Milloin EU kaataa Luxemburgin rahanvaihtajien pöydät?

Milloin EU kaataa Luxemburgin rahanvaihtajien pöydät?

Meillä on kauhisteltu Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin muutaman kymmenen tuhannen euron kauneudenhoito- ja matkalaskuja, jotka on pantu valtion piikkiin. Oikein onkin kauhisteltu. Sellainen ei käy pohjoismaisessa demokratiassa nimeltä Suomi, ”maailman onnellisimmassa ja vähiten korruptoituneessa maassa”.

Mutta Suomi on jäsenenä Euroopan unionissa EU:ssa, jonka jäsenmaana on veroparatiisi nimeltä Luxemburg. Siellä pelataan hämäriä bisneksiä, ei vain kymmenillä tuhansilla vaan sadoilla miljoonilla ja miljardeilla euroilla. Ja vielä ”täysin laillisesti”. Miten tuollainen valtio voi olla EU:n jäsen? Ja miksi EU hyväksyy tuollaisen menon? Ja miten Suomi voi olla mukana unionissa, joka hyväksyy moisen lurjustelun?

Yhtenä Luxemburgin pörssipelinä näin nollakorkojen aikoina ovat pikavipit. Entä mistä pikavippifirmat saavat rahoitusta? EU:n veroparatiisimaasta Luxemburgista tietenkin. Sinnehän Suomenkin ökyrikkaat ovat sijoittaneet varojaan. He tietävät, että pikavippilaitokset ovat nykyään ainoita pankkeja, jotka maksavat sijoittajilleen korkoa.

On täysin käsittämätöntä, että Luxemburgin kaltainen veroparatiisi voi olla EU:n jäsen niin kuin ei mitään. Nyt tutkivat journalistit ovat saaneet selville, että esimerkiksi Björn Wahlroosilla ja Ilkka Herlinillä on sijoituksia Luxemburgissa, Wahlroosilla jotain 140 miljoonaa euroa. Niitä hän kuulemma käyttelee mm. pikavippibisnekseen.

Pikavippejä joutuvat käyttämään kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat vähävaraiset maksaakseen asuntokeinottelijoille huikeita vuokria ja ostaakseen ruokaa tai lääkkeitä, koska molempiin ei ole varaa. Se on melkein ainoaa pankkitoimintaa, jossa käytetään hyväksi korkoa. Tavalliset pankithan ovat lopettaneet koron maksun asiakkailleen, jotkut jopa ottavat korkoa asiakkaidensa tileiltä.

Kun ajattelemme Luxemburgin pankkitoimintaa, ymmärrämme Nasaretin miestä Jeesusta, joka kaatoi rahanvaihtajien pöydät.

 

ASIASANAT: Luxemburg. Pikavipit, Veroparatiisit

+16
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu