Jos saisin itse päättää

Jos saisin ”kehitysvammaisena” itse päättää mitä haluaisin tehdä niin haluaisin olla töissä jossain muualla kun työkeskuksessa mikäli mahdollista etenkin kun olen jouduin heti opiskelun jälkeen työkyvyttömyyseläkkeelle mikä ei välttämättä ole ollut haitaksi vaikka se kieltämättä järkyttyi minua alussa. Olisin jopa palkkatyössä.

Lisäksi voisin päättää itse missä opiskella ja minne mennä etenkin jos epilepsia ei rajoittaisi minua liikaa. Ainakin kaupungissa saa liikkua vapaasti mutta olisi kiva matkustaa jotenkin itsekseen etenkin kun taiteilijaelämä joskus vaatii kiertelyä ja jopa yöpymistä tai asumista jossain muualla.

Minua kiinnostaisi olla myös sijoittaja sekä ehkä jonkun toiminnan rahoittaja mutta raha-asiat ei luultavasti aina ole kunnossa vaikka rahankäytöstä saan tavallaan itsekin päättää. Esimerkiksi voisin rahoittaa jonkun matkailuprojektin.

Aika vähän seuraan politiikkaa vaikka se on jonkin verran kiinnostanut minua, aiemmin minua kiinnosti jopa olla myös kunnanvaltuutettuna mutta se riittää se saa tehdä vaikuttamistyötä muullakin tavoin.

Muistan että itsenäistä asumista tuli harjoiteltua jonkin verran ennen kun sain oman kerrostaloasunnon vuonna 2012, tosin se on lähinnä tukiasunto mutta parempi niin pain kun se että asuisin palvelukodissa koska sellaisessa en viihtyisi.

Tomi Antinoja

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu