Kuningashuoneet ovat historian jätesaastetta

Kuningashuoneet ovat historian jätesaastetta

Päivän ehdoton ykkösuutinen jopa meillä Suomessa on ollut Britannian vallattoman – ei kuitenkaan iloluonteisen vaan ilman valtaa olevan – kuninkaan Charles III:n eli Kalle kolmosen valtaan nousu. Ja sitä esiteltiin meille suomalaisillekin Ylen ykköskanavalta peräti kuuden tunnin ajan.

Onko tässä enää mitään järkeä? Ei tietenkään. Mutta viihdebisnes osaa ottaa hyödyn tästäkin. Kuninkaallisten perheiden yksityisasioista on tehty meille suomalaisillekin lööppilehtien avulla ”ykkösluokan uutisia”. Niillä myydään lehtiä ja istutetaan kansalaisia television ja netin äärelle.

Mutta kuningashuoneet ovat jätesaastetta menneiltä ajoilta. Vallankumouksia kokeneissa maissa ne on jo heitetty roskikseen. Mutta Länsi-Euroopan demokratioissa niitä ei ole vielä ehditty siivota historiaan. Olisi jo korkea aika.

Ikävä kyllä meillä Suomessa ei ole kuningashuonetta. Siinä olisi nimittäin hallituksen muodostamista yrittävälle Petteri Orpolle hyvä säästökohde, jotta kuuden miljardin säästölupauksille saataisiin edes yksi sopiva rahareikä.

 

ASIASANAT: Britannia, Charles III, Kuningashuoneet

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu