Onko lukijablogit mennyttä aikaa?

SanomaMedian joillakin julkaisuilla kuten Kodin Kuvalehti oli lukijoilla mahdollisuus kirjoittaa omia blogitekstejä. Joitakin lukijablogeja on vielä olemassa mutta miten kauaa kun blogimaailmassa tapahtuu kummia

Mulla oli aikoinaan Kodin Kuvalehden blogiyhteisössä oma blogi nimeltään Poikamies Mikkelistä. Nyt blogiyhteisössä on tällä hetkellä vaan yksi blogi, muistan että viime keväänä niitä oli vielä jonkin verran ja lisäksi monilla bloggaajille kuten minulle ilmoitettiin että blogiyhteisö lopettaisi uudistuksen yhteydessä. Lisäksi Kodin Kuvalehdestä löytyy joitakin blogaamiseen liittyviä artikkeleita kuten bloggaajaesittelyitä.

Myös AkuAnkka.fi-sivusto oli aikaisemmin erilainen kuin nykyään, sillä sivustolla oli aikoinaan myös oma blogiyhteisö johon voisin voinut jotain kirjoittaa ja kyllä kirjoitin mutta nyt se artikkeli on tainnut hävitä jonnekin sillä nykyään akuankka.fi onkin digipalvelu. Oli siellä myös joitakin muita artikkeleita kuten Akupedia-osio joka on nykyään siirretty Fandom-alustalle, tosin Akupedia ei taida kovin kauaa olla olemassa. Lisäksi muistan että AkuAnkka.fi-sivustolla oli aikoinaan tehtäviä ja siitä sai itselleen jopa näyttökuvan.

Lukijablogeja on nykyään Kodin Kuvalehden lisäksi enää vaan muutamilla medioilla kuten Kotimaa24.fi, Suomela, etlehti.fi ja Maaseutumedia. Voin olla väärässä mutta kun Googleen kirjoittaa ”lukijablogi” se antaa useampia tuloksia, elikkä niitä saattaa olla enemmän.

Törmäsin syksyn aikana sellaiseen huhuun että päiväkirjamaiset blogit olisi kuolemassa kokonaan ja se yllätti minut hieman sillä periaatteessa en ole halunnut pitää omissa blogeissani pelkästään päiväkirjaa vaan kertoa myös ajankohtaisia asioita. Siitä kerron myöhemmin lisää.

Kirjoitin tästä artikkelista toisen version myös Kunniankukko-blogiin jossa jaan myös joitakin vanhoja tekstejä koska koen ne ajankohtaisiksi tänäkin päivänä ja ne ehkä eivät olisi sopineet tänne.

 

+1
Tomi Antinoja
Sitoutumaton

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu