Onko Halla-aho huomannut, että sydän onkin vasemmalla puolella?

Onko Halla-aho huomannut, että sydän onkin vasemmalla puolella?

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja äskeisten kuntavaalien äänikuningas Jussi Halla-aho kertoi jättävänsä puheenjohtajan paikkansa ensi puoluekokouksessa elokuussa. Mitään erityistä syytä hän ei maininnut. Kuntavaalien tulosilloissa hän oli kyllä pettyneen tuntuinen, kun persut eivät äänimäärässä päässeet lähellekään kärkeä, vaikka saivatkin paljon paremman tuloksen kuin neljä vuotta sitten.

Halla-aho kertoi, että eroamisen lopulliset syyt selviävät kirjeessä, jonka sisältö paljastetaan vasta kymmenen vuoden kuluttua. Todella mystillistä. Siinä meillä on uusi ”Tiitisen lista”. Ehkä Halla-aho on asioita rehellisenä tiedemiehenä tarkastellessaan tullut siihen tulokseen, että Perussuomalaiset eivät ole sittenkään liikkeellä oikeiden asioiden puolesta. Sitä vain ei sovi kertoa heti päin naamaa oman puolueen jäsenille.

Ehkä Halla-aholle on selvinnyt, ettei Kokoomus ole persuille missään nimessä sopiva hallituskumppani. Jos siihen erehtyy, käy niin kuin Timo Soinille. Kokoomuslaisillahan on ”sydän oikealla puolella” he kun ajavat rikkaiden etuja. Perussuomalaisten äänestäjät ovat etupäässä yhteiskunnan vähäosaisia ja syrjittyjä, jotka elävät maahanmuuttajien naapureina.

Kokoomuslaiset taas asuvat alueilla, joiden asuntojen hintoihin maahanmuutto ei ole päässyt vaikuttamaan. Ehkä Halla-aholle on selvinnyt, että persujen sydän onkin vasemmalla puolella.

Vahvimpana seuraajaehdokkaana persujen puheenjohtajaksi on kansanedustaja Riikka Purra, nuori nainen, joka on kaikissa suhteissa mahdollisimman erilainen henkilö kuin Halla-aho. Purra on kuulemma kertonut kannattaneensa elämänänsä aikaisemmissa vaiheissa Vihreitä. Todella merkillistä.

Ehkä siis Halla-aho ei rohkene kertoa persuille tulleensa siihen tulokseen, että ihmisen sydän onkin vasemmalla puolella?

 

ASIASANAT: Jussi Halla-aho, Kokoomus, Perussuomalaiset

0
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu