Sanna Marin tuomitsi Kiovassa jyrkästi Venäjän toimet

Sanna Marin tuomitsi Kiovassa jyrkästi Venäjän toimet

Pääministeri Sanna Marin on käynyt Kiovassa Ukrainassa tapaamassa maan presidenttiä Volodymyr Zelenskyita. Vierailusta ei tietenkään kerrottu etukäteen turvallisuussyistä. Suomen pääministeri esitti voimakkaan ja erittäin selkeän vetoomuksen Ukrainan puolesta ja tuomitsi jyrkästi Venäjän Putinin raa’an sodan.

Tämä VZ on nykyään varmaan maailman eniten julkisuudessa esiintyvä poliitikko, jonka jo lapsetkin tuntevat kuvaruudusta ja nettisivuilta. Hän on luonut aivan uudenlaisen esiintymistavan T-paidassa ja ilman mitään pönöttäviä prenikoita. Siinä asussa hän on esiintynyt etänä kaikkialla maailmassa parlamenteissa, YK:ssa, EU:ssa ja suurvaltakokouksissa.

Tuollainen esiintyminen on tuonut Ukrainalle näkyvyyttä ja mainetta kaikkialla maailmassa. VZ:n suora ja selkeä esiintymistapa on kertonut tämän maapallon asukkaille, miten törkeän hyökkäyksen kohteeksi Ukraina on joutunut.

Tuo hyökkääjä Vladimir Putin on sen sijaan jäänyt maailman paholaisen maineeseen, vihatuksi sylkykupiksi, jolla ei ole ystäviä vaan pelkkiä vihamiehiä joka suunnalla.

Suomen pääministeri kävi siis tapaamassa Ukrainan maailmankuulua presidenttiä. Se oli oikeastaan aivan luonnollista. Ellei Suomen valtiojohtoa olisi nähty Kiovassa, maailmalla olisi vähitellen kysytty, miksi ei. Siellähän on käynyt suuri joukko Euroopan johtavia poliitikkoja ja myös EU:n johtohenkilöitä. Ukrainan asia on kaikkien meidän asia – paitsi ei Putinin ja Valko-Venäjän Lukashenkan.

Sanna Marin esiintyi VZ:n rinnalla mallikkaasti ja puhui suoraan ja selkeään tyyliinsä vakavin ilmein tuomiten jyrkästi Putinin raakuudet. Suomen pääministerin viestinä oli, että Ukraina tarvitsee jatkuvasti ja yhä enemmän meidän apuamme sekä sodan käymiseen että elämän ylläpitämiseen. Ukrainaa ei ole lupa unohtaa.

 

ASIASANAT: Suomi, Ukraina, Venäjä

+8
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu