Suomi ja Ruotsi myrskyssä samassa veneessä

Kuva 2: Venäjän vaakuna ja Ruotsin lippu. Suomen kuninkaat tulivat Ruotsista ja keisarit Venäjältä. Kuva: Timo Uotila.

Suomi ja Ruotsi myrskyssä samassa veneessä

Kesäkuun 6. päivä keskellä heleintä kevätkesää on iloisten melodioiden Ruotsin kansallispäivä. On kovin enteellistä, että surumielisiin säveliin iki-ihastunut Suomi viettää itsenäisyyspäiväänsä täsmälleen puolen vuoden kuluttua joulukuun 6. päivänä syystalven lohduttomissa hämärissä.

Suomi ja Ruotsi ovat olleet vuosisatoja samaa maata, mutta ovat sitten eläneet erossa 213 vuotta. Nyt nämä kaksi maata ovat yllättäen samassa kiikkuvassa veneessä pyrkimässä yhdessä rantautumaan Naton turvasatamaan. Taustalla kuuluu karmeita sodan ääniä, kun Venäjän karhu raatelee Ukrainan väkeä.

Vene keikkuu, Suomi ja Ruotsi lähestyvät Naton rantaa, joka häämöttää edessä. Mutta esteenä on turkkilainen rantavahti, joka heiluttaa pitkää seivästään ja pyytää suomalaisia ja ruotsalaisia poistamaan veneestään Suomen ja Ruotsin liput. Pohjolan ristilippumaat ärsyttävät häntä niin vietävästi. Norjasta ja Tanskasta on jo ollut liikaa riesaa. Yhtään enempää ”ihmisoikeusvöyhötystä” ei Naton rannoilla enää kaivata, huutelee turkkilainen rantavahti.

 

ASIASANAT: Nato, Ruotsi, Suomi

+2
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu