Ajautuuko Suomi Naton operatiiviseksi maaperäksi?

Otsikkoa päivitetty vähemmän provosoivaan suuntaan. Alkuperäinen otsikko: Ajautuuko Suomi Naton hyökkäysrintamaksi?

 

Ruotsi on hiljattain avoimesti julistanut valmistautuvansa sotaan. Läntisen kuningaskunnan uusi oikeistohallitus otti Nato jäsenyyshakemuksesta täyskopin ja tuomitsi kaikki sotilaalliset kurditoimijat kumarrellen samalla Turkkiin. Aiemmin Suomen ulkoministeri Haavisto on nähnyt osan kurditoimijoista eri tavalla kuin Turkki. Tämän hän on sanonut julkisesti viitaten mm. kurdien saamaan Usan aseapuun sekä heidän toimintaansa terroristeja vastaan.

Tällä hetkellä Haavisto on nato-hurmoksessaan pyrkinyt lietsomaan hyväksyntää Turkille ja neuvomaan olemaan tottumaan yhteistyöhön Turkin kanssa. Myös puolustusministeri Kaikkonen on varovasti näyttänyt vihreää valoa aseviennille Turkkiin.

Turkki on tänä vuonna useita kertoja hyökännyt YK:n suvereniteetteihin valtioihin – Syyriaan ja Irakiin.

 

Historiallisesti Washingtonin ja Tukholman läheiset välit ovat olleet hyvin tiedossa. Ruotsin uusi oikeustohallitus varmasti syventi valtioiden rakkaussuhdetta. Kun suomessakin on kovin puhuttu Suomen ja Ruotsin yhteisestä Nato prosessista. Herää väistämättä kysymys kuka on viemässä ketä alttarille?

On täysin mahdollista, että Ruotsi on sulhanen ja Suomi morsian. Tämä mahdollisesti sovittu avioliitto on mitä suurin häpeä suomelle.

”Periksi ei anneta!”

 

Yhdysvaltain pitkäaikainen ulkoministeri ja yksi kokeneimmista diplomaateista, rebublikaanipoliitikko Henry Kissinger lausui muutamia päiviä sitten Ukrainan rauhanneuvottelujen olevan nyt ajankohtaiset.

Vaikka Suomi ei ole sodan osapuoli on Suomen valtionjohto silti ottanut vahvasti kantaa sodan asetelmiin. Myös aseapua on toimitettu Ukrainaan. Puolustusministeri Kaikkonen on sanonut, ettei pitkäänkään jatkuva aseapu ole ongelma suomelle. Sunnuntain Hesari ilmeisesti pyrki luomaan mielikuvaa taulukkoineen, ettei Suomen antama aseapu Ukrainalle olisi riittävää. Taulukosta kävi ilmi mm. ettei Sveitsi ole antanut Ukrainalle ollenkaan aseapua. Usein kuulee sanonnan –

”Sveitsin malli on hyvä malli”

 

Länsimaiset mediatkin ovat uskaltaneet uutisoida osittain spekulatiivisia tietoja mahdollisesta venäjän suurehkoiden joukkojen vyörymisestä Ukrainaan. On täysin epäselvää mitä seurauksia olisi Kiovan horjumisesta venäjän sotilaallisten toimien seurauksena. Yksi skenaario olisi sotilasliitto Naton suunnanmuutos ja liittyminen sotaan myös liiton omien sääntöjen puitteissa.

Tästä seuraisi Suomen Natojäsenyyden jäihin laittaminen. Muussa tapauksessa jäsenyyden läpirunnominen mahdollisen sodan aikana täyttäisi maanpetoksen tunnusmerkistön.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu