Mitä Metan tilalle?

Mediassa on uutistioitu että Facebook, Instagram ja Whatsapp häviäisivät lähitulevaisuudessa Euroopasta.

Kukaan ei taatusti osaa olla ilman Metan palveluita (eli Facebook, Instagram ja WhatsApp) -tai ainakin jotkut osaa mutta suurin osa yrittäjistä, taiteilijoista, somettajista ja artisteista ei taatusti osaa. Itsekään en ehkä osaisi kuvitella elämää ilman somea mutta tietysti välillä pärjäisin ilman sitäkin.

Sen lisäksi että päivitän sisältöä Instagramiin ja jonkin verran myös Facebookiin, olen ollut kova seuraamaan Instagramin kautta suosikkityyppejä kuten tubettajia ja laulajia. Heidän puolestaan hirvittäisi ajatella jos tulevaisuudessa ei enää olisi Metaa Euroopassa.

En tiedä kuka moni some- ja media-alan ammattilaisista käyttää Whatsappia mutta itse ainakin käytän sitä muutamien kavereiden kanssa yhteydenotossa. Lisäksi joillakin saattaa olla faniryhmiä siellä, esimerkiksi Roni Back taitaa käyttää WhatsAppia.

Moni ei vissiin osaa ajatella että somesta on ollut höytyä monille, esimerkiksi suurin osa artisteista ja lauluntekijöistä höydyntää nykyään Instagramia mainostamiseen ja fanien tavoittamiseen, vaikka muitakin konsteja löytyisi etenkin kun faneja näkee jopa keikoillakin. Lisäksi somevaikuttajille Instagram on jopa tärkeä alusta mutta sitten sen rinnalle joutuu keksimään jotain.

Kunpa Metan omistamat palvelut eivät lähtisi Euroopasta pois – tai voihan Meta perustaa Eurooppaan sivutoimipaikan jolloin palveluiden käyttö olisi turvattu. Tiedämme että moni inhoaa somea mutta on olemassa paljon somenkäyttäjiä. Ja vaikka olisi elämää somen ulkopuolellakin siitä on tullut monille jopa yksi viestintätavoista kun miettii että Metan omistamilla palveluille pystyy sekä lähettämään viestejä että tekemään puheluita

Vähän epäilen että Euroopassa pystyttäisiin keksimään oma somepalvelu kun miettii että Suomessa keksittiin aikoinaan TeamUp-niminen some joka tosin kaatui omistajan mentyään konkursiin

 

Tomi Antinoja
Sitoutumaton

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu