Miksi vain kokoomuslaiset pyrkivät läpimätään urheilubisnekseen?

Miksi vain kokoomuslaiset pyrkivät läpimätään urheilubisnekseen?

# On todella erikoista, että Suomen Olympiakomitean puheenjohtajuus kiinnostaa vain kokoomuslaisia poliitikkoja. Ilmoittautuneet ovat Ilkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo ja Jan Vapaavuori. Nuo neljä olivat uusitulla olympiastadionilla väittelemässä toimittajien, kriitikoiden ja tv-yleisön edessä. Kovin vähällä heidät päästettiin.

Ihmettelen, olivatko paneelin järjestäjät ja vetäjät lukeneet vaikkapa Suomen Kuvalehdessä 45/2020 julkaistun murhaavan voimakkaan kritiikin kansainvälistä olympialiikettä ja koko urheilubisnestä vastaan. Se on pahimmanlaatuista korruptiota, mafiaa, orjatyötä ja diktaattorien hännystelyä. Kumma, että tuosta ei kysytty mitään. Tiedusteltiin sentään, olisiko boikotoitava tulevia Kiinan olympialaisia. Ei kuulemma, koska mafiosot olivat jo valinneet Kiinan.

 

# Kokoomustaustaisia on kansainvälisessä urheilubisneksessä ollut enemmänkin. Kalervo Kummola on toiminut kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtajana. Hjallis Harkimo on ollut vuosia tärkeänä tekijänä jääkiekkoyhteistyössä Vladimir Putinin KHL:ssä, jossa Jokerit pelaavat. Mutta kävipä Maalaisliiton Urho Kekkonenkin vuonna 1942 Berliinissä neuvottelemassa Euroopan urheiluliiton perustamista natsi-Saksan johdolla.

On todella outoa, että kansainvälisen urheiluliikkeen mädännäisyyttä vastaan ovat useinkin nousseet vain itse urheilijat, nuo varsinaiset työntekijät. HJK:n Riku Riski nousi maailmanmaineeseen kieltäytyessään matkustamasta Qatariin, jossa vaarallisella orjatyöllä rakennetaan MM-jalkapallon näyttämöjä.

 

# Tuollaiseen toimintaan nuo neljä kokoomuslaista siis pyrkivät. Yksi heistä on Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, joka on ilmoittanut jättävänsä Stadin päällepäsmärin hommat. Ehkä hän kuvittelee pääsevänsä Olympiakomiteaan, koska hänen johdollaan on kunnostettu Helsingin Olympiastadion. Remontti kyllä maksoi rutkasti enemmän kuin oli tarkoitus.

Ymmärrän kyllä, että urheilumafiabisnes kiinnostaa joitakin kokoomuslaisia. Toivottavasti he eivät pyri urheilubisneksen korruptoituneisiin hyväveli-hyväsisko-kerhoihin nautiskelemaan vaan vaatimaan muutosta. Ymmärrän kyllä myös, etteivät muiden puolueiden poliitikot haluaisi koskea olympiatunkioon viiden metrin kepilläkään.

Maailmassa on kylläkin niin harvoja todellisia demokratioita, että kovin pieniksi suurkisat tulisivat, jos mukaan laskettaisiin vain oikeat kansanvallat. Urheilubisneksen korruptio ja lurjustelu olisi joka tapauksessa saatava pikaisesti loppumaan.

 

ASIASANAT: Olympialiike, Urheilu, Urheilubisnes

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu