Sanna Marin, kerro hallitukselle, ettei köyhiä saa kyykyttää!

Sanna Marin, kerro hallitukselle, ettei köyhiä saa kyykyttää!

Pääministeri Petteri Orpon piti perjantaina 8.3. neuvotella ammattiyhdistysväen kanssa työehdoista, lähinnä vientialojen katosta palkkaneuvotteluissa. Koska vientialojen ammattiliitoilla on ollut perinteisesti paljon valtaa ay-liikkeessä, pääministeri toivoi tällaisen asian etenevän neuvottelupöydässä.

Mutta työntekijäpuoli toivoi neuvoteltavan myös muista suunnitelmista, joilla hallitus on pannut köyhiä kyykkyyn. Hallitus kuitenkin katsoo, että nuo asiat ovat osa hallitusohjelmaa ja siis lyödyt lukkoon. Niinpä siis neuvottelut loppuivat lyhyeen. Nyt sitten uhkana ovat pitkäaikaiset lakot, jotka tulevat todella kalliiksi valtakunnalle.

Kun hallitus kohtelee näin kovalla kädellä vähävaraisinta työväenluokkaa, luulisi Sosialidemokraattien lisäävän kannatustaan. Siltä ei kuitenkaan näytä, kun katselee tuoreimpia gallupnumeroita. Kolme suurinta puoluetta ovat Kokoomus, Sdp ja Perussuomalaiset prosenttiluvuin 21,6 %, 19,8 % ja 18 %.

Tuntuu erikoiselta, että persujen kannatus pysyy noin korkealla, vaikka puolueen äänestäjistä iso osa on varsin vähävaraista väkeä. Miksi köyhien kyykyttäminen ei heitä kiusaa? Joidenkin selitysten mukaan persuja harmittaa se, että heitä on kuulemma syrjitty ay-liikkeiden johtopaikkoja jaettaessa.

 

# Entä miksi demareiden kannatus ei nouse tämän ylemmäksi, vaikka hallitus syrjii köyhiä? Yhtenä selityksenä voisi olla edelleen jatkuva järkytys edellisen vasemmisto- ja naisenemmistöisen hallituksen vaalitappiosta ja nopeasta vaipumisesta historian hämäriin. Hallituksen ministerit ovat yksi toisensa perään jättäneet puolueidensa puheenjohtajuuden.

Aivan poikkeuksellista oli hyvin suositun demaripääministerin Sanna Marinin nopea kävely ulos Eduskunnasta ja koko Suomesta. Lehdet ovat kirjoittaneet, miten hän matkustaa milloin missäkin, asuu kalleissa hotelleissa ja bilettää. Hyvin harvoin kerrotaan, että hän käy johtavien poliitikkojen kanssa keskusteluja Euroopan ja maailman vaarallisesta tilanteesta ja pyrkii löytämään ratkaisuja ongelmiin.

Demarien tilannetta helpottaisi, jos Sanna Marin aika ajoin esittäisi painavia kommentteja myös Suomen tilanteesta ja kertoisi hallitukselle, ettei köyhiä saa kyykyttää.

 

ASASANAT: Köyhyys, Menot, Tulot

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu