Sotasensuuri jatkuu valtamedioissa ja Ukraina röyhentelee

Nato-jäsenyys hakemuksen ollessa suomen osalta kuumana, rummutti valtamedia nato-jäsenyyden autuutta, torpaten samalla kannanotot joissa jäsenyyden haitat tuotiin perustellusti ilmi. Osansa sensuurista saivat valtiotieteiden tohtori ja Suomen merkittävin ulkopolitiikan asiantuntija Paavo Väyrynen, jonka mielipiteitä ei julkaistu edes Keskusta puolueen julkaisuissa. Väyrynen toi blogejaan täällä US blogeissa julkisuuteen joista osa armottomasti hävisi bittiavaruuteen. Myöskään sotilasasiantuntija, Suomen puolustusvoimain kenraalimajuri Aarno Vehviläisen mielipiteitä ei noteerattu valtamedioissa ja hän julkaisi kirjoituksia täällä US blogeissa, joista osa myös katsottiin liian häveliääksi jonka tähden ne katosivat.

Sotasensuuri ei suinkaan loppunut Suomen päästessä Naton täysjäseneksi. Hiljattain kaimani Tommi Lievemaan blogi katsottiin arkaluontoiseksi, jossa hän kirjoitti ukrainan tappioista sekä siitä kuinka itä-blokin maat aikovat karkoittaa kutsuntaikäisiä mies pakolaisia takaisin ukrainaan. Myös suomessa näitä henkilöitä on. Jää nähtäväksi noudattaako Suomi kansainvälisiä sopimuksia joiden mukaan sodassa olevaan maahan ei saa henkilöitä karkoittaa. Kysymys tulee olemaan suomessa hyvin arkaluontoinen.

Hurmoksellisuuden tila on kuitenkin suomessakin mitä suurin ja Ukraina on korruptiosta huolimatta kuin kultaa. Näinä päivinä tulleiden tietojen mukaan ukraina on ylittänyt Venäjän federaation suvereniteetit rajat. Ukrainan sotilaallinen kyvykkyys jää kuitenkin jatko-sotaankin verrattaessa varsin laihaksi. Sekä saksalaiset kuin amerikkalaiset sotilasasiantuntijat ovat todenneet Venäjän federaation ylivoiman ja sen, ettei heiltä pommit ja ohjukset ole loppumassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu