Olisiko jo aika rokotuspakolle ja terveystodistukselle?

Olisiko jo aika rokotuspakolle ja terveystodistukselle?

Itävallan koronapandemia on ärtynyt niin huikeisiin mittoihin, että maassa on määrätty rokotus sakon uhalla pakolliseksi. Olemme hiljakseen ihmetelleet, ettei samanlaista päätöstä ole vielä tehty kuin joissakin diktatuurivaltioissa.

Ihmisellä on ja tulee olla valta määrätä, mitä hänen keholleen tehdään. Niinpä minäkin olen jo kahdesti estänyt hammaslääkäriä poistamasta suustani hammasta, joka toimii vielä joten kuten. Implantit ovat niin kalliita, että en ole vielä ryhtynyt niitä hankkimaan. Olen iloinen, että minulla on oikeus määrätä hampaistani.

Mutta rokotus on jotenkin toisenlainen kysymys. Rokottamattomat täyttävät vähitellen vaativimmat koronapotilaiden hoitopaikat. Sitä paitsi he levittävät tautia siellä missä liikkuvat. Heille voisi määrätä pakollisen rokotuksen Itävallan tapaan. Poikkeuksena ovat tietenkin ne henkilöt, jotka eivät jostakin lääketieteellisesti todetusta syystä voi ottaa rokotusta.

Vielä erikoisempi kysymys kuin rokotuspakko on rokotustodistus, jonka käyttöä ei ole saatu Suomessa toimimaan. Kyllähän tuollainen todistus olisi hyvin käyttökelpoinen, jotta joitakin yhteiskunnan toimintoja voitaisiin pitää käynnissä. Ja on käsittämätöntä, ettei hoitoalan työntekijöiltä voida vaatia rokotusta.

ASIASANAT: Koronapandemia, Rokoruspakko, Terveystodistus

0
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu