Ovatko Perussuomalaiset todella suurin työväenpuolue?

Ovatko Perussuomalaiset todella suurin työväenpuolue?

Tutkimukset kuulemma kertovat, että miehistä jopa 28 % ja naisista vain 15 % äänestää Perussuomalaisia. Vihreitä sen sijaan äänestää naisista 15 % ja miehistä vain 10 %. On myös kerrottu, että Vasemmistoliiton äänestäjistä enemmistö on naisia. Tällainen tilanne viittaa siihen, että miehet ovat enemmistönä oikeistopuolueissa ja naiset vasemmistopuolella.

Olen myös kuullut väitettävän, että persut ovat suurin työväenpuolue, siis suurempi kuin sosialidemokraatit. Tämä on järisyttävä väite, kun ottaa huomioon, millaista köyhiä kyykyttävää politiikkaa nykyinen Petteri Orpon hallitus harjoittaa valtiovarainministerinään Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Se myös vie osaltaan pohjaa pois ay-liikkeeltä, joka taistelee vahvoilla lakkoaseilla hallitusta vastaan.

Vai tuottaako oikeistohallituksessa hääriminen persuille samanlaisen rökäletappion kuin Juha Sipilän hallituksessa hääriminen Timo Soinin aikoina?

Asiaa hämärtää se, että ruumiillinen työ ja keskimääräistä alempi palkka ei välttämättä tee ihmisestä työväen etujen ajajaa. Monet äänestävät yksinkertaisesti omien taloudellisten etujensa vastaisesti. Niinpä Kokoomuksenkin äänestäjissä on todella paljon perinteistä työväenluokkaa.

Miksi persut ajavat hallituksessa niin voimakkaasti lakkoilevan ay-liikkeen vastaista politiikkaa? Se saattaa johtua siitä, että persut eivät halua maahanmuuttajia kilpailemaan suomalaisten palkoista ja sosiaalieduista. He eivät halua myöntää, että Suomi tarvitsee runsaanlaisesti työperäistä maahanmuuttoa. On myös kerrottu, että persuja on syrjitty ay-liikkeen johtopaikkoja jaettaessa.

Entä miksi ennen niin suuri vasemmistopuolue SKDL on kutistunut pieneksi Vasemmistoliitoksi? Yhteä syynä on varmaan se, että aikoinaan vasemmistopuolueessa kerrottiin kansalle, että itärajan takana on työläisten jos ei nyt ihan paratiisi niin ainakin Suomea reilumpi valtakunta. Nykyään sellainen viesti ei enää sattuneista syistä mene perille.

 

ASIASANAT: Perussuomalaiset, Työväenluokka, Vasemmistoliitto

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu