Mädännäisyyden vuosi 2022 – hyvinvointivaltio uhattuna
Kulunutta vuotta on leimannut maailmanhistoriallisesti erityinen piirre. Nimittäin aiemmin ei ihmiskunnan historiassa ole samanaikaisesti ollut kaikki profetiaaliset ennusmerkit yhtä selkeästi nähtävissä.
”tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin”- Luukkaan evankeliumi luku 21
Koronaepidemia oli ennennäkemätön mediasirkus joka ulotti lonkeronsa yhteiskunnan useille eri tasoille. Poikkeuslakeja asetettiin ennätystahtiin ja ihmisten sisällä kytevää vihamielisyyttä toisia ihmisiä kohtaan lietsottiin. Median huomion jo siirryttyä muualle tuli myös monia ruttoja ihmisten vaivaksi. Ihmisten vastustuskyky tauteja vastaan näyttäisi romahtaneen. Ihmiset jonottavat päivystyksissä todellisten tai keksittyjen vaivojen takia, odottaen hoitoa samalla kun suomessa kärsitään ennennäkemättömästä hoitajapulasta.
”Tunnistatko itsessäsi nämä oireet? Voivat olla merkki vakavasta sairaudesta” – Iltapäivälehti
Inflaation saavuttaessa ennätyslukemia on monipuolisesta ruokavaliosta muodostumassa eliitin herkkua. Ruuasta tehdään ennätysmääriä erilaisia polttoaineita vihreän siirtymän nimeen. Tätä uskontoa ei kosketa edes afrikan tai Afganistanin nälänhätä.
Vihreän uskonnon rinnalle on muodostunut uutta liikehdintää. Juuri vuonna 2022 koettiin suomessa herätys joka tunnetaan myös nimellä ”hurmoksellisuuden aikakausi”.
Yhteistä näille asioille on, ettei näitä ole suomessa keksitty vaan markkinoitu tänne kansainvälisten globalististen toimijoiden voimin.
Velkarahaa pumpataan ennätystahtiin suomeen. Asiantuntijat ovat arvioineet, että tällä menolla hyvinvointiyhteiskunnan palveluja ei voida toteuttaa siinä mittakaavassa kuin nykyään. Tähän on ratkaisu. Se on kansallisen edun tavoittelu joka ei kumartele globaalien toimijoiden tahtoa. Suomi ottaa sisämarkkinoiden toiminnat haltuunsa tai erityisverotuksen alaisiksi. Myös vientialaa tulee tukea ja Suomeen kohdistuva tuonti tulee perustua vain ja ainoastaan kansalliseen etuun. Näin saamme rahoitettua syrjäisen kansamme talouden.
Kiitos Tommi hyvästä kirjoituksesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Kulunutta vuotta on leimannut maailmanhistoriallisesti erityinen piirre. Nimittäin aiemmin ei ihmiskunnan historiassa ole samanaikaisesti ollut kaikki profetiaaliset ennusmerkit yhtä selkeästi nähtävissä.”
Huonostipa on maailmanhistoria tiedossa blogistilla. Historianopettajasi saisi hävetä ja palauttaa palkkansa ainakin sinun osalta takaisin valtiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Tässähän on hyvin referoitu koko mv lehden sisältö? Hienoa. Janus Putkonen on tatusta ja tommista ylpeä.
Meillä on hoitajia kuudenneksi eniten maailmassa/asukas. Lääkäreidenkin määrä on lisääntynyt tasaisesti. Pula kertoo lähinnä jotain hyvinvointivaltiostamme. Julksiella tehdään vähän työtunteja per/työntekijä ja järjestelmä ei ole kovin tehokas. Siinä on syy tähän nykyiseen velkaantumiseen ja pulaan. Hoidon todellinen hinta on kallis. Väkeä on kaikenlaisten säätelyiden kautta pitkin ja poikin eikä sitä saada sinne missä tarvitaan. Tämä soteuudistuskin lähinnä lisää menoja ja byrokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
MV-lehteä hyvinkin, totta. Mutta jos nyt hoitoalasta puhut, niin ihanko tosissaan siellä julkisella puolella on lyhyet työajat ja yksityisellä pidemmät?
Ilmoita asiaton viesti
Kunnissa yleisesti tehdään vähemmän työtunteja/työntekijä, kuin esimerkiksi teollisuudessa tai monilla muilla aloilla. Naisvaltaisilla aloilla tämä on tyypillistä.
Julkiset työt ovat koko ikäisiä suojatyöpaikkoja tyypillisesti.
Nämä voi tarkistaa tilastokeskuksen tilastoista.
Lähipiiristä hyviä esimerkkejä. Tämmöisillä yksityisillä aloilla tulee kenkää, jos homma ei suju. Mikäli työt vähenee kilometritehdas kutsuu. Kunnnissa ja valtiolla tilanne on toinen, kun ralliin on päästy.
Ilmoita asiaton viesti
”Meillä on hoitajia kuudenneksi eniten maailmassa/asukas.”
Niin, Valviran hoitajarekisterissä, mutta hoitajan töissä heistä ei ole kuin korkeintaan puolet. Samoin kalliilla koulutetuista lääkäreistä merkittävä osa tekee täysin muuta kuin lääkärin työtä.
”Julkisella tehdään vähän työtunteja per/työntekijä ja järjestelmä ei ole kovin tehokas.”
Tämä on jo vanhaa laulua. Esim. valtiolla ei työntekijöitä ole kontollaan kuin osa siitä määrästä, jota sillä oli vielä 90-luvulla.
Suurin ongelma on siinä, että yhteiskunnan varoja käytetään leväperäisesti, eikä niiden käyttö kestä lähempää tarkastelua ilman kritiikin aihetta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ainakin kunnat ovat melkoisen paljon lakkauttaneet virkoja/tehtäviä, jopa niin paljon, että osa esimiehistä palaa loppuun.
Lehdon vanha virsi julkisen sektorin lyhyistä työajoista ja suojatyöpaikoista on monesti kuultu. Se vaan ei monessakaan mielessä ole enää aiheellista. Ennen oli kaikenkarvaista pikkupomoa ja vähän isompaa esimiestä, jolloin varmasti osa istui jalat pöydällä ja teki vähän töitä. Nyt ei vain eletä samaa aikaa. On useimmiten se yksi isompi pomo, joka ei ehdi perehtyä mihinkään kunnolla eikä tunne alaisiaan. Tuloksena sitten työntekijöiden turhautuminen ja kyynistyminen, kun näyttää siltä, että mikään asia ei etene.
Lehdon monesti kritisoima koululaitos on hyvä esimerkki. Rehtorilla saattaa olla toistasataa alaista, joiden vaihtuvuus on suuri ja ainoa työtoveri apulaisrehtori, joka yrittää paikata sitä, mitä rehtori ei ehdi tai muista. Mitenhän on yksityisellä puolella?
Ilmoita asiaton viesti
Erään läheisen työpaikalla palkattiin kesällä toistakymmentä nuorta insinööriä. Toivottu työ ei tullutkaan. Saivat kenkää jouluviikolla.
Julkinen on julkinen ja tuskin miksikään muuttuu. Jotkut tekevät ja suuri osa ei. On siitäkin kokemusta. Ei tämän paremmaksi enää tule. Kalliimmaksi kyllä.
Työtunnit on fakta, jonka löydät tilastokeskukselta.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä alustahan ei hyväksy vaihtoehtomedioita sellaisenaan joten ihmettelen väitettä.
Ilmoita asiaton viesti
Globalismin kritiikki verhottuna kristinuskoon on aina yhtä hymyilyttävää. Yksi ensimmäisistä globaaleista hankkeista/ideologioista olisi globalismin vastainen?
Ilmoita asiaton viesti