Kyllä me näistä ”pakolaisista” selviämme, kun Pietarissa ei ole sentään kapinaa

Kyllä me näistä ”pakolaisista” selviämme, kun Pietarissa ei ole sentään kapinaa

# Hallitus piti tiedotustilaisuuden. Aiheena oli se, että Venäjän vallanpitäjät haluavat piinata Suomea lähettämällä Suomen raja-asemlle polkupyörällä köyhistä maista saapuneita siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita. Heitä on tähän mennessä saapunut muutamia kymmeniä, mutta tilanne jatkuu ja varmaan pahenee, jos Suomi ei tee mitään.

Niinpä Suomi ryhtyi toimenpiteisiin. Pääministeri Petteri Orpo (Kok.) ja sisäministeri Mari Rantanen (PS) ja Rajavartiolaitoksen edustaja pitivät tiedotustilaisuuden. He kertoivat, että Suomi sulkee Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan raja-asemat kaikelta liikenteeltä 18.2.2024 saakka.

Nyt olisi syytä kysyä Putinilta, että eikös Venäjä olekaan turvallinen maa. Jos on, sinnehän nuo ihmispoloiset olisi palautettava rajoilta palelemasta. On nolo juttu Putinille, ellei hänen valtakuntansa kelpaa. Noilla siirtolaisilla nimittäin jo on Venäjän myöntämät paperit.

Nyt saamme nähdä, siirtyvätkö maahanpyrkijät pohjoisemmille raja-asemille, jotka jäävät avoimiksi. Presidentti Sauli Niinistö arveli, että tämä Venäjän hybridioperaatio on vastalause Suomen ja Yhdysvaltain turvallisuussopimusneuvotteluille.

Vuosina 2015-2016 kyllä vielä suurempia määriä siirtolaisia pyrki Venäjältä Suomeen ja Norjaan.

 

# Aivan uudenlainen pakolaiskriisi meillä koettaisiin, jos venäläiset tulisivat vihdoin järkiinsä ja hylkäisivät Putinin ja Kirillin diktatuurin ja ryhtyisivät kapinaan. Silloin rajallemme ryntäisi näiden ns. ”pakolaisten” sijaan todellisia venäläisiä pakolaisia ja tosi paljon.

Emme saa unohtaa, että Suomenlahden itäpäässä on koko Itämeren suurin metropoli ja vielä Putinin synnyinkaupunki. Jos uskoisimme iltapäivälehtien lööppijuttuja, tuo Putinin vallan viimeinen päivä olisi jo lähellä. Mutta nuo lööppijutut ovat valitettavasti toiveajattelua. Joka tapauksessa Nato-EU-Suomen olisi varauduttava siihenkin mahdollisuuteen, että itäraja alkaisi oikeasti vuotaa.

Eduskunnan kyselytunnilla näistä asioista käytiin räväkkää keskustelua. On erikoista, että mikään eduskuntapuolue ei enää käy puolustamaan Kremliä ja haukkumaan jenkkejä. Muutos on suorastaan uskomaton.

 

ASIASANAT: Hybriditoiminnot, Pakolaiset, Rajavalvonta

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu