Näitä asioita toivon TikTokilta

TikTok on siinä mielessä mielenkiintoinen sovellus että negatiivista sisältöä on vielä enemmän kun positiivista ja lisäksi sitä on pidetty vaarallisena sovelluksena mikä on ymmärrettävää koska siitä on tullut turvallisuusuhka nuorille ja siellä leviää vaarallisia haasteita

Sen sijaan että TikTok kiellettäisiin kokonaan Suomessa minä kieltäisin sen käytön nuorilta ja sallisin sen käytön 16-vuotiaasta eteenpäin.

Jotta TikTok olisi jatkossa turvallinen sovellus käyttää toivoisin että sille löytyisi enemmän sijoittajia muualta maailmasta kun Kiinasta jolloin se ei olisi enää kiinalainen vaan kansainvälinen, Yhdysvallat kun pakottaa Kiinaa myymään TikTokin jotta TikTok välttyisi kiellolta sillä se meinataan estää kokonaan Yhdysvalloissa. Mielenkiinnolla seuraan sitä tilannetta että suostuuko Kiinan hallitus luopumaan TikTokista kokonaan tai osittain vaikka Kiina on omista teknologiajutuista ehkä hieman tarkka.

Toinen asia mitä toivon TikTokin tulevaisuudessa on se että sillä olisi Euroopassa oma tytäryhtiö tai palvelinkeskus ja että Euroopan-yksikkö sitoutuisi noudattamaan EU:n säädäntöä. Tai ylipäätänsä TikTok voisi suostua jatkossa toimimaan EU-sääntelyn mukaisesti vaikka jossain artikkelissa kerrottiin että TikTok saattaisi perustaa Norjaan oman palvelimen.

Kolmas asia on se että TikTok voisi tehostaa omaa valvontaansa, ylipäätänsä sieltä voisi kieltää kaikki negatiivinen sisältö ja varsinkin ne vaaralliset haasteet. Se on kieltämättä minusta hullua että TikTokissa leviää vaarallisia juttuja vielä laajemmin kun muualla somessa mutta onneksi minä en ole niihin törmännyt koska olen yrittänyt keskittyä enemmän hauskoihin videoihin

Näitä asioita toivon TikTokilta siksi että jos se ei paranna omaa toimintaansa silloin se meinataan kieltää kokonaan Suomessa ja se on monille ihmisille väärin koska siitä on tullut tärkeä alusta artisteille, somevaikuttajille ja firmoille vaikka tietysti löytyy muita vaihtoehtoja mutta monissa somealustoissa on se jännä puoli että ne ikäänku kopioi toisiaan. Esimerkiksi Snapchat on yhdistelmä Whatsappia keskustelujen suhteen ja Instagramia tarinoiden suhteen ja YouTube on täynnä samoja ominaisuuksia kun muissakin someissakin (eli yhteisöpostaukset, tarinat ja livet videoiden lisäksi). Tietysti Metan Reelsit ja YouTuben Shortsit ovat vähän sama asia kun TikTokissa paitsi että TikTokiin on ruvennut tulemaan uusia ominaisuuksia: vaakavideot kuten YouTubessakin, hakukoneoptimointi, mahdollisuus tehdä pidempiäkin videoita ja uutena asiana TikTok Notes-sovellus eli Instagramista tutut muistiinpanot.

Toisaalta Julia Ståhle on sanonut Kaupunkikanavan eurovaalitentissä että vaikka TikTok kiellettäisi kokonaan se ei estäisi ihmisiä ja varsinkin somevaikuttajia (joihin minäkin tavallaan kuulun) käyttämästä TikTokia. Mutta olisi hyvä saada nuoret tietoiseksi siitä mitä kaikkea TikTok pitää sisällään, toisaalta ehkä toivon sinnekin jotain konstia jolla voisi todentaa että käyttäjä on täysikäinen.

 

 

Tomi Antinoja
Sitoutumaton

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu