Sotapropaganda ja sensuuri aaltoilee

Suomalainen media järjestyi rummuttamaan Suomen nato-jäsenyyttä ennenkuin keskeiset valtioneuvoston johtajat olivat edes muodostaneet asiasta päättäväistä mielipidettä.

Tiedot, informaatio ja uutiset kuohuvilta euroopan alanko pelloilta ovat olleet ilmeisen suodatettuja Suomen olosuhteisiin.

Epämiellyttävääkin tiedonantoa on tihkunut tykityksen keskiöstä jota asiaa avasi suosittu US blogisti ja sotilasasiantuntija Juha-Pekka Kosonen kirjoittaessaan Hesarin julkaisseen Ukrainan kannalta epämiellyttäviä totuuksia. Suomalaisessa mediassa ja keskeisten poliitikkojen jutuissa asiat ovat näyttäytyneet sodan aikaiselta retoriikalta, jolloin realiteetteihin perustuvat tavoitteiden saavutukset voivat lopulta näyttäytyä yleisölle mitä järkyttävemmältä.

US blogeista katosi yllättäen kesken keskustelun kuohunnan kenraalimajuri Aarno Vehviläisen blogi jossa hän toi suomalaisen yleisön tietoisuuteen journalisti Seymour Hershin tutkimusten paljastukset, jotka osoittavat Yhdysvaltojen sekaantuneen Itämeren kaasuputken räjäytykseen.

Myös kommunisti ja Työväen kansansanomien päätoimittaja Rauno Lintusen viimeisin blogi poistettiin jossa hän arvosteli Ylen televisiolähetyksen keskusteluohjelman keskustelun sisältöä. Lintusen blogi oli selkeästi nähtävissä mielipidekirjoitukseksi eikä sen poistamiseen ole mitään perusteita. Lintusen blogin poisto ylläpidon toimesta voidaan nähdä jopa sananvapauden rajoittamisena.

Kenraalimajuri Vehviläisen blogin poistamisen taustalla voi olla moninaisia syitä. Selvää kuitenkin on ettei suomalaiselle yleisölle nähdä virallisen sensuurin ja propagandan sanelemana suotuisena saada tietoon informaatiota joka osoittaa Yhdysvaltojen käyvän häikäilemätöntä proxy-sotaa valtameren takaa euroopan mantereella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu