Orpolla outo porvaripari, Sanna Marinilla orpo olo

Orpolla outo porvaripari, Sanna Marinilla orpo olo

Kokoomuksen Petteri Orpo on aloittamassa hallitusneuvotteluitaan. Onnea matkaan. Mutta ei näytä ihan helpolta. Jos yritetään muodostaa ns. porvarihallitus, aisaparina olisi Eduskunnan oikeaan laitaan istutettu Perussuomalaiset. Kokoomuslaisia äänestävät ennen kaikkea hyvätuloiset. Mutta persujen väki on taas maan vähävaraisinta. Sitä paitsi persut vastustavat maahanmuuttoa, EU-yhteistyötä ja ilmastotoimia, jotka ovat Kokoomukselle tärkeitä. Miten silloin yhteistyö onnistuu?

Tämä huhtikuu toi täydellisen muutoksen sekä Suomen ulko- että sisäpolitiikkaan. Suomi loikkasi liittoutumattomien maiden joukosta Yhdysvaltain vetämän Naton jäseneksi. Ja Suomen asioita mallikkaasti läpi poikkeuksellisten kriisien johtanut naisenemmistöinen hallitus sai äkkilähdön. Sanna Marinille ja naisministereille tuli orpo olo.

On todella vaikea ymmärtää, miksi äänestäjät eivät halunneet antaa tuolle ulkomaita myöten kiitellylle ministeristölle jatkokautta. Sanna Marinista oli tullut uusi ja poikkeuksellisen suosittu Suomi-brändin keulakuva. Miten äänestäjät voivat olla näin julmia? Ulkomailla on puhuttu jopa naisvihamielisyydestä. Ei kai siitä sentään ollut kysymys?

Jonkinlaisena vastaavana tilanteena tulee mieleen Britannian pääministeri Winston Churchill, joka hoiti voiton toisessa maailmansodassa, mutta sai palkaksi äänestäjiltä pakit. Hänelle kyllä hoidettiin lohdutukseksi kirjallisuuden Nobel-palkinto. Millä ihmeellä hyvittäisimme Sanna Marinia?

 

ASIASANAT: Eduskuntavaalit, Labour, Porvarihallitus

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu