Suomi on maailman onnistunein maa jopa koronavuonna!

Suomi on maailman onnistunein maa jopa koronavuonna!

On taas tullut uutinen siitä, että Suomi on todettu maailman onnellisimmaksi maaksi jo peräti neljättä kertaa peräjälkeen. Miten tämä on mahdollista, kysytään täällä vakavailmeisten pessimistien maassa. Selitys on siinä, että kysymys on käännösvirheestä. Ei pitäisi puhua onnellisimmasta vaan onnistuneimmasta maasta tai vielä osuvammin vähiten epäonnistuneesta maasta. Kumma, ettemme ymmärrä hehkuttaa loistavaa menestystämme.

Tuossa vertailussa mittaillaan demokratiaa, oikeudenmukaisuutta, reiluutta, korruption vähäisyyttä ja tällä kertaa myös koronapandemian vaikutuksia. Silti on merkillistä, että Suomi voi voittaa tällaisessa vertailussa. Se kertoo vain, miten mätä ja epäoikeudenmukainen tämä matoinen maailma on. Tässä ovat maailman kymmenen onnellisinta maata: Suomi, Islanti, Tanska, Sveitsi, Hollanti, Ruotsi, Saksa, Norja, Uusi-Seelanti ja Itävalta.

Ns. hyvinvointivaltiot ovat siis kärjessä. Australia on myös lähellä kärkeä, sijalla 12.  Kanada puolestaan on kymmenikön ulkopuolella 15. sijalla. USA oli nostanut sijoitustaan parilla pykälällä nousten sijalle 19. Kanada on sijalla 14. Lähinaapureistamme Viro oli sijalla 28. ja Venäjä melko lailla listan keskivaiheilla sijalla 60. Pahnanpohjimmaisena on Zimbabwe.

Tänä vuonna raportissa on huomioitu myös COVID-19-pandemian vaikutuksia ja raportti pohtii, miten arviot omasta elämästä ja koetut tunteet ovat vuonna 2020 eronneet vuosien 2017–2019 ajanjaksosta.

Miksi ihmeessä Suomi ei ole käyttänyt näitä erittäin pätevien tiedemiesten tekemiä vertailuja hyväkseen ja hehkuta olevansa maailman onnistuneimmin asioitaan hoitava maa jo neljättä kertaa peräkkäin? Eihän valtiolla ole arvokkaampaa päämäärää kuin onnistunut asioiden hoito jopa koronapandemian aikoina. Tässähän olisi Sanna Marinin hallitukselle uusi valttikortti.

Lähde: World Happiness Report, https://worldhappiness.report/

ASIASANAT: Hallinto, Koronapandemia, Suomi

+3
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu