EU:n rahastosta on järjestettävä kansanäänestys
Euroopan unionissa on valmistunut suuri puhallus. EU-johtajat ovat sopineet niin kutsutusta elpymisvälineestä, vaikka sillä on hyvin vähän tekemistä taloudellisen elpymisen kanssa. Käytännössä rahastoa voisi kutsua ”elpymisen vastaiseksi välineeksi”.
Suomi maksaa 6,6, miljardia (takuina ja maksuina) ja ”saa” EU:lta arviolta 3,2 miljardia euro. Kuka väittää, että ”saamme EU:sta rahaa” ei selkeästi ymmärrä matematiikkaa, yhtään. Onkin lähes varmaa, että jos EU:lle jaettavat varat olisi käytetty meillä kotimaassa, se olisi elvyttänyt talouttamme huomattavasti paremmin.
On myös puhdas vale, että rahasto pelastaisi vientimme (ja taloutemme), koska kriisi on globaali ja rahaston koko liian pieni, kuten aikaisemmin selitin. Silti poliitikkomme näyttävät toistelevan tätä valhetta edelleen. Se ei kuitenkaan ole sovitun rahaston pahin ongelma.
Vaikka rahaston varoista suurin osa on suunniteltu jaettavaksi seuraavina kahtena vuotena, vaikuttaa rahasto EU:n rahoitusrakenteisiin 40 vuoden ajan. Kyseessä ei ole mikään väliaikainen väline, ainakaan ihmisen iässä mitattuna. Kyseessä on käytännössä pysyvä mekanismi, jota varmasti käytettäisiin myös jatkossa.
Eurooppaoikeuden professorin ja perustuslakivaliokunnan asiantuntijan, Päivi Leino-Sandbergin mukaan rahoitusmallia tullaan varmasti soveltamaan uudelleen, kun on kerran linjattu, että perussopimukset eivät estä EU:n toiminnan rahoittamista velaksi. Samaan näkemykseen on päätynyt myös entinen valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston ylijohtaja, Peter Nyberg. Valtiotieteiden tohtori Nyberg myös aivan oikein linjaa, että rahasto käynnistää liittovaltiokehityksen.
Rahasto onkin siirtyminen tulonsiirtounioniin ja edelleen liittovaltioon. Se on EU:n perussopimuksen, SEUT:n, artiklan 125 selkeä rikkomus. Samalla EU:n lainanotto ja tulonsiirtojen jakaminen budjetin kautta rikkoo SEUT:n artiklaa 310. Emmekä me koskaan ole äänestäneet tulonsiirtounioniin tai liittovaltioon liittymisestä.
Nyt hallituksemme on myös linjannut, että meidän ei tarvitse kuunnella asiassa perustuslakimme korkeinta tulkitsijaa, perustuslakivaliokuntaa. Perustuslaki on yksittäisen kansalaisen tärkein suoja, jota perustuslakivaliokunta tulkitsee. Nyt hallitus katsoo, käytännössä, että poliittinen tahtotila ohittaa sen.
Samalla hallitus rikkoo omaa hallitusohjelmaansa, jossa linjattiin, että ”kullakin jäsenmaalla on ensisijainen vastuu omasta taloudestaan”. Nyt sovittujen tulonsiirtojen myötä talousvastuuta siirtyy EU:lle ja sitä kautta muille jäsenmaille.
On ilmiselvää, että tämä ei ole se Euroopan unioni, johon liityimme, eikä tämä politiikka ole se mistä eduskuntavaaleissa äänestimme.
Tämän vuoksi Suomessa on nopealla aikataululla järjestettävä kansanäänestys EU:n ”elpymisvälineestä”. Muuten luisumme laittomuuden tielle, missä perustuslain yksittäiselle kansalaiselle tuoma suoja ei enää päde.
Valtioneuvosto on myös ”elpymisvälineestä” antamassa lausunnossaan linjannut, että:
“Valtioneuvosto korostaa, että asian valmistelun yhteydessä on syytä käydä riittävästi julkista keskustelua niin kotimaassa, Euroopassa kuin eduskunnassa. Päätösten legitimiteetin kannalta laaja kansalaishyväksyntä on tarpeellista.”
Jos hallitus ei suostu kansanäänestykseen, on sen erottava ja meidän on saatava sanoa kantamme rahastoon uusissa vaaleissa. Mikään muu ei ratkaise sitä valtiosääntöoikeudellista kriisiä, johon hallituksemme on meidät vienyt.
Suomen hallituksen talouslogiikan mukaan kannattaa ensi viikonloppuna ostaa kaikki loton mahdolliset rivit, koska silloin voittaa varmasti jaossa olevan 3.6 miljoonaa euroa. Sillä ei ole mitään väliä, että kaikkien rivien ostaminen maksaa rapiat 15 miljoonaa, koska joka tapauksessa voittaa päävoiton.
En nimeämällä viitsi nolata erästä kommentoijaa, jonka mukaan kuuden euron lottovoitto on voittoa, jos olen budjetoinut jokaviikkoiseen lottoon 12 euroa.
Mitä tulee perustuslakiin, niin se on sama kuin muidenkin lakien osalta. Laki on niin kuin se luetaan. Siksi oikeustiede ei ole oikeaa tiedettä. Oikeustieteessä 1 + 1 ei välttämättä ole kaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kun nyt tullaan pumppaamaan ylimääräistä rahaa tuhansia miljardeja euroja (750 Mrd + valtioiden OMAT elvytyslainat) kiertoon, niin näyttäisi siltä että inflaatio halutaan nostaa väkisin. Tällöin rahan arvo laskee, jonka pitäisi pelästyttää ihmiset kuluttamaan. Huono puoli tässä on se että samalla kaikki eläkeläiset köyhtyvät ja säästössä olevien rahojen ostovoima alenee.
”tuhlatkaa ja kuluttakaa nyt kun teillä vielä on varaa”, he joilla on jotain säästöjä. Säästötileillä olevat rahat pitäisi pelästyttää kiertoon,
” TalSa: Suomalaisten tileillä pian ennätysmäärä rahaa”
https://www.verkkouutiset.fi/talsa-suomalaisten-tileilla-pian-ennatysmaara-rahaa/#628be6c4
ja kun vielä osakesäästäjät paniikissa myyvät osakkeensa, niin suuri inflaatio romahdus on edessä ja taloudellinen kaaos. Talouden tipping point on hyvin lähellä.
Toivottavasti näin ei käy, mutta talouden katastrofi on yksi kaaosteorian lopputulema …
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestys elpymisrahastosta tarvitaan ehdottomasti.
Perustuslakivaliokuntakin joutuu ottamaan tähän kantaa, kuten eilisessä blogissani (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/vaaran-vuosista-vapaussotaan/) esitin:
”Eduskunnan perustuslakivaliokunta on todennut, että Suomen osallistuminen elvytysrahastoon on vastoin maamme perustuslakia. On ilmeistä, että perustuslakivaliokunta edellyttää, että rahastoon osallistuminen vaatii eduskunnassa 2/3 enemmistön.
Tämä ei kuitenkaan riitä, lisäksi tarvitaan ehdottomasti myös kansanäänestys.”
Jos elpymisrahasto hyväksytään, on ryhdyttävä ajamaan Suomen eroamista sekä euroalueesta että myös Euroopan unionista.
Ilmoita asiaton viesti
Lakien tulkinta on aina mielenkiintoista seurattavaa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006558899.html
”HS:n näkemä EU-lausunto kaataa Suomen epäilyksiä: unionin hätärahoitus ei riko perussopimusta”
Kansanäänestyksestä puhumisen hallitus sivuuttaa populismina tai ties minä joten mielenkiintoiseksi menee se miten kehtaavat äänestyttää tämän ristiriitaisen, valtavan merkittävän ja kalliin, paketin eduskunnassa yksinkertaisella enemmistöllä.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeuspalvelun lausunto ei kerro mitään tai sido mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Viittaan tässä Hassin väitteisiin jotka ovat aika mielenkiintoisia. Jos hänen meriselityksensä menee läpi on mielenkiintoista nähdä seuraava etappi eli kuten sanoin miten veivaavat tämän yksinkertaisella enemmistöllä läpi (ei 2/3 )
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2d7fb70e-7384-4c10-a04d-35f78afa1a8b
Satu Hassi, millä tavalla suuri valiokunta otti huomioon tämän perustuslakivaliokunnan lausunnon?
– No, kuten olen aikaisemminkin todennut, niin perustuslain ja myöskin eduskunnan valiokuntaohjeiden mukaisesti, perustuslakivaliokunta ottaa kantaa valtiosääntöisiin kysymyksiin, mutta EU:n perussopimusten mukaisuus on eri kysymys.
– Jo liittyessään EU:hun, Suomi on hyväksynyt sen, että sen mikä on perussopimuksen mukaista, niin sen viime kädessä ratkaisee EU-tuomioistuin. Se ei ole yhdenkään jäsenmaan kansallisesti ratkaistavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Ennen EU-tuomioistuimen ratkaisua tukipakettia ei voi hyväksyä Näinhän perustuslakivaliokunta vaati.
Ilmoita asiaton viesti
Suurella valiokunnalla ei ole siihen mitään sanottavaa. Vaadittavan enemmistön päättää PeV yksin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ja todennäköisesti myös pääministeri on toiminut perustuslain mukaan, mutta Suuri valiokunta ei. Pääministeri on toiminut suurelta valiokunnalta saamansa neuvottelumandaatin puitteissa. Suuri valiokunta ei vain mandaattia antaessaan ottanut huomioon perustuslakivaliokunnan reunaehtoja vaan kutsui valtiosääntöasiantuntijoita omaan kokoukseensa, jossa tulkitsi perustuslakia perustuslakivaliokunnan yli. Niinpä tämä laillisuuskriisi ei ratkea hallituksenvaihdolla(kaan). Elämä jännittäviä aikoja.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ihmeen hätärahoitus? Italia ja Espanja ja muut onnettomat voivat leikata menojaan sen mukaan mitä verotuloja saavat. Ei ole suomalaisten tehtävä lähetellä omia rahojamme heille ,jotka eivät osaa talouttaan hoitaa. EUlla oli olevinaan budjettikuri valtioille, mutta se oli turhan panttina, koska etelän maat siitä viis veisasivat / veisaavat ja mennä porskuttavat kun heinäpellossa, eikä sanktioitakaan nähty.
EU on aikansa elänyt ja se on meidän myönnettävä. Miksikään tuppuraisen takuumieheksi tappuraisiksi emme ryhdy.
Ilmoita asiaton viesti
Niin meillä taitaa olla melkoinen perustuslaillinen ongelma, jos perustuslain ja perustuslakivaliokunnan kannan yli voi noin vain poliittisesti kävellä…
Ilmoita asiaton viesti
Kyselin täällä jo ajat sitten miksei sitten elvytetä vaikka Kiinaa kun se on kova ostelemaan vaikka saksalaisia autoja. Vastaukseksi sain, että se elvyttää itse kuten mekin osana eu:ta. Ongelma vaan on siinä, että olemme Tiibet joka ei oikein hyödy jonkun Shanghain miljardista, Suomen ja Tiibetin olisi paras elvytellä ihan itseään kun kommunistinen keskusjohto ei periferiasta piittaa mitä nyt rahat nyhtää ja varmistaa nöyrän tottelevaisuuden.
Sinänsä poikkeuksellinen tilanne kun ei tarvitse edes välittää niin kauhesti siitä, että talousargumentit ovat täyttä roskaa, kun perustuslaatuisempi asia on se, että Suomi ja eu rikkoo lakejaan ja sääntöjään. Tätä pitäisi jopa korosta taloutta enemmän koska on kuuliaisille suomalaisille vielä kovempi juttu jos / kun oikeusvaltioperiaate alkaa yhä enemmän natisemaan …
edit:
Sebastian Tynkkysen kantelun kautta saadaan aikanaan oikeuskanslerin kanta siihen kävelikö pääministeri PEv :n yli
https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/photos/a.457032987680565/3339181786132323/?type=3&theater
Ilmoita asiaton viesti
Jaakko Kaarala on oman ilmoituksensa mukaan tehnyt kantelun jo 20.7. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/suomeen-valtiosaantokriisi-sanna-marin-kaappasi-vallan-sivuuttaessaan-perustuslakivaliokunnan-kannan/#comment-3211065
Ilmoita asiaton viesti
Ei kantelut johda mihinkään.
Toiviainen on osoittanut jo mikä sontakasa oikeusjärjestelmä on jos sitäkin johdetaan aatteellisesti
Ilmoita asiaton viesti
Mtv:n uutisten mukaan 12 yksityishenkilöä on tehnyt Tynkkysen lisäksi kantelun oikeuskanslerille.
Kantelut johtavat siihen, että oikeuskanslerin on ne tutkittava. ”Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei ole vielä ottanut kantaa asiaan.”
Ilmoita asiaton viesti
BB-Tyrkkynen vauhdissa, heh.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpää, entäs itse.
Ilmoita asiaton viesti
En ole ollut tyrkyllä Big Brother -ohjelmaan enkä eduskuntaan, toisin kuin Tynkkynen. Eläköön se pieni ero.
Mites Tammela? BB-show’hun olet varmaan liian vanha mutta kiinnostaisiko kontata eduskuntatalon portaita vaipoissa niin kuin Tynkkynen teki?
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpää, kommenttisi osoittaa arveluni lääketieteen opinnoistasi vääräksi tai auttamattomasti liian lyhyeksi. Suosittelen sinua aloittamaan jatkokurssit mahdollisimman pian. Se pelastaisi ainakin minut näkemästä täysin ala-arvoisia kommenttejasi Puheenvuorossa. Kiitos jo etukäteen.
Ilmoita asiaton viesti
Tammela, ei se minun vika ole että Tynkkynen konttaa vaipoissa portaita ja tekee siitä videon. Se on sitä persusuomalaista politiikkaa se. En arvosta.
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, siunatuksi lopuksi. Arvostuksen puute on varmasti molemminpuolista ja voi olla, että persut johtavat siinä ylivoimaisesti.
Tunnustan, että keskustalaisena kuulun tähän enemmistön joukkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Enemmistö keskustalaisista on ihan tolkun ihmisiä. Poikkeuksena Mikko ja muutama muu kränä jotka lähtivät populistien ja jeesustelijoitten kelkkaan ja estivät valtakunnansyyttäjää hoitamasta työtään.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö Toiviainenkin haastaa sitten valtakunnanoikeuteen, koska muutoin emme häntä viralta saa.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisi olla jokin syy.
Ilmoita asiaton viesti
Ei pääse mihinkään, että maksamme enemmän kuin saamme ja sidomme pitkäksi aikaa itsemme velalla muiden mandaattiin päättää asioistamme yhä enenevässä määrin. Jos katsomme tulevaa, on selvää että verotusoikeudella maksamme aina vain enemmän. Ei tämä pelastuspakettikaan tai velanotto tähän jää.
EU ei ole valmis kuin kasvamaan ja liittämään meidät kuin pakkokuntaliitoksessa keskuskunnan päätöksenteon ja haukankatseen alle. Ei ihan se EU johon liityimme. Meillä on jo pitkään ollut merkittävä edustuksellisen demokratian ja perustuslaillinen kriisi, jota nyt syntynyt tilanne hyvin kuvaa.
Hallituksen ero ja kansanäänestys.
Ilmoita asiaton viesti
Natottajien mukaan se olisi päättäjien vastuunpakoilua.
Natottajien mukaan myös kansa ei ole tarpeeksi fiksua,koska se äänestäisi kuitenkin väärin.
Ilmoita asiaton viesti
Laki on niinkuin luetaan. Nyt sitä luetaan EU-kiimaisin silmin hallituksemme toimesta
Jäljestä viis , me siskot pystymme siihen !
Ilmoita asiaton viesti
Jo paljon ennen pandemiaa uutisoitiin talouslehdistössä seuraavaan malliin: Italian pankit ovat vaarassa romahtaa ja tämä voi mahdollisesti kaataa koko rahaliiton mukanaan. Rahaliiton kaatuminen taas puolestaan olisi lopullinen päätepysäkki liittovaltiokehitykselle. Italian tarvitsema tuki pankeille on n. 500 miljardia euroa.
Totta kai italialaisten pankkien takaa löytyy rahoituskuvioissa myös saksalaisia ja rannskalaisia pankkejakin.
Ei tuo 750 miljardin euron paketti pitkälle tule riittämään.
Ilmoita asiaton viesti
Saksan ja Ranskan pankit ovat luotottaneet Italiaa sadoilla miljardeilla.
Ilmoita asiaton viesti
Entäpä Italian kultavarannot? Nehän voisi ottaa nyt käyttöön?
Ilmoita asiaton viesti
Ns. Eteläisten maiden politiikkaa on hoidettu vuosikaudet ostamalla ääniä katteettomilla lupauksilla! Näiden lupausten lunastaminen on maksettu valtioiden huikealla velkaantumisella! Nyt EU ja meidät sen ”kyydissä” vedetään tähän etelän suohon! Eurooppa tulee seuraavan vuosikymmenen aikana – ei elpymään – vaan hajaantumaan tuskaiseen ”taloussotaan”!
Ilmoita asiaton viesti
Koko jutun juoni on, että EU:n johtoeliitti ajaa liittovaltiota kuin käärmettä pyssyyn. Jokaista isompaa tapahtumaa, kuten korona tällä kertaa, käytetään tavoitteen ajamiseen. Euroopan hyvinvoinnilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Kulttuuri-, kieli- ja moraalierot ovat liian suuret yhteisen valuutan toimimiseksi. EU:n eliitin toiminta yksinkertaisesti rappioittaa Eurooppaa ja jäämme entistä enemmän jälkeen USA:sta ja Kiinasta.
Raimo Ilaskivi kirjoittaa blogissaan kuinka nyt tehty paketti on suoranainen talouden katastrofi.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/elvytyspaketti-taydellinen-talouskatastrofi/
Onneksi Ilaskiven silmät ja pikkuhiljaa monen muun silmät ovat auenneet.
Meidän jotka jo ns. maaislaisjärjellä ymmärrämme, että tulossa on talouden katastrofi, on syytä alkaa levittää ainoaa katastrofiin sopivaa menettelyä eli viimeistään silloin erota EU:sta. Tämän sanoman levittäminen pitää aloittaa voimalla NYT. Jättää valheelle haiseva Bysselin eliitti viemään tiukkaa liittovaltiohanketta eteenpäin ilman maamme osallistumista siihen.
Ilmoita asiaton viesti
Eu:n väkiluku on 450 milj. Ja maailman 7.8 miljrd.
Ja Suomen 5.5 milj.
Maailmassa yli 5 miljrd ihmistä tekee alle 2€ tunti töitä .
Nämä puntit tasataan lähemmäksi toisiaan vääjäämättä .
Meidän yltäkylläisten elintaso tulee laskee .
Eu:lla ei ole muita vaihtoehtoja kuin pumpata lisää tuhansia miljardeja euroja kiertoon . Euron ostovoima hiipuu . Kuten dollarinkin . Se taas on Suomalaisia kohtaan väärin kun rahaa pumpataan Italiaan jne enemmän . Se kasvattaa heidän osto voimaansa . Amerikan ja Honkongin malli oikeampi jossa esim korona tukiseteli jokaiselle lahjoitettiin.
Siksi kulta&hopea nousee ..
Jengi ei tajuu jotta maailmalla paljonkin tehdään 2€/tunti älykkäämpää&vaativampaa työtä kuin Suomes 20€ tunti ..
Siinä ei markkakaan enään pelasta .
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestyksillä ei ole Suomessa velvoittavaa asemaa, joten olennaista laillisuuden kannalta on se, että nyt Brysselissä sovitut paketit tuodaan istuntotauon jälkeen eduskunnan päätettäväksi, jolloin nykyinen versio menee uudestaan perustuslakivaliokunnan käsiteltäväksi. Tällöin on lähinnä ratkaistava, riittääkö yksinkertainen enemmistö, vai tarvitaanko perustuslain (731/1999) 94 § ja 95 § toisten momenttien mukaista 2/3 määräenemmistöä lepäämään jättämättä. Tällainen enemmistö olisi mahdollista saavuttaa Kokoomuksen avustuksella.
Sen perusteella, että suorat nettovaikutukset Suomen valtiontaloudelle ovat korkeintaan 100 miljoonaa euroa vuodessa, oma mielikuvani on sellainen, että paketti on niin lievä, että tavallisen lain säätämisjärjestyksen pitäisi riittää, mutta asia on hyvä käydä läpi valiokunnissa asianmukaisesti. Sanna Marin muistutti eilen A-studiossa, että neuvotteluissa huomioitiin asioita, joihin perustuslakivaliokunta oli puuttunut, eli siihen tuli esimerkiksi Suomen vastuiden rajaaminen.
Ilmoita asiaton viesti
100 miljoonaa on 100 miljoonaa ja se on poissa Suomen kansan palveluista esimerkiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Asia on nyt vireillä: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/harrikreus/liberaalipuolueen-kansalaisaloite-eun-elvytyspaketin-neuvottelutuloksen-alistaminen-neuvoa-antavaan-kansanaanestykseen/
Ilmoita asiaton viesti
Olisi tosiaan hyvä, jos kansalta kysyttäisiin, mihin suuntaan tätä projektia halutaan viedä. Useimpien puolueiden poliitikot tosin tehnevät kaikkensa, jotta kansaa ei kuultaisi. Eliitti pitää eliitin puolta, ja monilla johtavilla poliitikoilla on myös uraunelmia EU:n suuntaan, ja siellä on paikkoja tarjoilla vain uskollisimmille myötämielisille, ja järjestön vallan kasvattaminen on tietenkin aina in.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nämä EU:n yhteisvastuut kuten vaikkapa normaalit jäsenmaksutkin olisivat näin hirvittävä asia, luulisi, että se näkyisi puoluekannatusluvuissa. SDP kuitenkin johtaa vieläkin Perussuomalaisia usean prosenttiyksikön kaulalla, vaikka SDP on hallituksessa ja selkeästi EU-myönteinen. Vaalejakin tulee koko ajan, 2021 kuntavaalit, 2023 eduskuntavaalit ja 2024 sekä euro-, että presidentinvaalit.
Ilmoita asiaton viesti
> Jos nämä EU:n yhteisvastuut kuten vaikkapa normaalit jäsenmaksutkin olisivat näin hirvittävä asia, luulisi, että se näkyisi puoluekannatusluvuissa.
Se että Suomen veronmaksajat joutuvat maksamaan toisten maiden yli varojen elämistä, on kai luokiteltavissa kuvailemaksesi ”hirvittäväksi” asiaksi. Tuo syö uskoa järjestelmän oikeudenmukaisuuteen aika paljon.
On totta, että tämän pitäisi demokratiassa heijastua puolueiden kannatusluvuissa, ja onhan tuo politiikka jo johtanutkin kahteen PS:n jytkyyn, mutta ei vielä sellaisiin muutoksiin kannatusluvuissa (tai puolueiden linjauksissa), että harjoitettuun politiikkaankin olisi tullut muutos.
> SDP kuitenkin johtaa
Tuo oli varmaankin eniten tehokkaan ja tarmokkaan koronatiedottamisen ansiota. Tämän uuden tukipaketin vaikutuksia ei ole vielä nähty.
Gallupejakaan ei ole tästä asiasta teetetty – ehkä peläten, että kansan mielipide olisi ollut ”väärä”. MTV:llä oli yksi twitter-gallup (huono otanta siis, mutta kai tulos voi silti jotain indikoida), jossa 91% kansasta sanoi uskovansa paketin olevan tappiollinen Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Johtaakohan syksyllä enää? Sitäpaitsi meidän vastuumme eivät ole ainoastaan ne rahat jotka nyt annamme, vaan jos ”köyhä” maa ei pysty maksuja maksamaan ,niin meille tulee tuplamaksut hoidettavaksemme. Niinhän Marin sanoi A studiossa. Ikäänkuin takaamme heidän rahojaan kaiken lisäksi?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvita kansanäänestystä.
Kyse on perustuslakivaliokunnan ylikävelyn lisäksi ennen kaikkea perustuslain 94 §:n noudattamatta jättämisestä.
Laitoin kommentin Raimo Ilaskiven blogiin
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/elvytyspaketti-taydellinen-talouskatastrofi/#comment-3212799
Ilmoita asiaton viesti
Hiukan yllättävää että elintasoilaskivikin on noin pihalla. Parilta hassulta mepiltä sen sentään ymmärtää. Herra Hakkarainen ja maisteri (copypaste) Huhtasaari olivat kotimaan politiikassa varsin näkyviä hahmoja, mutta heidän EU-kantojaan ei ole juuri julkisuudessa nähty. Huhtasaari on tosin profiloitunut brexitin puolustajana ja saanut näkyvyyttä ja suosiota Britannian mediassa. Myös Suomen pitäisi Huhtasaaren mielestä tehdä sama moka minkä britit tekivät eli hankkiutua EU:sta eroon. Britanniassa konservatiivit ovat pysyneet vallassa myymällä unelmahöttöä jossa on maalailtu Britannialle ruusuista tulevaisuutta globaalina valtatekijänä joka kykenee sekä säilyttämään asemansa EU-markkinoilla että saavuttamaan täyden toimintavapauden muissa kauppasuhteissaan ja omassa lainsäädännössään. Eipä ollut moista tuuria.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpäällä on kummallinen harha. Miten 12 vuoden ajan taantumassa rypenyt Suomi romahtanein viennein ja supersuurin julkisin alijäämin voisikaan olla Marinin sopimisen maksaja oletetulla tavalla.
Maailman korkeimmin verotettussa maassa ilmeisesti katsot, että suomalaisten verotusta voidaan vostaa vielä tästä yhä edelleen keventäen mm. Italian verotasoa alijäämien ylläpitämisessä.
Lamminpään tuli pysyä kykyjensä kanssa omissa rajoissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Koko viikko on pohdittu sitä, saiko Suomi lypsettyä EU-rahaa, vaikka todellisuudessa oli kyse siitä, miten käy Euroopalle. Pääministeri Sanna Marin toimi suuren valiokunnan ohjeistamana. Marin onnistui ainakin kohtuullisen hyvin. Siitä voidaan kiistellä, oliko valiokunta ohjeistanut hänet oikein, mutta tämä keskustelu olisi pitänyt käydä ennen kuin Marin lähti Brysseliin.
Kiiski on hyvä ja pysyy omissa rajoissaan ettei verkkoon sotkeudu.
Ilmoita asiaton viesti
Hommaa pillerit itsellesi paniikkiisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskiven puoluetoveri Sirpa Pietikäinen sentään kirjoittaa ihan asiaa:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sirpapietikainen/eun-elvytyspaketti-kuka-vei-keitosta-kalat/
Ilmoita asiaton viesti
Eikä anna edes kommentoida.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin sillä on aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös hän ollut se rattijuoppo?
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs paniikki sulla on? Ota hörppy.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän 94-vuotias anoppini mahtaisikaan äänestää, kaikenmaailman hulluja ajatuksia sitä näköjään kesällä ihmisten päähän pälkähtääkin kuten kansanäänestys samalla kun toista korona-aaltoa odotellassemme. .
Ilmoita asiaton viesti
Raimo Ilaskivi jos kuka tietää asiat ja hänellä on todella näkemystä ja kokemusta. Hän on kansantalouden aktiivinen asiantuntija. Siksi nykypoliitikkojen puolueista riippumatta kannattaisi kuulla häntä ja mielestäni Ilaskiven kuunteleminen olisi mitä suurinta viisautta. Nyt, vaikka voi olla tietoa, juuri viisautta puuttuu ja juurinyt sitä todella tarvittaisiin.
Kannatan Ilaskiven blogissaan esittämiä näkemyksiä. Suomen olisi kyettävä sanomaa EI EU:n ja EKP:n rahoittamiselle. Uskon asiaan palattavan Suomen perustuslain ja EU:n lissabonin sopimuksen 125 artiklan perusteella
Kannattaa kuulla Raimo Ilaskiveä, ”Vanhaa Kunnon Väyrystä ja MEP Mauri Pekkarista.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäpä tuli kolme miestä jotka ovat menneen talven Lumia. Ei pelitä enää nykymarkkinoilla. Aika jätti.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö Maliset ja muut kovat luut voisi laatia kansalaisaloitteen joka vaatisi kansanäänestystä?
Tehkää se. Oitis.
Ilmoita asiaton viesti
No jotkut ”kovat luut” ovat sellaisen tehneet.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/harrikreus/liberaalipuolueen-kansalaisaloite-eun-elvytyspaketin-neuvottelutuloksen-alistaminen-neuvoa-antavaan-kansanaanestykseen/#comments
Ilmoita asiaton viesti
Ei linkkiä tai mitään aloitteeseen? Äkkiä ei löytynyt koko aloitetta. Ettei vaan olis pelkkä viritys.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, olisi pitänyt kirjoittaa että ovat sellaista suunnittelemassa. 🙂
Ilmoita asiaton viesti