Poliisille ja kulttuurille rahaa poistamalla exit-verokeplottelu

Poliisille ja kulttuurille rahaa poistamalla exit-verokeplottelu

Suomi aikoo säästää vähentämällä poliisien määrärahoista. Poliisille on myönnetty ensi vuodelle 807,9 miljoonaa euroa, kun tänä vuonna on käytetty 838 miljoonaa. Tämä pakottaa 200-250 poliisin potkuihin.

Voi ilman muuta sanoa, että poliisi ei ole oikea veroleikkauskohde. Väkivalta on hiljalleen lisääntynyt maassa. Pienimpiä rikoksia ei ehditä enää lainkaan selvittää. Suomen kaltaisessa maassa poliisi on erityisen tärkeä ammattiryhmä. Useissa maailman maissa poliisi on korruptoitunut ammattikunta, jota varsinkin vähävaraisen kansan pitää pelätä. Suomi kuuluu niihin harvoihin melkein korruptiosta vapaisiin maihin, joissa poliisiin voi luottaa eikä häntä pidä pelätä. Hänet rohkenee tarvittaessa jopa kutsua paikalle.

Hallitus yrittää selittää, että poliisilta säästyvät varat pitää siirtää kulttuurille, jolle ei enää tulee rahaa Veikkaukselta entiseen malliin. Mutta kyllä kulttuurin nälkätyöläisiä pitäisi rahoittaa muualta kuin vähävaraisilta peliriippuvaisilta ressukoilta kerätyillä pennosilla.

Poliisille ja kulttuurille voitaisiin saada rahaa säätämällä arvonnousuvero eli exit-vero eli maastapoistumisvero. Hallitus päätti budjettiriihessä, että vuodesta 2023 alkaen osakkeiden myyntivoitosta maksavat veroa myös ne, jotka ovat muuttaneet pois Suomesta. Näin, jos voitto on kertynyt Suomessa asumisen aikana. Tällainen verokeplottelu olisi lopetettava välittömästi, jotta saataisiin rahaa poliisille ja kulttuurille.

 

ASIASANAT: Exit-vero, Kulttuuri, Poliisi

0
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu