Kyllä me näistä ”pakolaisista” selviämme, kun Pietarissa ei ole sentään kapinaa
Kyllä me näistä ”pakolaisista” selviämme, kun Pietarissa ei ole sentään kapinaa
# Hallitus piti tiedotustilaisuuden. Aiheena oli se, että Venäjän vallanpitäjät haluavat piinata Suomea lähettämällä Suomen raja-asemlle polkupyörällä köyhistä maista saapuneita siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita. Heitä on tähän mennessä saapunut muutamia kymmeniä, mutta tilanne jatkuu ja varmaan pahenee, jos Suomi ei tee mitään.
Niinpä Suomi ryhtyi toimenpiteisiin. Pääministeri Petteri Orpo (Kok.) ja sisäministeri Mari Rantanen (PS) ja Rajavartiolaitoksen edustaja pitivät tiedotustilaisuuden. He kertoivat, että Suomi sulkee Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan raja-asemat kaikelta liikenteeltä 18.2.2024 saakka.
Nyt olisi syytä kysyä Putinilta, että eikös Venäjä olekaan turvallinen maa. Jos on, sinnehän nuo ihmispoloiset olisi palautettava rajoilta palelemasta. On nolo juttu Putinille, ellei hänen valtakuntansa kelpaa. Noilla siirtolaisilla nimittäin jo on Venäjän myöntämät paperit.
Nyt saamme nähdä, siirtyvätkö maahanpyrkijät pohjoisemmille raja-asemille, jotka jäävät avoimiksi. Presidentti Sauli Niinistö arveli, että tämä Venäjän hybridioperaatio on vastalause Suomen ja Yhdysvaltain turvallisuussopimusneuvotteluille.
Vuosina 2015-2016 kyllä vielä suurempia määriä siirtolaisia pyrki Venäjältä Suomeen ja Norjaan.
# Aivan uudenlainen pakolaiskriisi meillä koettaisiin, jos venäläiset tulisivat vihdoin järkiinsä ja hylkäisivät Putinin ja Kirillin diktatuurin ja ryhtyisivät kapinaan. Silloin rajallemme ryntäisi näiden ns. ”pakolaisten” sijaan todellisia venäläisiä pakolaisia ja tosi paljon.
Emme saa unohtaa, että Suomenlahden itäpäässä on koko Itämeren suurin metropoli ja vielä Putinin synnyinkaupunki. Jos uskoisimme iltapäivälehtien lööppijuttuja, tuo Putinin vallan viimeinen päivä olisi jo lähellä. Mutta nuo lööppijutut ovat valitettavasti toiveajattelua. Joka tapauksessa Nato-EU-Suomen olisi varauduttava siihenkin mahdollisuuteen, että itäraja alkaisi oikeasti vuotaa.
Eduskunnan kyselytunnilla näistä asioista käytiin räväkkää keskustelua. On erikoista, että mikään eduskuntapuolue ei enää käy puolustamaan Kremliä ja haukkumaan jenkkejä. Muutos on suorastaan uskomaton.
ASIASANAT: Hybriditoiminnot, Pakolaiset, Rajavalvonta
Tämä rajojen sulkeminen on monimutkainen juridinen ja käytännön ongelma. Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin kritisoi ankarasti Suomen hallituksen rajansulkemispäätöstä X:ssä: Toisin kuin sisäministeri Rantanen sanoo, kysymys ei ole laittomista vaan laillisista rajanylityksistä. Jokaisella on oikeus poistua Venäjältä. Suomi taas päättää, kuka voi tulla Suomeen.
Näin lait ja periaatteet sanovat. Mutta käytäntö on toisenlainen. EU on sulkenut suuren joukon EU-maihin pyrkijöitä maksua vastaan leireille Turkkiin.
Australia ei hyväksy lainkaan maahanpyrkijöitä, jotka yrittävät saapua meritse. Heidät on sijoitettu leireille Papua-Uuteen-Guineaan ja Nauruun.
Näin siis EU:ssa ja Australiassa, joita pidetään yleisesti eurooppalaisina oikeusvaltioina.
Ilmoita asiaton viesti
Professori on mitä ilmeisemmin unohtanut Olaus Petrin viisaat tuomarinohjeet yli 450 vuoden takaa, vaikka ne ovat Lakikirjan alkulehdillä.
”Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä.”
Mikäli näitä professorin ohjeita ruvetaan pilkun tarkasti noudattamaan, niin periaatteessa vaikka koko Pietarin väki eli yli 5 miljoonaa ihmistä voisi tulla tänne hakemaan turvapaikkaa kansainvälisen suojelun nimissä.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Mikäli näitä professorin ohjeita ruvetaan pilkun tarkasti noudattamaan, niin periaatteessa vaikka koko Pietarin väki eli yli 5 miljoonaa ihmistä voisi tulla tänne hakemaan turvapaikkaa kansainvälisen suojelun nimissä.”
Kyllä sen voi noinkin sanoa. Meidän olisi oltava selvillä siitä, mitä Suomen on tehtävä, jos Pietarista alkaa tulla todella paljon aivan oikeita turvapaikanhakijoita.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa myös miettiä, mitä me Suomessa tekisimme, jos Moskovassa ja Pietarissa alkaisi tapahtua, kun siellä valta vaihtuisi vallankumouksen kautta niin kuin marraskuussa 1917. Silloin Suomeen varmaankin suuntautuisi taas valtava virta venäläisiä. Jotain tuollaista meillä koettiin runsaat 100 vuotta sitten. Yhdelläkään Nato-EU-maalla ei ole lähikulmillaan niin valtavaa venäläistä kaupunkia kuin Baltian mailla ja Suomella. Se kaupunki on Pietari.
Ilmoita asiaton viesti
Asiasta on tuota tuoreempaa kokemusta, kun neuvostoliiton yhteiskuntajärjestelmä romahti 1990-luvun alussa. Siitä selvittiin.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Asiasta on tuota tuoreempaa kokemusta, kun neuvostoliiton yhteiskuntajärjestelmä romahti 1990-luvun alussa. Siitä selvittiin.”
Vuonna 1991 koettiin todella ratkaisun hetkiä. Oli luojan lykky, että kukaan ei ottanut haltuunsa Gorbatshovin salkkua, vaan osavaltiot alkoivat hoidella omia asioitaan, Jeltsin vain Venäjän hallintoa. Se tuotti itsenäisyyden mm. Baltian maille – ja Ukrainalle. Ilmankos Putin pitää noita tapahtumia ”historian suurimpana katastrofina”, jota hän nyt yrittää korjata.
Ilmoita asiaton viesti
Puolustusministeri Antti Häkkäsen mukaan tämä rajanylityspaikkojen sulkeminen on kristallinkirkas viesti Venäjälle ja niille ihmisille, jotka miettivät pitäisikö lähteä pitkälle reissulle. Rajanylityspaikkojen sulkemiselle perusteet tulevat Venäjän laajasta hybridivaikuttamisesta muuallakin kuin Suomessa. Suomi on tarpeen mukaan valmis sulkemaan loputkin raja-asemat, sanoi Häkkänen Ylen haastattelussa 18.11.
Ilmoita asiaton viesti
MTV:n haastattelussa 18.11. Teija Tiilikainen arveli, että lähettämällä turvapaikanhakijoita Suomen rajalle Venäjän johto pyrkii murtamaan suomalaisten yhtenäisyyttä ennen presidentinvaaleja. Suomalaisten yhtenäisyys Venäjän suhteen on ollut hämmästyttävä. Se ei tietenkään miellytä Kremliä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä olisi syytä tämä Natomaan rajapelleily lopettaa heti. Jämäkämmät otteet! Mitä ihmeen leluaitoja raja-asemille pystytetään?
Kyllä meille kohta nauravat muutkin tahot kuin Putin.
Mitä tuumaavat Nato-kenraalit uudesta kumppanimaasta kun tänne työnnytään rajan läpi potku- ja skeittilautojen kanssa? Kaikki otetaan humanismin nimissä vastaan, ettei vaan yhtäkään minkään pykälän pilkkua rikota. Naurunalaiseksi joutumisesta ja kasvojen menetyksestä sekä rajaturvallisuudesta viis veisaten. Oikeusvaltion status ei tässä tilanteessa jämäkämmistä toimista kärsisi.
Tässä menee suomalaisten rajamiesten ja sotilaiden hyvä maine, jota monet Nato-maat ihailevat. Onko tämä aivan yletön filantropia maineen menettämisen arvoista rajaturvallisuuden vaarantamisena?
Asiaa ei saa jättää muutamien rajavartijoiden riesaksi, armeija paikalle. Ja koko itärajalta raja-asemat kiinni. Eiköhän Putinin kannatus Suomessa asuvien tai opiskelevien venäläisten mielissä lopu kun raja on kiinni eikä käydä sukulaisissa puolin ja toisin kuukausiin! Putinhan on rajaselkkauksen masinoinut.
Ja lopetetaan hyvänen aika tiedotusvälineissä turvapaikanhakijoista jankuttaminen. Jotain muuta nämä maahamme tungettavat ovat!
Ilmoita asiaton viesti
> ”Tässä menee suomalaisten rajamiesten ja sotilaiden hyvä maine, jota monet Nato-maat ihailevat. Onko aivan yletön filantropia tämän maineen menettämisen arvoista rajaturvallisuuden vaarantamisena?”
Joskus joutuu miettimään, kumpi painaa enemmän ihmisoikeudet vai pienen demokraattisen maan olemassaolon puolustaminen. Joskus joudutaan ensin pelastamaan pieni demokratia – jotta voitaisiin kohta taas ajaa yleismaailmallisia ihmisoikeuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä ajatus punnittavaksi!
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien päätoimittaja Erja Yläjärvi kysyy kolumnissaan 19.11., kestäisimmekö, jos ihmisiä alkaisi kuolla rajalle. Rajamme rauhallisuus on perustunut siihen, että Venäjä hoitaa osuutensa. Suomalaisia ei ole haitannut, että Lähi-idästä lähtevät harhailemaan Venäjälle tai pyrkivät EU:hun vaikka Turkin kautta. Nyt tämä vakauden tunne on ollut uhattuna. Voisiko kansallinen turvallisuus mennä tällöinkin muun arvopohdinnan edelle? Noin kysyy Hesarin päätoimittaja.
Ilmoita asiaton viesti
> ”Asiasta on tuota tuoreempaa kokemusta, kun neuvostoliiton yhteiskuntajärjestelmä romahti 1990-luvun alussa. Siitä selvittiin.”
Vuonna 1991 koettiin todella ratkaisun hetkiä. Oli luojan lykky, että kukaan ei ottanut haltuunsa Gorbatshovin salkkua, vaan osavaltiot alkoivat hoidella omia asioitaan, Jeltsin vain Venäjän hallintoa. Se tuotti itsenäisyyden mm. Baltian maille – ja Ukrainalle. Ilmankos Putin pitää noita tapahtumia ”historian suurimpana katastrofina”, jota hän nyt yrittää korjata.
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Jussi Konttinen kirjoittaa kolumnissaan 19.11.: On vaikea uskoa, ettei Venäjä olisi ottanut huomioon sitä mahdollisuutta, että Suomi sulkee rajansa. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes muistuttaa, että Venäjä voi joka tapauksessa kääntää lopputuloksen edukseen.
Jos raja pysyy auki, Venäjä voi turvapaikanhakijoita syöttämällä osoittaa Euroopan heikkouden. Jos raja menee kiinni, Venäjä pääsee syttämään EU-maata venäläisvastaisuudesta ja saa pidettyä (asevelvollisuus)reservit kotona.
Tilanne on todella uskomaton: Putinille molempi on parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen venäläiset ovat järjestäneet mielenosoituksen rajojen sulkemista vastaan. Heille tällainen päätös on hyvin epämieluinen. Se tekee heille mahdottomaksi tai ainakin äärimmäisen vaikeaksi yhteydenpidon Venäjällä asuviin sukulaisiin ja tuttuihin – ja vielä joulun ja uudenvuoden edellä. Tämä voi lisätä ”putinismia” heidän keskuudessaan.
Ilmoita asiaton viesti
Syyttäkööt epämieluisuudesta rajaselkkauksen aiheuttajaa. Turha osoittaa mieltään Suomen viranomaisia kohtaan. Rajalla on aivan muusta kyse kuin venäläisten epämieluisuudesta!!
” Tämä voi lisätä ”putinismia” heidän keskuudesaan.” Minä olen sitä mieltä, että toisinpäin. Ellei näin ole on syytä katsella tarkasti minkälaisia ihmisiä täällä maassamme oikein asuu. Tällä mielenilmauksella pelataan vahvasti Putinin pussiin.
Mielenosoittajat: OSOITTAKAA MIELTÄNNE PUTININ HYÖKKÄYSSOTAA VASTAAN! Siitä kumpuaa tämä teidän tämän päivän epämieluisuutenne. Ilman sotaa, jo vuodesta 2014, tuskin olisimme Natossa, ja rajaliikenne sujuisi.
Ilmoita asiaton viesti