Sotapropaganda ja sensuuri aaltoilee
Suomalainen media järjestyi rummuttamaan Suomen nato-jäsenyyttä ennenkuin keskeiset valtioneuvoston johtajat olivat edes muodostaneet asiasta päättäväistä mielipidettä.
Tiedot, informaatio ja uutiset kuohuvilta euroopan alanko pelloilta ovat olleet ilmeisen suodatettuja Suomen olosuhteisiin.
Epämiellyttävääkin tiedonantoa on tihkunut tykityksen keskiöstä jota asiaa avasi suosittu US blogisti ja sotilasasiantuntija Juha-Pekka Kosonen kirjoittaessaan Hesarin julkaisseen Ukrainan kannalta epämiellyttäviä totuuksia. Suomalaisessa mediassa ja keskeisten poliitikkojen jutuissa asiat ovat näyttäytyneet sodan aikaiselta retoriikalta, jolloin realiteetteihin perustuvat tavoitteiden saavutukset voivat lopulta näyttäytyä yleisölle mitä järkyttävemmältä.
US blogeista katosi yllättäen kesken keskustelun kuohunnan kenraalimajuri Aarno Vehviläisen blogi jossa hän toi suomalaisen yleisön tietoisuuteen journalisti Seymour Hershin tutkimusten paljastukset, jotka osoittavat Yhdysvaltojen sekaantuneen Itämeren kaasuputken räjäytykseen.
Myös kommunisti ja Työväen kansansanomien päätoimittaja Rauno Lintusen viimeisin blogi poistettiin jossa hän arvosteli Ylen televisiolähetyksen keskusteluohjelman keskustelun sisältöä. Lintusen blogi oli selkeästi nähtävissä mielipidekirjoitukseksi eikä sen poistamiseen ole mitään perusteita. Lintusen blogin poisto ylläpidon toimesta voidaan nähdä jopa sananvapauden rajoittamisena.
Kenraalimajuri Vehviläisen blogin poistamisen taustalla voi olla moninaisia syitä. Selvää kuitenkin on ettei suomalaiselle yleisölle nähdä virallisen sensuurin ja propagandan sanelemana suotuisena saada tietoon informaatiota joka osoittaa Yhdysvaltojen käyvän häikäilemätöntä proxy-sotaa valtameren takaa euroopan mantereella.
Tämähän on parasta huumoria ikinä?
Venäjämielisten syväpääty ylentää toisiaan ja uhriutuu. Herra ”sotilasasinatuntija” Kosonen heittelee mielipiteitään ja ei yleensä edes pyydettäessä perustele mitenkään.
Vehviläisen ja Lintusen blogin poisto eivät ole sensuuria. Sen kun pistävät bloginsa omille sivuilleen. Vehviläisen blogi levitti valheita ja sehän
n on tämän alustan säännöissä kielletty. Sama koskee Lintusta. Tosin minä en näe järkeä näissä poistoissa mitään järkeä. Olisi paskapuhe parempi pitää kaikkien näkyvissä. Blogi linkittää Lintusen sivustolle, jossa jokainen voi herran ajatuksiin vapaasti tutustua.
Kuinka todellinen lienee nimimerkki Tommi Hämäläinen?
Ilmoita asiaton viesti
https://m.youtube.com/watch?v=_Fv_nKyF_5g
Vehviläisen blogin sisältämästä Hersh tutkinnasta on antanut mielipiteensä moni älymystön edustaja, kuten Columbian yliopiston professori Jeffrey Sachs.
Sikäli Hersh tutkimuksen ympärillä ei ole YouTubessa tai muualla sensuurin muuria ainakaan vielä, kuten vaikkapa Trumpin presidentinvaalien tappion yhteydessä. Siinä voidaan aina syyttää huonoksi häviäjäksi, vaikka erikoisesta ja päiviä kestävästä ääntenlaskennasta voi herkästi nousta ajatus jostain vilpistä
Mikäli Hershin lähteet ovat väärässä, niin varmaan saamme nähdä jonkun oikeusjutun tai sitten selvityksen, kuinka putket räjähtivät itsestään. Toivon mukaan Itämeren kohtaama ympäristö rikos ei jää selvittämättä.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin ihan J-P Lehdon kiusaksi ChatGPT:lta, kuka Ukrainan sodan voittaa. Näin vastasi tekoäly. Näytämme olevan tekoälyn kanssa samaa mieltä. Tosin siinä ajatusvirrat poikkeavat, että tekoäly ei muista sitä, että toisen kapinallinen on toisen vapaustaistelija lähestymiskulmasta riippuen.
”En ole tietoinen siitä, kuka voittaa Ukrainan sodan, koska konflikti on edelleen käynnissä, eikä sen lopputulos ole selvä. Ukrainan sota on monimutkainen ja useita osapuolia sisältävä konflikti, joka alkoi vuonna 2014, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan ja tuki kapinallisia Itä-Ukrainassa. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet Ukrainassa ja tukenut Ukrainan hallitusta. Tämänhetkinen tilanne osoittaa, että konflikti jatkuu edelleen, ja sen lopputulos riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien diplomaattiset toimenpiteet, sotilaalliset voimasuhteet ja mahdollinen neuvotteluprosessi.”
Ilmoita asiaton viesti
Ihan hyvä vastaus chatgpt:lta. Olen tekoälyn kanssa samaa mieltä tilanteesta. Puolueeton en toki ole ja Kosonenkin on ottanut usein kantaa ja kertonut ajatuksensa esim Ukrainasta. Tuskin hänkään on puolueeton.
Olet saanut ylennyksen sotilasasiantuntijaksi. Se on hieno luottamuksen osoitus. Tietenkään se ei ole sinun syysi, jos et pidä siitä, kun tämä ”hämäläinen” sinua nimittelee.
Mitään sensuuriahan ei ole joidenkin blogien poisto jostain puheenvuoron sivustolta. Itse en noita lähtisi poistelemaan.
Ilmoita asiaton viesti
En ole tittelinkipeä, enkä ole ylentänyt itseäni.
Jos joku näin haluaa toimia, niin minkä minä sille voin. Kyseessä on kuitenkin hieman eri asia kuin perusteeton trolliksi väittäminen, mikä nykyisen oikeuskäytännön valossa voidaan katsoa kunnianloukkaukseksi.
Toki sotilasasiantuntijaksi kutsuminen voi sisältää pilkallisen sävyn, mutta olen nostanut kirjoittajana itseni julkisuuden valokeilaan, mikä taas nostaa juridista loukkaantumiskynnystäni ylemmäksi. Silloin on siedettävä myös kärkevää tekstejä koskevaa arvostelua.
Henkilöön käyvä arvostelu sen sijaan täyttää liki aina rikoksen tunnusmerkistön.
Esimerkkinä voidaan käyttää sitä, että voidaan mainita henkilö X:n toimineen typerästi lähettäessään mahdollisesti itse Whatsupp-viestin. X:ää ei kuitenkaan voi seurauksetta väittää ilman perusteluja typeräksi.
Viestien itse poistaminen kertoo yleensä kirjoittajan huonosta kritiikin sietokyvystä.
Toki tässä tulee muistaa se, että jonkin rikoksen tunnusmerkistön täyttävät tekstit on poistettava jo lain velvoittamana. En esim. voisi säilyttää sellaista kommenttia näkyvillä, jossa kiihotetaan kansanryhmää vastaan tai esitetään selkeä laiton uhkaus.
Itse en ole poistanut muistaakseni yhtäkään kommenttia. Tosin joskus joudun muistuttamaan rikoslain olemassa olosta kun kirjoittajat käyvät liian kuumina.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Hämäläinen sinua pilkkaa. Nostaa sinut arvoiseesi seuraan omien tavoitteidensa ajamiseksi. Kenraali Vehviläinen, Päätoimittaja Lintunen olivat sensuurin uhreja. Sotilasasisntuntija Kosonen toi taas jotain muuta hänelle arvokasta kehystä. Saahan sitä puhua ja kirjoitella.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillinen tekoälyn vastaus, ”keskiarvo” aiheesta käytetyistä sanoista ja lauseista. Ihan mielenkiinnosta: kysyitkö samaa uudestaan ja miten vastaus muuttui?
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki on kiinni kysymyksen asettelusta ilmeisesti myös ChatGPT:ltä, on nimittäin vaikea nähdä juuri voittajia mutta häviäjiä on kyllä paljon. Kysymys olisi pitänyt asetella muotoon: kuka häviää Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan vähiten?
Täytyy kyllä yllättäen todeta, että ottaen huomioon tekoälyn vastaukset oltaisiin yhtä hyvin voitu kysyä tuo kysymys edesmenneeltä Matti Nykäseltä, joka olisi antanut varmasti yhtä hyvän jos ei suorastaan paremmankin arvion: ”ehkä otin.”
Ilmoita asiaton viesti
Venäjämielisille ja ns ”Putinisteille” on olemassa verkossa omat palstat joissa on todellakin keskustelua NATOa vastaan sekä Venäjän ”erikoisoperaation” ylistämistä ja jopa Suomen liittämistä osaksi Venäjää ja kaikkea muuta ratkiriemukasta.
Toverit voisivat näillä palstoilla löytää itselleen hassun hauskaa keskusteluporukkaa.
Se ei ole keneltäkään pois.
Ehkä tämmöisinä aikoina kannattaa tällaisilla julkisilla blogeilla pohtia että näitä seuraa muutkin kuin kirjoittajat ja muutama lukija…
Ilmoita asiaton viesti
Eikö kirjoittajasta voida tehdä jotain johtopäätöksiä, jos hän kirjoittaa pelkästään tänne eikä mainitsemillesi omille palstoille, mihin sitten viittaatkaan. Tännehän kirjoitetaan suurin piirtein omalla nimellä eikä verhouduta nimimerkkien taakse.
Ilmoita asiaton viesti
Minä ainakin kirjoitan muuallekin. Voidaan tietenkin olettaa että tänne tunnistaudutaan ja lähinnä omalla nimellä kirjoitellaan.
En sen ihmeemmin kantaa asiaan ota koska se ei ole minun ongelma.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti Kososen titteli syntyi nopeasti kirjoituksen luomisen yhteydessä. Tämä perustuu lähinnä joihinkin hänen blogeihinsa ja kommentteihinsa. Voisin käyttää tätä ”titteliä” muutamasta muustakin US blogistista. Ilmeisesti tämä ”titteli” herättää närkästystä lähinnä heissä jotka eivät syystä tai toisesta pidä hänen kirjoituksistaan. Sinänsä koko termi ”asiantuntija” on jokseenkin vesittynyt, kiitos median.
Käytin myös blogisti Lintusesta aatteeseen viittaavaa termiä. Tämä kuten Vehviläisen titteli eivät liene perustu omiin subjektiivisiin näkemyksiini.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei ketään tee asiantuntijaksi, jos sinun nimimerkkisi, niin sanoo. Tietenkin haet näkyvyyttä ja uskottavuutta nimimerkkisi blogeihin. Lisäksi ”sotilasasiantuntija” Kososen asiantuntemus on kerta toisensa jälkeen osoittautunut varsin heikoksi.
Vehviläisellä ja Lintusella on suomessa toki oikeus kirjoitella mitä haluavat, kuten nimimerkilläsikin. Kaikkialla ei, niin ole. He toki ovat selkästi väärässä. Uudellasuomella on sääntönsä, joita se käyttää varsin valikoiden. Ei se kuitenkaan poista herrojen vapautta kirjoitella mitenkään.
Kyllä todellisia asiantuntijoitakin löytyy. Venäjän julma hyökkäyssota ei nyt millään mittarilla ole mennyt heidän suunitelmiensa mukaan tai sitten ne ovat hyvin erikoisia suunitelmia. Lopputulosta emme tiedä, mutta selkeää on, että propagandasta huolimatta tilanne on mikä on.
Emme ole puolueettomia. Sinunkin nimimerkkisi on ja nuo edellä mainitut henkilöt ovat myös selkeästi puolensa valinneet.
Ilmoita asiaton viesti
Sota-aikana on sensuuri ymmärrettävää. Suomihan ei ole sotaakäyvä maa joten ihmettelen suuresti.
Tosin ns. valtamedia on harjoittanut agendajournalismia jo kauan.
Ilmoita asiaton viesti
HS on kyllä julkaissut kaiken aikaa epämiellyttäviä totuuksia Ukrainan sodasta. Esim. kirjoittanut erittäin epämiellyttävästä totuudesta mitä tulee Venäjän sotilaiden käyttäytymiseen.
Mutta asiaa, HS:n tilaajien motiivi on saada tietoa eivätkä suinkaan ole tilanneet lehteä saadakseen vinoutuneita mielipiteitä eivätkä halua maksaa propagandasta (ainakin toivon niin).
Siinä mielessä HS:llä on isoja ongelmia ilmastonmuutosuutisoinnissa ja osittain kyllä myös Ukrainan sodan sujumisen käsittelyssä.
Vehviläisen blogin poisto on US:lta kyllä ihan rimanalitus. Ei ole missään mielessä harhaanjohtavaa kertoa että tällainen Hershin kirjoitus (aika hyvin perusteltu kirjoitus) on tehty.
Pitää olla sallittua esittää sellainen mielipide että Hersh olisi oikeassa.
Ei ole mahdollista että se voitaisiin lakaista maton alle.
Itse pidän sallittavana tuhota öljyputki kostona Venäjän sikailusta. Se sikailuhan on ulottunut yhdysvaltalaisen öljyputken hakkerointiin, josta aiheutui merkittäviä ongelmia USA:n itärannikolla. Brittikansalaisuuden saaneiden murhaaminen Iso-Britanniassa. Hyökkäyssodan aloittaminen Ukrainaa vastaan ja kaupunkien pommittaminen. Venäjän syntilista on nyt niin pitkä että on aika palauttaa maa ruotuun.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti narratiivi on nyt sellainen, että Hershistä leivotaan valehtelijaa ja epäluotettavaa hahmoa, josta tulee Yhdysvaltain hallituksen vaikutuksesta persona non grata länsimaissa
ChatGPT ei ole tässä aivan ajan tasalla tai sitten se puhuu isännän äänellä:
”En ole tietoinen siitä, että Nord Stream -kaasuputket olisi tuhottu. Nord Stream on kaasuputkijärjestelmä, joka kuljettaa maakaasua Venäjältä Saksaan Itämeren ali. Tämä kaasuputki on ollut kiistanalainen poliittisesti ja geopoliittisesti, ja sen rakentaminen on herättänyt vastustusta erityisesti Ukrainassa, Baltian maissa ja Yhdysvalloissa. Kuitenkin en ole kuullut tietoja siitä, että kaasuputki olisi tuhottu tai vakavasti vahingoittunut.”.
Ilmoita asiaton viesti
ChatGPT 3:n data loppuu n. vuoteen 2020. Seuraava versio (Chat-GPT 4, n. 20 x enemmän dataa) ulottaa lonkeronsa vuoteen 2022.
Datan kasvatus (ja muutamat muut parannukset), saavat sen mm. laskemaan peruslaskutoimituksia varmemmin (aritmetiikka on edelleen näille toteutuksille välillisesti, ihmisten kielen käytöstä, opittua)
https://www.youtube.com/watch?v=CW5xgCxXwdY
Ilmoita asiaton viesti
Vehviläisen ja Lintusen blogien poisto ylläpidon toimesta ei ollut tarpeen. Vehviläisen blogin otsikko toki esittää väitteen, jonka tueksi ei ole ihmeemmin näyttöä, mutta on tällä alustalla paljon muutakin kyseenalaista esitetty totuutena. Ja kommentoinissa Vehviläinen pysyy asialinjalla.
Lintunen on taas ajanut itsensä sellaiseen nurkkaan, että hänen Venäjä-mielinen propagandansa on lähinnä viihdettä. Minun puolestani nämä huumoripläjäykset voisivat pysyä näkyvillä, ei niitä kukaan tosissaan ota.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa Lintunen on paras Naton puolestapuhuja, koska hän käyttää käänteispsykologiaa …. joskin tahattomasti tosin. 😉
Ilmoita asiaton viesti
En muista tarkemmin oliko Lintusen blogissa suoraa tai epäsuoraa halventamista henkilöihin jotka osallistuivat tv-lähetyksen keskusteluun. Mitä itse sivusilmällä keskustelua seurasin, ei itselleni välittynyt Lintusen kuvaama asetelma. Mutta tästäkin saa mielipiteensä esittää.
Myös Vehviläisellä on oikeus esittää mielipiteensä ja kuten Hytönen kirjoittaa niin ainoastaan Vehviläisen blogin otsikon saattoi nähdä ongelmalliseksi. Otsikoilla revittely ja huomion hakeminen on tyypillistä ajalle riippumatta sanomasta. Omia epäilyksiä voi myös herättää Vehviläisen asema ja sotilasarvo. ”Evp”nä hänellä kuitenkin on oikeus esittää mielipiteitänsä vaikka se ei kaikkia miellyttäisikään.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäkin on taas blogi, missä mainostetaan sitä, kuinka tietoa ei saa, valtamedia pimittää ja sensuuri on päällä. Kaikkien muiden blogien joukossa, tavalla mikä on mahdollista vain vapaan tiedonvälityksen maassa. Toistapa kirjoittaja tietäisi, jos oikeissa sensuurinalaisissa olosuhteissa eläisi.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Venäjä ei voi tätä sotaa voittaa, siksi, että panosena on paljon enemmän kuin pelästään Ukrainan valtion olemmassaolon oikeutus, panoksena on Yk:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden uskottavuus. Läntisten demokratioiden on ryhdistäydyttävä ja lisätä panoksiaan, sota on vietävä Venäjän rajojen sisäpuolelle vasta tämä saisi venäläiset ymmärtämään kuina vaaralliselle tielle hän on maansa vienyt.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kannalta Ukrainan sodassa kyse on liian suuresta asiasta. Meidän kykymme vaikuttaa lopputulokseen on melko olematon. Täytyy varautua kaikkiin lopputuloksiin.
Ei pidä antaa toiveajattelun ohjata päätöksentekoa Suomessa.
Sota loppuu kun se on sodittu loppuun.
Mikäli sota aiotaan lännen toimesta viedä Venäjän rajojen sisälle, Suomi on itse jo siinä vaiheessa sodassa.
Ukrainalla alkaa olla miehet loppu. Ainakaan tehokkaaseen hyökkäykseen se ei enää kykene. Tarvitaan muista NATO maista lisää joukkoja tai joku uusi rintama olisi avattava.
Muuten tilanne päätyy korkeintaan tasapeliin (toki siinä Ukraina ei pääse ainakaan vuoden 2014 rajoille).
Ilmoita asiaton viesti
”Ukrainalla alkaa olla miehet loppu”. Mihin tämä väite perustuu?
Ilmoita asiaton viesti
Moniin lähteisiin. Myös täälläkin suositusta Hesarin jutusta saa kuvan epätoivoisesta nuorten pakko-otoista.
Rintamalla paljon sotineista ei enää ole. Ovat nähneet liikaa.
Kaikki puhe Krimin valtaamisesta yms perustuu siihen, että Venäjän armeija ja yhteiskunta luhistuisi. Ei sinne millään heikosti aseistetulla joukolla ole mitään asiaa. Nyt Ukrainan pyytämät aseet riittäisivät kuuden prikaatin tarpeisiin. Sellaisia ei löydy. Ilmeisesti yhdelle patajoonalle voi löytyä tankit.
On muistettava, että Venäjällä on mobilisoitu joukkoja ja mahdollisesti niitä otetaan kohta 200 000 lisää. Kun Ukraina valtasi jotain alueita viime syksynä Venäjällä oli vähän joukkoja. Nyt Ukrainan on vaikeampi saada joukkoja ja Venäjän tilanne parempi. Lisäksi kaikenlaista estettä ja puolustuslinjaa on ehditty rakentaa.
Mikäli Puola haastaa Valko-Venäjää tai Ukraina Transnistriaa ja sota saadaan laajenemaan 5. artiklan kahakaksi, niin sitten olemme jo uudessa tilanteessa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin joo, mutta mitä niillä kikkeleillä sodassa tehdään? Taistelijoitahan sielä tarvitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä. Nuo ylevät periaatteet eivät venäläisiä roistoja kiinnosta paskan vertaa.
Venäjä voittaa, ellei venäläisten roistojen toimintaa lopeteta pakkokeinoin.
Näiden pakkokeinojen toteuttaminen näyttää kuitenkin edelleen EU n sisällä ( suurvisiiri ja sosialisti Scholz in johdolla ) olevan todella pitkäpiimäistä touhustelua.
Ilmoita asiaton viesti
Asia pyritään suomessa näyttämään juuri mahdollisimman yksinkertaisesti Ukrainan eduksi. Ongelmalliseksi asetelman tekee että YK on varsin heikko toimija tämänkaltaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Päätökset ja ratkaisut tapahtuvat muualla kuin YK:n kabineteissa. Oman mausteensa ongelmineen asiaan tuo myös se, ettei Ukraina kuulu muihin merkittäviin globaaleihin toimijoihin kuten Yhdysvaltoihin, Euroopan unioniin tai Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän täältä pitäisi poistaa kaikki Venäjän propaganda, ja niin ja myös Nato/USA propaganda. Toisaalta täällä olisi sen jälkeen hiljaista kuin sillä kuuluisalla huopatossutehtaalla.
Ilmoita asiaton viesti
Media kirjoittaa omien tarkoitusperiensä ( omistajat ) kautta uutisia. Uutiset tuleekin aina mielestäni lukea lievällä varauksella. Mielipiteitä puolesta ja vastaan, taas tarvitaan aina. Mielipiteiden ilmaisu on osa sitä paljon puhuttua sananvapautta.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin, kannattaa olla kaiken uutisoinnin suhteen skeptikko ja kyynikko.
Ilmoita asiaton viesti
3v. sitten kun itse aloin kirjoittamaan US:n, niin sana oli vapaampi. Vaihtui päätoimittaja ja kirjoituksia poistetaan nykyisin usein ilman mitään perusteita. Ainakaan omani poistot eivät ole koskaan rikkoneet oikeasti US ohjeita/ sääntöjä ja tarkennusta asialle ei kerrota.
Niklas Herlin halusi aikoinaan US: ta vapaan- ja erilaisen kansan-blogin, mutta niin ei sitten lopulta tapahtunut.
Väitänkin, että Suomessa rajoitetaan sanavapautta enemmän kuin koskaan ennen tai edes Venäjällä, jossa vain yhtä miestä ei saa arvostella, mutta Suomessa pyhiä kohteita kritiikille ovat: lääketiede, maahanmuuttajat, Venäjä propaganda, markkinavaltaa omaavat.
Tänään on Helsingissä tapahtuma mielenilmauksen palauttamiseen Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos sanojan sanat on ihan puuta-heinää, niin saa sitä sanojan puhetta ja sanojaa moittia, kritisoida ja jopa kieltää. Jos tai kun se aiheuttaa, mielivaltaa, sortoa, ihmisen alistamista, terroria, väkivaltaa, sotia, seksuaalista hyväksikäyttöä, kidutusta, jne, saa sanojankin sananvaltaan silloin puuttua muut ihmiset.
Vahva demokratia kykenee pitämään yhteiskunnan asiat järkevinä, myös puuttumalla asioihin. Kyllä, Ei, EHkä, on käytössä sananvapaudessakin. Heikko demokratia ei sano Ei tai Ehkä, jolloin siitä tulee sitten diktatuuri, yksinvaltius, silloin katoaa vapaus, se järkevä ja viisas sananvapaus.
Sananvapaus pohjimmiltaan, tarkoittaa yksinkertaisesti tuntevaa viisautta ja elämän arvostamista. Toisen ihmisen elämän arvostamista.
Ilmoita asiaton viesti
Voisihan liioittelussakin joku tolkku olla. Venäjällä on aika paljon asioita joiden arvostelusta lähtee istumaan tai saa ”tippurin”.
Ilmoita asiaton viesti
Mikään, mitä Uusi Suomi tekee omistamallaan blogialustalla ei ole sananvapauden rajoittamista. Sananvapaus ei tarkoita Uudelle Suomelle velvollisuutta julkaista kaikkia kirjoituksia. Vehviläisellä ja Lintusella on täysi sananvapaus julkaista tekstinsä muualla omalla kustannuksellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on tultu! Suomessa ei ole enää yhtään foorumia, jossa saisi julkaista vapaasti mielipiteitään. Ainoa vaihtoehto on omakustanne, joka sekin voi joutua sensuurin hampaisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin semmoisia Suomessa on ollut, että minkä tahansa mielipiteen on aina saanut julkaisuun takuuvarmasti läpi? Aina on ollut rajoitteita, syystä tai toisesta, jos itse ei ole julkaissut.
Sitäpaitsi täälläkin äkäisesti vapauksia vaativat herkästi sensuroivat ja estävät kommentointia, jos se ei miellytä. Malliesimerkkinä vieläkin näkyvä Vapauden liiton ehdokas NATO-blogeineen, joka ryhtyi blokkaamaan pois kommentteja ja lopulta sulki kommentoinnin. Siinä meillä malliesimerkki siitä, mitä se näidenkin vapaus on.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan, jos miettii aikaa ennen internettiä ja sosiaalista mediaa, niin tuolloin erilaiset vaihtoehtoihmiset ja kriitikot eivät saaneet ääntänsä kuuluville oikein mitenkään. Ellei sitten takana ollut rahaa tai ollut valmis äärimmäisiin toimiin. Nyt jokainen putinisti, äärivihreä tai jokin muu reaaliteeteista irrallaan oleva saa sanomansa läpi koska vaan.
Ilmoita asiaton viesti
Älyvapauden liitto ja Valta kuuluu Kremlille ovat niille joille edes Persut eivät ole riittävän sakeaa sakkia. Mutta on persujenkin pääsihteerillä usein korkki auki ja kommentointi kiinni. Se on sitä parempaa sananvapautta.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs puolue vastustikaan Hornetien hankkimista ja esti halutun määrän ydinvoimalupia?
Ja minkä puolueen Heidi Hautala halusi estää Putinia haittaavien Magnitsky-lakien hyväksymisen EU:ssa?
Ilmoita asiaton viesti
Joku äärioikeistolainen varmasti.
Ilmoita asiaton viesti
Operaatiokeskuslive.com saa kommentoida.
Ilmoita asiaton viesti
Blogistanissa on säännöt ja niihin sitoudutaan molemmin puolin. Sääntöjen ulkopuolella oleva poistaminen on sekä sananvapauden rajoittamista että agendajournalismia.
Jos US ei pysty noudattamaan omia sääntöjään, tulee koko blogistan lopettaa.
Niklas Herlin halusi tästä avoimen alustan, jossa voi avoimesti kirjoittaa. Nykyään tuosta on vain muisto jäljellä.
Ilmoita asiaton viesti
On agendajournalismia, mutta ei sananvapauden rajoittamista. Ironista kyllä, itse asiassa sananvapaus nimenomaan takaa myös oikeuden agendajournalismiin. Kokonaan toinen asia on, onko se hyvä juttu tai, että millaisen keskustelufoorumin Niklas Herlin Puheenvuorosta aikoinaan halusi, mutta sananvapaus on se, mikä takaa foorumin omistajalle oikeuden julkaista tai olla julkaisematta haluamiaan tekstejä. Jos minä lähettäisin Työkansan Sanomiin NATOon liittymistä kiihkeästi puolustavan kirjoituksen, niin tuskinpa he sitä julkaisisivat, mutta silti sananvapaus toteutuisi molempien osalta täysin.
Ilmoita asiaton viesti
Sananvapaus tosiaan takaa oikeuden agendajournalismiin.
Tuossa muussa olet väärässä. Kirjautumalla tälle alustalle sitoutuu alustan sääntöihin. Samoin Uusi Suomi sitoutuu julkaisemaan tällä alustalla sääntöjen mukaiset tekstit. Tuossa on kyse sopimuksesta. Alustan sensuroidessa sääntöjen mukaisia tekstejä, on kyse sopimusrikkomuksesta ja sananvapauden loukkaamisesta.
Onko Työkansan sanomat sopinut kanssasi säännöistä ja julkaisusta niin kuin esim. US tällä alustalla?
Ilmoita asiaton viesti