Trumpin, Putinin, Marinin ja Saarikon ilmeet kertovat kaiken

Trumpin, Putinin, Marinin ja Saarikon ilmeet kertovat kaiken

# Yhdysvaltain kongressivaaleissa Demokraatit saavat kuin saavatkin enemmistön Senaattiin. Nevadan vaalitulos ratkaisi sen. Tilanne ei enää muutu, vaikka Georgian uusintavaalit tuottaisivat voiton Republikaaneille. Se on meidän eurooppalaisten mielestä hieno juttu. Muuten Euroopalle ja Ukrainalle myönteinen presidentti Joe Biden olisi ollut aivan Republikaanien ja Donald Trumpin armoilla.

Mutta toisen voitto on toisen häviö. Republikaaneilla on jo Edustajainhuoneen enemmistö. Mutta Trump olisi tarvinnut myös Senaatin. Sen näkee selvästi jo heti Trumpin ilmeistä. Saapa nähdä, kertooko Trump lähipäivinä pyrkivänsä taas presidentiksi. Hänhän sai myös rätin naamalleen, kun puoluetoveri vaan ei kaveri Ron DeSantis otti jytkyvoiton Floridan vaaleissa.

 

# Olisi myös mielenkiintoista nähdä Vladimir Putinin ilme nyt, kun venäläiset ovat menettäneet  Hersonin kaupungin ukrainalaisille joukoille. Ja tuo Herson on alueella, jonka Kreml on julistanut juhlallisesti kuuluvan äiti-Venäjälle. Putin ei ole tullut julkisuuteen näyttämään epätoivoista ilmettään. Hän varmaan ymmärtää, että se ei kannata.

 

# Kasvoista näkee myös, että demarien Sanna Marin ja kepun Annika Saarikko ovat huonoissa väleissä keskustellessaan saamelaiskäräjäasetuksesta, jonka Marin haluaisi hyväksytyksi ja Saarikko ei missään tapauksessa. Lappi on Keskustalle tärkeää kannattaja-aluetta. Lapin maakunnassa on asukkaita noin 175 000. Saamelaisia on kuulemma noin 10 000, joista ainakin puolet asuu muualla kuin Lapissa. Se tekee tilanteen hyvin erikoiseksi.

 

Kasvojenilmeet ovat tärkeää viestintää. Jos sanat ja ilme ovat ristiriidassa, ihmiset uskovat enemmän ilmeeseen. Koirat haistavat ihmisten aikeet. Mutta silloin tulee olla lähellä koiraa. Kasvojen ilmeet taas välittyvät ihmisille nykymedian aikoina hetkessä mantereelta toiselle.

 

ASIASANAT: Putin, Saamelaiset, Trump

+1
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu