2023/03/15/climate-crisis-what-climate-crisis-part-one-the-evidence/
Ilmoita asiaton viesti
Näinkö nämä asiat koetaan? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Inflaatio hyödyttää sellaisia velallisia, joiden tulot ovat jollain tavoin indeksiin sidottuja, sillä vaikka korotkin nousevat, niin pitemmällä tähtäimellä lainapääoman reaaliarvo alenee huomattavasti ripeämmin kuin lyhennysmaksujen kautta. Tilapäisesti inflaatio aiheuttaa elinkustannusten noustessa ongelmia, koska indeksit laahaavat perässä, mutta se on vain tilapäistä.
Ilmoita asiaton viesti
Se on juuri näin.
Ilmoita asiaton viesti
Mitään kokreettista ratkaisua ei ole näköpiirissä Suomen pääosin itse aiheutettuun talouskatastrofiin. Vallalla oleva neuvottomuus läpäisee nyt koko Suomen poliittisen kentän.
Ilmastokatastrofi on peruttu, fossiilisten poltto on huippulukemissa ja ilmastopolitiikan perustana olevien IPCC:n ilmastomallien luotettavuus on ”fysiikkavajeen” takia NASA:n ym. toimesta asetettu laajasti kyseenalaiseksi (https://clima.caltech.edu)
Tätä surkeutta komppaa mediamme, joka on laiminlyönyt tehtävänsä: ”Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.”
Huolimatta Neuvostoliiton ”reaalisosialismin” konkurssista 1991 ja siitä, että sosialistinen talouskokeilu on epäonnistunut kaikkialla muuallakin, Suomessa jatkettiin sosialismin rakentamista niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Suomalaisen sosialismiin rakentamisessa keskeisessä osassa on ollut yber-besserwisserimme, Mauno Koiviston ajama bernsteinilainen idea, jonka mukaan sosiaalista vallankumousta ei tarvita sosialismin saavuttamiseksi, vaan pitää käyttää ”pikkuhiljaa hivuttamista”.
Nyt tuon hivutuksen tulos on kaikkien nähtävissä: Isänmaamme on menossa selvitystilaan, velkojien holhottavaksi!
Onko Suomi jo menetetty tapaus?
Ei ole, jos teemme taloutemme täysremontin markkinatalouden ehtojen mukaan. Se on todistetusti tuonut miljardeille työtä ja hyvinvointia, sekä pelastanut miljoonat nälältä.
Nyt meidän on heitettävä kehiin perinteiset ylivoimatekijämme:
1) Harvinainen kykymme tulosta tuottavaan ja vastuuta ottavaan tiimityöskentelyyn
2) Erinomaiset johtajamme, josta todisteena rakettimainen elintasomme nousu sodanjälkeisestä konkurssista muutamassa vuosikymmenessä maailman huippujen joukkoon
3) Kykymme kehittää ja ottaa käyttöön uutta tekniikkaa
4) Erinomainen koulujärjestelmämme, joka on kiireesti päivitettävä takaisin huipulle
5) Ei-korruptoitunut ja tehokas hallintomme, joka on nopeasti skaalattava kantokykymme mukaiseksi
Seppo Korppoo, joka uskoo isänmaamme kykyyn uudistua niin, että yrittäjillä on taas mahdollisuus ilman sosialisoinnin pelkoa kasvattaa täällä varallisuutta, ottaa riskiä, investoida uuteen tekniikkaan ja työllistää.
Ilmoita asiaton viesti
Nuorten mielenterveys järkkynee siksi, että:
– heillä on heikot eväät (on päästetty eristäytymään kännyjen ihmemaailmaan, jossa ainoa aikuiskontakti on jokunen hassu ope, työyhteisöllistä kokemusta on aiempaa vähemmän, keskittymiskyky mättää)
– heillä on elämäntarinanmuodostusongelmia (jättivoitto The Voicessa tai suosituksi youtubahtajaksi kohoaminen voivat olla keskeinen suunnitelma),
– voivat hivenen ulkopuolisina ehkä nähdä tietynlaisen muutoksen huonompaan ympäröivässä yhteiskunnassa (helpot ammatit katoamassa, vaatimukset kasvavat, talouden ja teollisuuden sektoreilla ei ole pysyvyyttä), joka edelleen heikentää vahvan elämänsuunnitelman muodostamishalua.
Ilmoita asiaton viesti