Suomi on maailman onnistunein maa jopa koronavuonna!
Suomi on maailman onnistunein maa jopa koronavuonna!
On taas tullut uutinen siitä, että Suomi on todettu maailman onnellisimmaksi maaksi jo peräti neljättä kertaa peräjälkeen. Miten tämä on mahdollista, kysytään täällä vakavailmeisten pessimistien maassa. Selitys on siinä, että kysymys on käännösvirheestä. Ei pitäisi puhua onnellisimmasta vaan onnistuneimmasta maasta tai vielä osuvammin vähiten epäonnistuneesta maasta. Kumma, ettemme ymmärrä hehkuttaa loistavaa menestystämme.
Tuossa vertailussa mittaillaan demokratiaa, oikeudenmukaisuutta, reiluutta, korruption vähäisyyttä ja tällä kertaa myös koronapandemian vaikutuksia. Silti on merkillistä, että Suomi voi voittaa tällaisessa vertailussa. Se kertoo vain, miten mätä ja epäoikeudenmukainen tämä matoinen maailma on. Tässä ovat maailman kymmenen onnellisinta maata: Suomi, Islanti, Tanska, Sveitsi, Hollanti, Ruotsi, Saksa, Norja, Uusi-Seelanti ja Itävalta.
Ns. hyvinvointivaltiot ovat siis kärjessä. Australia on myös lähellä kärkeä, sijalla 12. Kanada puolestaan on kymmenikön ulkopuolella 15. sijalla. USA oli nostanut sijoitustaan parilla pykälällä nousten sijalle 19. Kanada on sijalla 14. Lähinaapureistamme Viro oli sijalla 28. ja Venäjä melko lailla listan keskivaiheilla sijalla 60. Pahnanpohjimmaisena on Zimbabwe.
Tänä vuonna raportissa on huomioitu myös COVID-19-pandemian vaikutuksia ja raportti pohtii, miten arviot omasta elämästä ja koetut tunteet ovat vuonna 2020 eronneet vuosien 2017–2019 ajanjaksosta.
Miksi ihmeessä Suomi ei ole käyttänyt näitä erittäin pätevien tiedemiesten tekemiä vertailuja hyväkseen ja hehkuta olevansa maailman onnistuneimmin asioitaan hoitava maa jo neljättä kertaa peräkkäin? Eihän valtiolla ole arvokkaampaa päämäärää kuin onnistunut asioiden hoito jopa koronapandemian aikoina. Tässähän olisi Sanna Marinin hallitukselle uusi valttikortti.
Lähde: World Happiness Report, https://worldhappiness.report/
ASIASANAT: Hallinto, Koronapandemia, Suomi
”Tuossa vertailussa mittaillaan demokratiaa, oikeudenmukaisuutta, reiluutta, korruption vähäisyyttä ja tällä kertaa myös koronapandemian vaikutuksia.”
Timo hyvä, listaltasi puuttuu velkaantuneisuus ja kilpailukyky. On helppo olla onnellinen kun eletään velaksi eikä äedes uskalleta puhua, mistä rahat tulee. Onnellisuus loppuu viimeistään silloin kun lainan perijät kolkuttelevat ovella.
Ilmoita asiaton viesti
Velkaelvytys on ehdottoman tarpeellista sellaisessa kriisitilanteessa kuin nykyinen globaali koronapandemia. Yhdysvaltain markkinatalouden vetäjä Joe Biden ymmärtää sen jakaessaan huikean määrän ”helkopterirahaa” köyhälle kansalle.
Ilmoita asiaton viesti
”Joe Biden ymmärtää sen jakaessaan huikean määrän ”helkopterirahaa” köyhälle kansalle.” bullshit
Vaikka asun USAssa, en useasti ymmärrä mitä Suomessa/suomalaiset puhuvat USAsta. Esim en ole koskaan kuullut helikopterirahasta. USA on velkaantunut, koska Gerge W Bush ja D J Trump antoi huikeat veroalet rikkaille. Vaikka USAn talous on käynyt ylikierroksilla viimeiset 10 vuotta, verotulut eivät ole riittäneet kattamaan valtion menoja. USAssa joka viides lapsi elää köyhyydessä ja nälässä. Nämä tarvitsevat ”helikopterirahaa” saadakseen syödä tarpeeksi.
Suomessa valtionvelka kasvaa, koska sukkahousuhallitus puhaltaa rahaa turhuuteen — maailman paras ilmasto, maailman ”inhimillisin” valtio, terroristien jalkavaimot pitää pelastaa, jne, jne. Minua pelottaa mikä tämän tien päässä odottaa.
USAssa Biden varmasti yrittää maksaa velkaa takaisin, mutta se edellyttää verojen korotusta ja tästä tietysti nousee jumalaton mellakka.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat on vaarallinen esimerkki siitä, että rikkaille annetaan ylenmääräisiä veronalennuksia. Suomikin on ajoittain ollut samalla vaarallisella tiellä. Keskituloisilla on Suomessa korkeimmat veroprosentit.
Ilmoita asiaton viesti
Onnettomin maa on Zimbabwe. Persut ovat kuitenkin koko ajan niin onnettomia, vihaisia, katkeria, surullisia ja pelokkaita, että tulee mieleen pitäisikö puolueelle antaa sen henkistä maisemaa paremmin kuvaava nimi: peruszimbabwelaiset? Vähintäänkin olisi reilua kutsua Halla-ahoa Suomen Mugabeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen sopisi olla iloisia siitä, että Suomi oli mitattu maailman ”onnellisimmaksi” eli onnistuneimmaksi maaksi jo silloin, kun perussuomalaiset ”siniset” istuivat hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Persujen sopisi olla iloisia siitä.”
Persut ovat päinvastoin surullisia. Tämä puhuu sitä vastaan mitä mieltä persut on Suomesta.
Suomi on persujen mielestä paska paikka ja on mennyt koko ajan pahempaan suuntaan, Persujen mielestä Suomi pitäisi palauttaa 50- luvulle, jolloin arvot ja kaikki muukin oli Suomessa persujen mielestä paremmin kohdallaan.
Mutta persut ei tiedä, ne ei ole eläneet 50- lukua, kuten minä olen. Minä tiedän että 50- luku oli Suomessa helvetillistä aikaa nykysuomeen verrattuna, joka on taivas 50- lukuun nähden.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo koko onnellisuusmaavertailu on iso vitsi.
Valtaosalla suomalaisista ei ole edes kykyä moisen vertailun arviointiin, saati sitten mihinkään muuhun pisteytyksen rakentamiseen.
Kunhan n. 10 miljardin euron vuotuiset krooniset alijäämät joskus väkisinkin otetaan vastuulle, niin onnellisuudesta varmasti sitten tingitään.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo ”onnellisuusvertailu” on todellakin vitsi. Kysymys on valtioiden onnistumisvertailusta. Tällaisessa globaalissa koronapandemiatilanteessa ei ole mitään muuta jätkevää ratkaisua kuin velkaelvytys. Sopii kysyä vaikka Joe Bidenilta – tai EU:n päämajasta.
Ilmoita asiaton viesti
Coronaelvytys on coronaelvytystä.
Suomi on elvyttänyt yli 100 miljardilla eurolla ennen pandemiaa v. 2007 lähtien , eikä työllisyyttä tai talouskasvua ole saatu aikaan huolimatta tuosta jättisummasta.
Vienti on romahtanut ko. aikana EU: n suurimmin palkankorotuksin ilman tuottavuuden kasvua.
Suomi joutui pandemian kouriin erityisen heikossa ja sopeutumattomassa ajankohdasa ja kärsii siitä varmasti muita enemmän myös jatkossa. Sosialistihallitus vain pahentaa tilannetta välinpitämättömyydellään.
Suomi on todellisuudessa jo tippunut muiden Pohjoismaiden kelkasta hyvinvointivaltiona. Tämä totuus on vain piilotettu tavan tallaajilta velalla ja veronkorotuksin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen velkataakka ei ole kansainvälisesti vertailtaessa mitenkään valtava. Ilman velkarahaa ei selvitä sellaisesta globaalista pandemiasta kuin korona. Sen ovat jo tunnistaneet ja tunnustaneet jopa Yhdysvallat – ja Saksa.
Ilmoita asiaton viesti
Timo, ei se ihan noin mene.
Se menee nimittäin näin:
Suomessa on 500 000 työtöntä, hylätty nuorten kurjalisto-sukupolvi ja pitkän ajan talouskehityksessä olemme sijalla n. 141.
Suomi on nyt täysin jumissa ja vientimme rakenne on yhä enemmän raaka-aineita, ei know-how-tuotteita. Eliittimme ja ay-liike on kyvytön tekemään välttämätöntä talousreformia.
Viher-maxilainen eliittimme onkin kuolemanvaarallista porukkaa yrittäjille.
Perti Sarvamaan mukaan1990-luvun laman takia 14500 yrittäjää teki itsemurhan.
Historiallisessa katsannossa on selvää, että Suomi on siirtynyt täysin uuteen todellisuuteen, joka johtaa yhteiskuntamme kriisiytymiseen sen kaikissa osissa. ”Post-truth” on filosofinen ja poliittinen oppi, jossa ei ole yhteisesti sovittuja standardeja totuudelle ja se on vallannut maailman.
Siinä totuudeksi väitettyä faktaa pohdittaessa päinvastaiset mielipiteet pitää ottaa huomioon samalla painoarvolla ja totuudet ovat vain ”sosiaalisia konstrukteja”. Filosofi Esa Saarinen sanoi: ”Totuus löytyy sieltä missä porukka on kerääntynyt nuotion ympärille.”
Tämän vuoksi demokratia on maailmanlaajuisessa kriisissä, kun erilaiset diktatuurit valtaavat alaa ja maailmantaloutta pyörittävät 100 suurinta, veroparatiiseista toimivaa globaalifirmaa.
Noitten firmojen toimintastrategia on seuraava: Ne hakevat koko ajan suurinta tuottoa valtaville kassavaroilleen. Ne analysoivat markkinoita, maita ja yhtiöitä, ja iskevät säälimättömällä voimalla kun havaitsevat haavoittuvan kohteen.
Kohteita ovat kilpailukyvytöntä tekniikkaa käyttävät yhtiöt ja maat, joissa on jumiutuneita talous-poliittisia rakenteita. Suomi on yksi tällainen.
Tilanne johtaa tietenkin siihen, että yliverotetut suomalaiset firmat ajetaan konkurssiin, parhaat karkaavat tsunamina ulkomaille.
Seppo Korppoo, 30+ vuotta pk-riskiyrittäjänä, viemässä know-how-tuotteita julmille globaalimarkkinoille.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentissasi on eräitä mielenkiintoisia pointteja. Kerrot, että 1990-luvun laman aikoina 14 500 yrittäjää teki itsemurhan. Pitäneekö paikkansa? Tuolloin valtiontaloutta johtivat kokoomuslaiset valtiovarainministerit Iiro Viinanen ja Sauli Niinistö. v. 1993 säädettiin laki, jonka perusteella pääomatuloja verotetaan lievemmin kuin palkkoja. Siitä lähtien rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Rahat ovat kulkeutuneet veroparatiiseihin.
Nykyään tosiaan suuret globaalifirmat ovat nousseet valtaan. Voin suositella luettavaksi Juha-Pekka Raesteen ja Hannu Sokalan kirjaa ”Maailman 50 vaarallisinta yritystä”.
Ilmoita asiaton viesti
Timppa hei,
Sain tuon luvun 14 500 yrittäjien itsemurhaa Petri Sarvamaan kirjoituksesta.
Olet varmaan samaa miltä kanssani, että tuo luku on joka tapauksessa traagisen suuri ja sen tarkkaan selvittämiseen pitäisi perustaa totuus-komissio?
Tuo vuotava haava on parasta nyt hoitaa, Koiviston konklaavin paperit tuotava julki ja kunnolla käytävä läpi, jolloin noitten yrittäjien perheet ja yritykset voivat tehdä surutyönsä loppuun.
Valtavan suuri osuus maailan varoista on veroparatiiseissa ja niitä hallinnoivat suuret globaalifirmat. Tuolle faktalle emme voi mitään, mutta sen kanssa on pakko oppia elämään.
Suomalaisista start-upeista vain yksi kymmenestä jotenkin menestyy ja ovat sitten heti viher-maxilaisen eliitin saalistuksen kohteena. Lisänä tulee globaalien veroparatiisiyhtiöiden kilpailupaine.
Kysymys kuuluukin nyt näin: Onko Suomi ihan oikeasti yritys-ystävällinen maa? Voiko suomalainen riski-yrittäjä täällä turvallisesti kasvaa, investoida ja työllistää?
Ilmoita asiaton viesti
”Tuossa vertailussa mittaillaan demokratiaa, oikeudenmukaisuutta, reiluutta, korruption vähäisyyttä ja tällä kertaa myös koronapandemian vaikutuksia.”
Tilasto, jossa Saudi Arabia on näissä asioissa Italian ja Espanjan edellä, ei vaikuta ”erittäin pätevien tiedemiesen” tekemältä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä ei mitata vain demokratiaa ja reiluutta vaan myös talouden toimivuutta. Siksi varmaan Saudi-Arabia nousee monen demokraattisemman maan edelle. Ja monessa EU-maassa on monenmoista mafiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jepjep, Saudit parempia kuin Singapore? Kuningasperhe, entiset vuohipaimen-maantierosvot, kruununprinssi murhamies…Todellisia asiantuntijoita!
Ilmoita asiaton viesti
Saudi-Arabia on todella primitiivinen barbaarivaltio. Mutta huikea ölytalous nostaa sen tällaisessa kokonaisvertailussa pois pahnanpohjimmaisten maiden joukosta.
Ilmoita asiaton viesti
Puhumattakaan siitä, että kyseinen barbaarivaltio on tilastossa Singaporen edellä!
Ilmoita asiaton viesti
Saudi-Arabia taitaa taloutensa toimivuuden voimalla ajaa paljon demokraattisemman Singaporen edelle. Tässä ei mitata vain demokratian tasoa. Valtion onnistuminen ei ikävä kyllä voi perustua pelkästään demokratian tasoon.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ”asiantuntijoiden” mielestä raakaöljyn myynti osoittaa talouden paremmuuden suhteessa maailman suurimman konttisataman teknologis-logistiseen kehitykseen, koulutuksen tasoon ja talouskasvuun (Singapore yli 4%, Saudit 0,7%)?
Ilmoita asiaton viesti
Sekä Singapore että Saudi-Arabia ovat varsin korkealla tällä onnistumislistalla. Noiden maiden ansiot ovat vain eri suunnilla. Tässä ei kilpailla pelkästään taloudessa tai demokratiassa vaan paljossa muussakin. Eri maiden ansiot ovat eri suunnilla.
Ilmoita asiaton viesti
Vain ns. vähän onnelliset täällä Suomessa pystyvät olemaan ylpeitä tällaisia typeriä happiness-tutkimuksia lukiessaan.
Tervejärkisimmät suomalaiset ainakin hyppäävät ”onnellisuus-tutkimustulos”-uutisten yli herkuttelemaan urheilu-uutisten pariin, joissa kerrotaan suomalaisurheilijoiden epäonnistumisista.
Teoria ja käytäntö eivät aina kohtaa toisiaan.
Ilmoita asiaton viesti
En sanoisi, että tämä vertailuraportti on lainkaan typerä. Siinä ei vertailla kansalaisten onnellisuutta (jota on sitä paitsi täysin mahdotonta mitata järkevällä tavalla). Siinä vertaillaan valtioiden kaikkinaista onnistumista. Ja se on juuri sitä, mihin hyvällä hallinnolla pyritään.
Ilmoita asiaton viesti