Presidenttigallup pani puolueet sokkiin

Presidenttigallup pani puolueet sokkiin

# Totta kai piti katsoa televisiosta Ylen Puheenjohtajatentin. Meillä on puolueita niin runsaasti, ettei heidän keskensä voi juurikaan saada aikaan sujuvia keskusteluja. Ei vallankaan korona-aikana, jolloin keskustelijat istuvat kaukana toisistaan. Eihän siinä synnyt edes kunnon käsirysyjä. Nykyäänhän kaveria voi koskea vain kyynärpään kärjellä, jos sitäkään.

Nyt tuntui myös jotenkin siltä, että parin päivän takainen presidenttigallup oli järkyttänyt ja säikyttänyt eräitä puheenjohtajia, jotka eivät olleet pärjänneet gallupissa. Itse asiassa siinä pärjäsi vain demarien Sanna Marin, joka oli ehdoton ykkönen. Toiseksi sijoittunut Olli Rehn ei ole puolueensa Keskustan puheenjohtaja, ei edes kolmonen, Vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto.

Puoluegallupeissa ykköspaikkaa hallitsevan Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ilmeisesti omaa lainkaan presidentillisiä ominaisuuksia. Hän vaikuttikin tässä keskustelussa suorastaan turhautuneelta. Kokoomuksen Petteri Orpo oli myös suorastaan orpo, etten sanoisi urpo väittäessään jatkuvasti, että sydämen kuuluu olla oikealla puolella ja auto kuuluu teille, eiku Teille.

 

Presidentillinen Sanna Marin

# Sanna Marin sen sijaan ei ollut enää entinen Sanna, jonka hiukset valuvat suorina sivulle. Tukka oli nyt sidottu taakse nutturalle. Siinä meidän edessämme oli presidentillinen Sanna Marin.

Noita psykologisia ja ulkoisia merkkejä seuratessa itse keskustelut uhkasivat jäädä toissijaisiksi. Eikä niissä juuri uutta tullutkaan ilmoille. Oppositio kauhistelee EU:n valtavaa elvytyspakettia. Persut olisivat valmiita heittämään koko EU:n roskikseen.

Kokoomuksen Orpo yrittää epätoivoisesti selittää, että hänen puolueensa rakastaa lämpimästi itse EU:ta mutta ei voi hyväksyä elvytyspakettia, jossa Suomi on maksumiehenä. Yhtä erikoista on, että Vasemmistoliitto ja Keskusta, jotka alkuaan vastustivat Suomen EU-jäsenyyttä, ovat nykyään Unionin ja jopa elvytyspaketin kannalla, vaikka Suomi on maksajan paikalla ja vaikka EU on alun perin kapitalistinen vapaakauppa-alue.

Presidenttigallup on siis pannut Suomen puolueet sokkiin, vaikka presidentinvaaleihin on kolme vuotta.

P. S. Olen samaa  mieltä kuin Ylen Ykkösaamun asiantuntijat, joiden mukaan Sanna Marin (Sdp), Annika Saarikko (Kesk.) ja Jussi Saramo (Vas.) selvisivät parhaiten Puheenjohtajatentissä.

 

 

 

ASIASANAT: Presidentinvaalit, Sanna Marin

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu