Koulut alkavat ongelmissa keskellä eurooppalaisten lomakuuta

Koulut alkavat ongelmissa keskellä eurooppalaisten lomakuuta

Näinä päivinä koululaiset ja opettajat hermoilevat uuden lukuvuoden akamisen tunnelmissa, joita häiritsee vielä korona. Viime lukuvuonna opetus siirrettiin paljolta etähommaksi netin välityksellä. Sellainen ratkaisu jakaa oppilaita vahingollisella tavalla kahtia. Rikkaat ja edistyneet oppilaat osaavat käyttää etäopetusta hyväkseen. Vähävaraiset ja vähemmän koulunkäynnistä kiinnostuneet oppilaat jäävät jälkeen.

Tämä oppimisvaje on koulujen ja opettajien suuri huolen aihe. Sellainen ei sovi hyvinvointivaltioon, joka yrittää kasvattaa kansalaisiaan nykyiseen maailmanaikaan. Siksi kouluja yritetään nyt pitää mahdollisuuksien mukaan avoinna.

Se edellyttää puolestaan opettajien ja oppilaiden tehokasta rokottamista. Rokotuksessa on vielä sellainen oikeuspoliittinen ongelma, että rokotusta ei voida antaa alaikäisille oppilaillekaan ilman heidän suostumustaan. Vanhempien tai opettajan kehotus ei riitä.

Tällaisissa ongelmissa koulut nyt ovat alkamassa. Jos koululomat olisivat eurooppalaiseen tapaan elokuussa, nämä hankaluudet voitaisiin siirtää syyskuun alkuun ja viettää kesälomaa kaikessa rauhassa etsimällä ongelmiin yhteisiä EU-ratkaisuja.

EU:n jäsenenä Suomen kannattaisi siirtää lomat elokuulle ja kellot Brysselin aikaan.

 

ASIASANAT: EU-aikataulut, Koronapandemia, Koululomat  

0
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu