Aluevaalit ja Suomen demokratian tila

Suomi äänestää huomenna sunnuntaina 23.1. ensimmäisissä aluevaaleissaan. Lähtökohtaisesti vaalit ovat farssi. On perustettu uusi ja täysin tarpeeton poliittinen hallintokerros valtion ja kuntien väliin käytännössä Keskusta -puolueen vaatimuksesta. Tiedossa on vain lisää hallintohimmeleitä ja byrokratiaa. Jos saisin äänestää vaaleissa (asuisin Helsingin ulkopuolella), en sitä tekisi. En ole itseasiassa varma äänestänkö Suomessa enää yksissäkään vaaleissa.

Syy tähän on, että poliittinen järjestelmämme vaikuttaa lähes läpimädältä. Tämä kävi selväksi jo viime keväänä, kun EU:n elpymisrahasto, eli EU:n muuttaminen tulonsiirtounioniksi, pakotettiin läpi eduskunnastamme. Sen junailivat läpi sekä Kokoomuksen että Perussuomalaisten johdot. Mukaan sekaantuivat myös tietojemme mukaan Kokoomuksen euro-mepit, mitä voidaan pitää poikkeuksellisen törkeänä puuttumisena maamme suvereniteettiin EU:n taholta.

Ongelmat ovat kuitenkin paljon syvemmällä. Poliitikkojen vaihtaminen ei auta, jos heitä tukeva asiantuntijajärjestelmä on korruptoitunut ja/tai poliitikot ottavat ohjeita Suomen rajojen ulkopuolelta. Näkemykseni mukaan olemme nyt juurikin tällaisessa tilanteessa.

En luota enää mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen enkä Sosiaali- ja terveysministeriön johtoon. Pidän THL:n terveysturvallisuusosaston johtajaa Mika Salmista mahdollisesti Suomen korruptoituneimpana tai vaihtoehtoisesti epäpätevimpänä johtavana virkamiehenä koskaan. Esimerkiksi THL:n tuottamat koronatapauksien kasvun ennusteet viime keväältä, joilla perusteltiin poikkeusoloja ja kuntavaalien siirtoa, olivat niin absurdeja, että niiden täytyi olla tarkoituksellisesti harhaanjohtavia (valheellisia).

Tämä liittyy hallituksemme poliitikkojen todella outoon fiksaatioon tuhota ennemmin perustuslakimme kuin järjestää (2 vuodessa) riittävästi sairaalahoidon kriisikapasiteettia tartunta-aaltojen hoitoon. Olen Great Reset -verkkokurssillani paneutunut syvällisemmin Maailman talousfoorumin ja muidenkin ylikansallisten instituutioiden rooliin nykyaikana. Joulukuun lopussa julkaistu yrityksemme erikoisraportti valottaa samaa asiaa.

Johtopäätöksenä voin todeta, että vähintään tietyt toimintaohjeet koronakriisin hoidossa ovat lähes varmasti tulleet rajojemme ulkopuolelta. Tätä epäilyä ovat minulle kertoneet myös korkeat virkamiehet. Kun katson hallituksemme toimintaa, ei minulla ole mitään syytä epäillä tätä. Pahin skenaario olisi, hallituksemme ottaa suoraan ohjeita esim. Maailman talousfoorumilta. Tätäkään mahdollisuutta emme enää voi kiistää.

Miten näihin uhkiin voi vaalien kautta yrittää vaikuttaa, on äänestää valtaan muita kuin valtavirtapuolueita, eli pienpuolueita. Esimerkiksi Valta kuuluu kansalle puolue, jonka talousohjelmaa olen ollut kirjoittamassa, pyrkii ajamaan perustuslain mukaisia arvoja, kuten vapaus, sananvapaus, omistamisen vapaus, yhtäläinen ihmisarvo ja henkilökohtainen koskemattomuus. Heidän toimintansa ja ehdokkaansa kannattaa katsastaa.

Tilanne ei olekaan toivoton, vaikka poliittinen järjestelmämme on, hyvin todennäköisesti, korruptoitunut. Muutos asuu meissä ihmisissä, ja valheeseen perustuva maailmankuva saakin rikkoutua. Kansalaisyhteiskunta on jo herännyt ja tätä herätystä voi nyt tukea äänestämällä pienpuolueita, tai olla äänestämättä ketään.

+20
tmalinen
Sitoutumaton Helsinki

Taloustieteen dosentti, Helsingin yliopisto. Kiinnostuksen kohteita: makrotaloustiede, talouskasvu, talouskriisit, maailmanpolitiikka.

Disclaimer: Täällä esitetyt mielipiteet ovat henkilökohtaisia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu