Nuori nainen on nuori nainen, vaikka olisi pääministeri

Nuori nainen on nuori nainen, vaikka olisi pääministeri

Uusimmat mielipidetiedustelut kertovat, että Kokoomus johtaa yhä (20,9 %), Sosialidemokraatit ovat kakkosena (18,1 %) ja Perussuomalaiset (17,9 %) pronssilla. Järjestys on pysynyt samana varmaan toista vuotta, mutta Kokoomuksen johtoasema on vahvistunut.

Demarit taas ovat jääneet yhä kauemmaksi, lähes kolmen prosenttiyksikön päähän. Mistä tämä, johtuu, kysellään. Joidenkin mielestä meidän maailman nuorin naispääministerimme Sanna Marin on viime aikoina muuttanut tyyliään. Hän on pitänyt bileitä pääministerin virka-asunnolla ja esitellyt elämäänsä Instagramissa. Hän on käyttänyt vanhemmista ikäluokista muotinimitystä boomerit eli buumerit.

Ehkä Sanna Marin haluaa tällä tyylillä houkutella nuorempia ikäluokkia Sdp:n äänestäjiksi. Demarien äänestäjäkunta on tutkimusten mukaan varsin iäkästä. Kenties tällainen sanailu karkotti kannatuksesta iäkkäämpiä demareja. Tässä pätee vanha totuus: Jos kumartaa yhtäälle, samalla pyllistää toisaalle. Minä en kyllä ota tällaista leikillistä sanailua vakavasti. Teen valintani itse poliittisten päätösten perusteella.

Kyllä nuorten naisten on annettava käyttäytyä niin kuin nuoret naiset, vaikka sattuisivat olemaan pääministerin hommissa. EU:n tehtäviin siirtyneeltä entiseltä demarien puheenjohtajalta Jutta Urpilaiselta myös kysyttiin hänen mielipidettään pääministeri Sanna Marinin yksityisbileistä nousseeeseesta kohusta. Jutta piti asiaa jokapäiväisenä rutiinijuttuna, kun kyseessä ovat nuoret naiset. Niinhän aikoinaan keskusteltiin myös ministeri Jutta Urpilaisen sukkahousuista.

Perussuomalaiset eivät ole juurikaan menettäneet kannatustaan, vaikka äijäpuolueena pidetyt persut ovat saaneet nuorehkon naisen, Riikka Purran, puheenjohtajakseen. Keskusta ja Vihreät ovat 11 prosentin kieppeillä lähellä toisiaan. Keskustalle, entiselle pääministeripuolueelle, se on kovin vaatimaton lukema. Mutta kaupungistuminen etenee. Ja persut vievät melkoisen osan maalla asuvien äänistä.

 

ASIASANAT: Puoluegallup, Sanna Marin

+3
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu