Estääkö USA Natojäsenyyden
Tänään kantautui Yhdysvalloista kummallisia uutisia. Republikaanisenaattori Rand Paul on ilmoittanut tyytymättömyytensä senaatin sopimukseen koskien Naton jäsenmaiden hyväksymissopimuksia. Tästä syystä Suomen Nato jäsenyyden hyväksyminen näyttää viivästyvän.
Tapaus on herättänyt hämmennystä valtionjohdossa joka on pyrkinyt kaikentavoin nopeuttamaan ratifiointisopimusta. Ulkoministeri Pekka Haavisto on aiemmin ilmoittanut hymyssä suin jäsenmaiden kilpailevan siitä kuka voi ratifioida sopimuksen nopeimmiten. Asiantuntijat eivät ole poissulkeneet mahdollisten haasteiden ja oikeudenkäyntien edelleen viivästyttävän prosessia.
Aiemmin suomalaisessa mediassa on esitetty vain 18 ”kivääriukon” äänestäneen ratifiointia vastaan ja täten sopimuksen ollaan katsottu hyväksyttävän. Alustavasti suurimmat suomalaiset mediatalot ovat kiistäneet valeuutisoinnin. – ”Huomio on kiinnitettävä uutisoinnissa käytettäviin sanamuotoihin.”
Asiasta uutisoi suomessa Iltalehti:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ccd6a967-7e86-48b0-bb07-a02b3a9ce54c
Blogin otsikkoa korjattu alkuperäisestä ”SHOKKI – USA ei hyväksy Natojäsenyyttä”
Ilmari Susiluodon kirjan Uusi Karjalakirja mukaan Venäjä on jo aikaisemmin totutellut ajatukseen että Suomi mahdollisesti liittyy NATOon.
Po. kirjan mukaan Venäjä ei piittaa Suomen liittymisestä mutta saattaa huolestua mikäli aikaisen varoituksen tutka-asemia perustetaan Suomeen. Kun nimittäin venäläiset mannertenväliset ohjukset lentäisivät Amerikkaan Suomen yli.
Jälkimmäisen syyn tähden joku jenkkikenu kyllä vielä oikoo senaattorin käsityksiä.
Nimttäin vaikkei Suomeen aikaisen varoituksen tutka-asemia rakennettaisikaan, olisi USA:lle kiinnostavaa hankkia optio sellaisten rakentamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Rand Paul nyt yksin mitään USA:ta edusta, kuten isänsä kunnon jästipää ja vastarannan kiiski. Kyllä tuo kuriin saadaan, kuten aina ennenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Rabd Paul on kusipää, kuten isänsä.
Tällanen pelleily pitää hänet otsikoissa
muutaman päiväm kerrallaa. Hidastutta
asioita, mutta ei pysäytä.
Ilmoita asiaton viesti
Entäpä Turkki? Putin ja Erdogan tapaavat ensi viikon alussa Sotshissa.
Diplomaattien mukaan presidentit tekevät Ukrainan johdolle rauhanehdotuksen, mistä ei voi kieltäytyä.
Ilmoita asiaton viesti
Turkin basaaripolitiikka ylläri? Et taida paljon ulkopolitiikkaa seurata. 😀
Rand taas faijansa tapaan känkkäränkkä – koska sillä saa omassa osavaltiossa kannatusta – opportunisti.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Rand Paul USA?
Ilmoita asiaton viesti
Blogin otsikko on harhaanjohtava. Minä voisin kirjoittaa blogin otsikolla ”Suomen kansa ei hyväksy Nato-jäsenyyttä” ja itse tekstissä toteaisin, että jäsenyyttä vastustaa etupäässä Paavo Väyrynen kannattajineen.
Ilmoita asiaton viesti
Voisi myös kirjoittaa blogistin lailla, että Suomen kansa on tyhmä.
Ilmoita asiaton viesti
Korjasin otsikkoa josta on maininta myös blogissa.
Aluksi halusin asettua Niinistön ajatukseen, että kun asia on päätetty niin myös eri mieltä olleiden on syytä hyväksyä päätös.
Kuitenkin jonkin verran rummutettiin kuoppaisesta tiestä ja erityisesti mustanmeren adonis Erdoğan nostettiin otsikoihin. Tämä blogini tapaus on kuitenkin luokiteltavissa eri kategoriaan.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin teksti&otsikko oli sakeaa mutta blogisti onnistuu nyt ylittämään absoluuttisen sakeuspisteen tällä kommentillaan.
Ilmoita asiaton viesti
Bull!
Ilmoita asiaton viesti
— shit!!
Ilmoita asiaton viesti
Kanada!
Ilmoita asiaton viesti
42!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä maailmaan puhetta mahtuu kuten yhden ainoan Rand Paulin.
Ilmoita asiaton viesti
Rand Paul voi korkeintaa siirtää senaatin ratifioinnin lomakauden ylitse, ei muuta.
Ikävä palauttaa Tommi maan pinnalle, oli jo ehtinyt hakemaan Alkosta kuohujuomaa 😁
Ilmoita asiaton viesti
Artikkelin otsikko suhteessa sisältöön oli sellainen, että tämä on nyt toinen Hämäläinen, jonka hengentuotteet jätän jatkossa lukematta.
Ilmoita asiaton viesti
Tommi lue tarkemmin mitä yhden Rand Paulin
vastaanharaaminen tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltojen lisäksi myös Italiassa alkaa olla ongelmia maamme Nato jäsenyyden ratifioimisessa.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008969777.html
Toki monien blogia kommentoineiden mielestä tälläkään ei ole merkitystä ja kuvernööri Massimiliano Fedriga laitetaan ruotuun alta aikayksikön, aivan kuten jenkkien Rand Paul. Toivossa on hyvä elää.
Mutta ei tämä Nato jäsenyyshakemus ihan putkeen ole mennyt, kun demokratiakin hylättiin jo ensimetreillä.
Ilmoita asiaton viesti
”demokratiakin hylättiin jo ensimetreillä”
Kansanedustajista 188 oli hakemuksen jättämisen puolella.
Ilmoita asiaton viesti
”Kansanedustajista 188 oli hakemuksen jättämisen puolella.”
Demokratia tarkoittaa kansalaisten oikeutta saada päättää omista ja valtionsa asioista, eli kansanäänestystä.
Ilmoita asiaton viesti
No niinpä. Mainio edustuksellisen demokratiamme määritelmä Bembölen yliopiston valtiotieteen oppituolin haltijalta.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin demokratia on vaatinut kansanäänestyksiä? Edustuksellinen demokratia toimii oikein hyvin, Markku Laitisellakin on yksi ääni, kuten kuuluukin olla.
Ilmoita asiaton viesti
Edustuksellinen demokratia ei ole oikeaa demokratiaa, koska vaaliehdokkailla ei ole imperatiivista mandaattia. Tarvitsisimme pikaisesti järjestelmän päivittämisen Sveitsin mallin mukaiseen suoraan demokratiaan.
Nyt elämme jonkinlaisessa huijaridemokratiassa tai puoluediktatuurissa, jota valtaosa lapsesta saakka aivopestyistä kansalaisista pitää oikeana demokratiana.
Ilmoita asiaton viesti
Joo.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä toimivassa demokratiassa sinä edusta pikkuruista vähemmistöä.
Ilmoita asiaton viesti
Eli älymystöä ja edistyksellisyyttä, jonkun täytyy olla edelläkävijänä.
Ilmoita asiaton viesti
Edustuksellisessa demokratiassa ei imperatiivinen mandaatti toimi, koska kaikkia asioita ei voi olla tiedossa koko vaalikauden ajalta. Edustajalle annetaan mandaatti tutkia asioita ja vaihtaa myös mielipidettään tutustuttuaan aiheeseen tarkemmin. Ei ehdokkailta voida edellyttää perehtymistä samaan tapaan kuin valituilta edustajilta.
Ilmoita asiaton viesti
Edustuksellinen demokratia ei ole oikeaa demokratiaa ja järjestelmä on ikivanha jota olisi syytä muuttaa pikaisesti, koska se ei palvele enää kansalaisia kuten pitäisi. Valtaosa kansasta on kuitenkin aivopesty lapsesta lähtien uskomaan, että edustuksellinen demokratia olisi oikeaa demokratiaa, eivätkä alistetut kansalaiset osaa vaatia parempaa ja rehellisempää järjestelmää.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestys on ikivanhempi. Ensimmäiset demokratiat Kreikassa perustuivat kansanäänestyksiin. Kansanäänestyskäytännöstä siirryttiin edustukselliseen demokratiaan, joka suoritettiin aikojen alussa arpomalla kansankokoukseen osallistuneista edustajat vuodeksi.
Sittemmin kehitys on johtanut äänestämiseen ja edustuksellisuutta on jokaisessa maassa kehitetty noista alku ajoista. Laitinen haluaa päästä takaisin vuosisadoille 500 eaa – 400 jaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sveitsissä on äänestetty minareettien rakentamisesta ja hävittäjähqnkinnoista.
Moniko suomalainen viitsisi vaivautua äänestyspaikalla minareettien vuoksi?
Ilmoita asiaton viesti
”Moniko suomalainen viitsisi vaivautua äänestyspaikalla minareettien vuoksi?”
Varmaan aika moni.
Ilmoita asiaton viesti
”Varmaan aika moni”.
Pitäisikö mielestäsi rakennusluvista järjestää kansanäänestys?
Ilmoita asiaton viesti
Ei nyt Korkman viedä asiaa jatkuvasti sivuraiteille, vaan yritetään pysyä keskusteltavassa aiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasin Kai Niemeläinen kommenttiin kansanäänestyksestä ja esitin pari esimerkkiä Sveitsistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kysymys kansanäänestyksestä rakennuslupien suhteen oli vastaus minun kommenttiini. Ja toki saan vastata sinun kommenttiisi Niemeläiselle, vastasithan sinäkin minun kommenttiini joka oli osoitettu blogistille ja siitähän koko keskustelumme alkoi.
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti saat vastata kommentteihini. Sinähän tässä olet ollut kertomassa, etteivät kommenttini liity blogiin. Esimerkkinä tämä rakennuslupa juttu. Se oli vain esimerkki Sveitsin hullunkurisesta kansanäänestys käytännöstä.
Ilmoita asiaton viesti
Se mikä sinusta näyttää hullunkuriselta, voi Sveitsiläisten kannalta olla hyvinkin tärkeää. Ovathan rakennusluvat eräs korruption erinomainen lähde virkamiehille. Eihän tästä ole kauankaan kun eräs julkisuudesta tuttu näyttelijä rakensi oliko se nyt Meilahteen paritalon alueelle jolle ei ole myönnetty muille edes lupaa saunarakennukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Yrittäisit nyt pysyä blogin aiheessa. Meilahti ja helsinkiläiset virkamiehet eivät millään liity siihen.
Ilmoita asiaton viesti
Sinähän nuo rakennuslupa-asiat toit esille ja ihmettelit miksi niistä järjestetään kansanäänestyksiä Sveitsissä ja minä vain vastasin ihmettelyysi ja toin esille seikkoja joiden perusteella meilläkin kansanäänestykset voisivat olla hyvin tarpeellisia rakennusluvista.
Ilmoita asiaton viesti
Rakennusluvat eivät kuulu tämän blogin aiheeseen. Jos koet keskustelun rakennusluvista ja kansanäänestyksistä tärkeäksi, niin kirjoita niistä oma blogi.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla Korkman kaikki kunnossa, kun itse tuot rakennusluvat keskusteluun ja sitten sanot etteivät ne kuulu keskustelun aiheeseen?
Ilmoita asiaton viesti
Mainitsin rakennusluvat esimerkkinä Sveitsiläisistä kansanäänestyksistä. Ei se tarkoita sitä, että sinun pitää kirjoittaa useampi kommentti rakennusluvista.
Ilmoita asiaton viesti
Niemeläinen niissä ensimmäisissä demokratioissa vain vapaat miehet saivat äänestää, eivät orjat ja naiset. Vapaat miehet eivät myöskään tehneet töitä vaan orjat ja naiset tekivät työt. Vapaat miehet keskittyivät taiteisiin, matematiikkaan, filosofiaan ja juhliin. Joten vetelet kyllä mutkat suoriksi jos vertaat Sveitsin mallin mukaista suoraa demokratiaa antiikin Kreikan demokratiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä uutinen Italiasta on kyllä toiselta kantilta aivan loistava. Nyt Suomella on erinomaista parempi syy torpata joka ainoa tuleva tukipaketti. Paperi heti vaan roskiin heti kun tuollaista aletaan esittää.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta mitä kuvittelet että kansanedustajamme tekevät kun seuraavaa tukipakettia sorvataan? Itse olen varma, että kansanedustajamme ovat komissaarin virka silmissä kiiltäen, varmistamassa että kaikki EU:n ehdottamat tukipaketit hyväksytään.
Ainoa mitä kansanedustajamme ovat vastaan EU:ssa, on Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitean vaatimukset sosiaaliturvamme nostamisesta EU:n vaatimalle tasolle. Oman maan kansalaisia on mukava sortaa ja polkea heidän oikeuksiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Italiasta kantautuva uutinen on helpommin lähestyttävä kuin blogini aihe. Italian tapauksessa oletettavasti voidaan vedota siihen ettei yrityksen toimintaan voida vaikuttaa valtiotasolla. Vai mitenkähän omistajaohjaus…?
Rand laittaa kapuloita rattaisiin, koska katsoo Naton artikloiden menevän usan perustuslain varpaille.
Ilmoita asiaton viesti
Meillehän luvattiin nopeutettu käsittely Nato hakemuksen suhteen ja jotkut puhuivat jopa kahdesta viikosta. Matkaan on tullut kuitenkin mutkia, ensin Turkki ja nyt USA ja Italia ovat estämässä jäsenyytemme.
Kertoo vain siitä ettei Naton jäsenmaihin ole luottamista ja Suomalaiset ovat todella sinisilmäisiä kun uskovat kaikki sadut joita maailmalta meille kerrotaan. Myös EU:n suhteen on sama meininki, kaikki mitä luvataan ja sovitaan on epäluotettavaa. Asian näki hyvin maskiasiassa, kun niitä tilattiin EU:n yhteisostolla, niin Suomi jäi ilman, koska isot EU maat kähmivät kaikki maskit.
Tämän takia meidän tulisi panostaa omavaraisuuteen mahdollisimman pitkälle. Jos ensi talvena tulee maailmanlaajuinen ruokapula, voimme olla varmoja ettei kehenkään ja mihinkään muuhun voi luottaa kuin maan omavaraisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Omavaraisuus ei ole enää mahdollinen. Me tarvitsemme energiaa ja aseita myös pärjätäksemme sotatilassa.
Nato ei ole samassa määrin epäluotettava kuin naapurimme Venäjä. Yksin emme Venäjää vastaan pärjää. Kun olemme Naton jäsenenä, meidän ei koskaan tarvitse sille pärjätä.
Ilmoita asiaton viesti
Otin esille ruoan omavaraisuuden siksi, koska monet tahot ennustavat maailmanlaajuista ruokapulaa ensi talveksi. Energian suhteen voisimme olla omavaraisia, kun vain käyttäisimme kotimaista turvetta, jonka käyttö on estetty virheellisillä poliittisilla päätöksillä.
Laajensit omavaraisuuden koskemaan myös aseita ja olen laittanut merkille, että joillakin tahoilla on vahva tahto yrittää saada meidätkin mukaan sotaan Venäjän kanssa. Olisihan siinä valtava mahdollisuus meidänkin poliitikoillamme saada huomattavaa kansainvälistä julkisuutta. Kansalaisethan ovat uhrattavissa poliitikkojen kansainvälisten poliittisten urien alttarilla, kuten olemme EU aikana huomanneet.
Itse olen sitä mieltä, että Ukrainan ja Venäjän sota tulisi yrittää lopettaa keinolla millä hyvänsä, eikä yrittää laajentaa sotaa yhtään mihinkään. Ja meidän päättäjien tehtävä on huolehtia maan omavaraisuudesta, niin energian kuin ruoantuotannon suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Juuei. Nyt menee jo tämän palstan pöljändeeraukset sellaiselle levelille, että minä poika suljen läppärini ja siirryn vilkaisemaan mitä kaikkea roskaa töllöttimeni 19 ilmaiskanavaa ruuttaavat silmille tänään.
Tulipa mitä tahansa, niin on se sentään älyllisempää touhotusta kuin tämä tällainen.
Ilmoita asiaton viesti
Teksti on vahvaa, jos aikoo puuttua, pitää puuttua kaikkeen. Tämän vuoksi päätin näiden blogistin väläysten lisäksi jättää Väyrysen ja kenraali Vehviläisen tekstit lukematta.
Ilmoita asiaton viesti
Tosi mielenkiintoisia ovat mm. nämä National Geographic Television & Film sekä Fox Cable Networks puljujen yhteisvoimin pyörittämät TV-showt joissa muutamat ylen yrittäjähenkiset uskovaisina esiintyvät äijät välillä puolen perheen voimin, pidettyään ensin aamuhartauden, lähtevät kullanhimoinen kiilto silmissään raiskaamaan Alaskan herkkää luontoa raskaalla maansiirtokalustolla keskittyen näin luonnon suojeluun. 🥴
Ilmoita asiaton viesti
Jos ratifiointi meinataan tehdä kiireellisenä, ennen lomakauden alkua, myös Rand Paulin tulee hyväksyä sen käsitteleminen kiireellisenä. Jos Rand Paul ei tätä hyväksy, ratifiointi tehdään syyskuussa.
Ilmoita asiaton viesti