Intohimona Perussuomalaisuus

Perussuomalaiset kannatustaan suurempi puolue joka ei jätä kylmäksi

Vuonna 1995 se tapahtui. Suomi voitti vihdoin jääkiekon maailmanmestaruuden ruotsissa Ruotsin maajoukkuetta vastaan. ”Den glider in” raikui kansalle hornettien lentäen kunniasaattueessa Jutille ja kumppaneille.
Suomi liittyi Euroopan unioniin kansanäänestyksen tuella jossa vähäinen määrällinen enemmistö sanoi ”KYLLÄ”.
Tuon vuoden tapahtumista pienemmälle huomiolle jäi Perussuomalaiset puolueen perustaminen. Puolue saattoi näyttäytyä kuolinkouristuksista kärsivän tekohengitykseltä, mutta se olikin enemmän.

Pienpuolueen taival sai puolueen toisissa eduskuntavaaleissa valtakunnallista julkisuutta. Kansainvälisiltäkin areenoilta tunnettu nyrkkeilijä, painija ja monitoimimies Viikinki Halme valittiin Perussuomalaisista Helsingistä eduskuntaan valtavalla yli 16 000 äänisaaliilla.

”Nyt tuli JYTKY!””

”Nyt JYTKYTETÄÄN”

Soinin ohjatessa puoluetta Viikinkin avustaessa kasvoi puolueen kannatus kuin taimivaiheen ohittanut mänty.
Hitaan kasvun taival päättyi vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Ei suinkaan romahdukseen vaan räjähdykselliseen kasvuun joka muistetaan nimellä ”jytky”. Perussuomalaiset nousivat kolmen suurimman puolueen joukkoon.

Vuonna 2017 tapahtui kummia. Nuo tapahtumat ovat eduskunnan historian kummallisempia vaiheita. Kun Halla-aho nousi puolueen puheenjohtajaksi eivät muut hallituspuolueet voineet hyväksyä jatkavansa yhteistyötä jo hallitusaseman saavuttaneen puolueen kanssa.

”Persu ei myy persettä!”

Puolueen perustajiin kuulunut Soini irtautui Perussuomalaisista perustaen Sinisten ukkojen puolueen joka jatkoi hallituksessa. Oliko tuo tyhjästä luotu sinisten puolue yksi suurimmista takinkäännöistä ja sanojen syömisistä.

Tämän vuoden aluevaaleissa nähtiin Perussuomalaisten populismin yksi noloimmista hetkistä televisiomainoksen muodossa. Mainoksessa autoaan tankkaava mies kehottaa äänestämään bensan hinnan korottajat ulos. Asia sinänsä oli hyvä, mutta asiayhteys ei. Mainos ei tuottanut tulosta ja Perussuomalaisten äänimäärä jäi alle todellisen kannatuksen.

Palatakseni blogin otsikkoon olen vuosien varrella huomannut Perussuomalaisten herättävän voimakkaita intohimoja ja tunteiden leiskumista. Puolueen historiassa on nähty riitoja, eroja, erottamisia ja jopa murhan yritys. Vaikka politiikassa roiskuu niin perussuomalaisista kirjoitettu halventava ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoittelu on vertaansa vailla. Kirjoitukset ovat katkeria kuin avioerostaan ylipääsemättömän puolison levittämät perättömät narsismi syytökset. Tuo osoittaa intohimoa perussuomalaisuutta kohtaan. Toki myös perussuomalaisia on syytetty paskanlätinästä ja maalittamisesta.

Gallupit osoittavat perussuomalaisten olevan tällä hetkellä kolmanneksi suurin puolue. Ensi vuoden vaalit tulevat taas näyttämään kurssin tälle intohimojen puolueelle.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu