Sauli Niinistö varoittelee Suomen velkaantumisesta

Euroja eli ekejä joka on Euroopan Unionin vuosien 1999 – 2002 aikoihin lanseeraama valuutta.

 

Lauantaina 21.1 Sauli Niinistö varoittelee haastattelussaan Suomen kansantalouden velkaantumisesta. Niinistö ei taloussaarnojaan pidä ensimmäistä kertaa. Tasavallan presidenttimme on kenties suomessa tunnetuin henkilö joka on kertonut kansalaisille ”rahan luomisesta tyhjästä”.

Vaikka Niinistön sanomalla on painoarvoa, jää haastattelun anti jokseenkin helppoheikkimäiseksi.

”Meidän on opittava elämään sen mukaan, mitä me olemme oikeasti tuottaneet hyvää”

”Tähän velkaantumiseen on johtanut liiallinen rahan painaminen keskuspankkien taholta. Se on kasvattanut monet väärään talousajatteluun, jossa raha on ilmaista ja velka on vaaratonta”

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Turun Sanomien haastattelussa lauantaina 21.1.2023 ( Lähde: Helsingin Sanomat )

Niinistön puhuessa ”hyvän tuottamisesta” hän sotkee kansalaisten ajatuksia ja hämärtää kovien talousrealiteettien totuuksia. Tasavallan presidenttimme ei myöskään kerro mitä ”vaaroja” velkaan sisältyy. Tämän olisin itsekin halunnut kuulla. Oliko haastattelu vain yksittäinen haastattelu muiden joukossa vai pyrkikö Niinistö pehmittämään kansalaisten ajatuksia tulevaisuutta ajatellen.

Vaikka Niinistö tunnetaan koko kansan ja työväen presidenttinä, muistetaan hänet myös kokoomuksen riveistä. Kokoomusta kohtaan on kovia odotuksia tulevia eduskuntavaaleja silmälläpitäen. Kokoomus on rummuttanut velkaantumisen ”vaarallisuudesta” ja esittänyt vaihtoehtojaan. Työperäistä maahanmuuttoa kokoomus ei ole unohtanut, mutta aiemmat puheet ”innovaatioista” ovat jääneet vähemmälle.

Tarkastelemalla suomalaista työmarkkinatilannetta kokonaisuudessaan, osoittautuu ”työperäinen maahanmuutto” ajatuksena talouskasvuun ja velkojen vähenemiseen harhaiselta ajatukselta.

Kun ”velkojen vaarat” jää hämärän peittoon on epäilykset luonnollisia. Voisiko tulevalla Suomen valtaeliitillä olla peräti aikomuksena myydä merkittäviä maa-alueita ja luovuttaa ne siten globaalien toimijoiden haltuun velkojen vastineeksi. Vai voisiko Suomi jopa innovatiivisesti tarjoutua säteilevän ydinjätteen kaatopaikaksi?

Suomen kansantalouden velkaantumisessa on piirteitä jotka vaativat selvittämistä. Tähän selvitystyöhön on nimitettävä puolueeton Totuuskomissio selvittämään velan syyt ja seuraukset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu