Suurmielenosoitus STOP NYT! 1.2 Senaatintori

Senaatintori Googlen satelliittikuvan 3D mallinnuksella. 

 

Suomessa työskentelevät työntekijät järjestävät torstaina 1.2 ”suurmielenosoitukseksi” kuvatun ”Stop nyt” nimeä kantavan mielenosoituksen Senaatintorilla kello 12 – 14. Mielenosoituksessa vastustetaan hallituksen työelämään suunnittelemia lainsäädännöllisiä muutoksia. Osallistujamäärä jää nähtäväksi. Joidenkin arvioiden mukaan lakkoon osallistuu n. 300 000 työntekijää ja Senaatintori olisi melko täynnä n. 20 000 mielenosoittajan osallistujamäärällä.

Presidentinvaalien alla mielenkiintoa kohdistuu myös tunnettuihin henkilöihin mielenosoituksessa. Oletettavasti keskeisiä demari ja vasemmistovaikuttajia tullaan näkemään mielenosoituksessa. Myös Perussuomalaisten tavoitteena on osallistua mielenosoitukseen jonkin puoluejohtoon kuuluvan läsnäololla. Monien yllätykseksi presidentinvaalien ennakkosuosikki Alexander Stubb on jo aiemmin todennut ettei kannata istuvan hallituksen talouspolitiikkaa. Todennäköisesti kuitenkaan kumpaakaan presidenttiehdokasta ei tulla näkemään mielenosoituksessa.

Helsingin poliisi ja pelastuslaitos ovat valmiudessa mielenosoituksen aikana. Suomessa mielenosoitukset ovat perinteisesti olleet varsin rauhallisia. Häiriötä ovat aiheuttaneet viime vuosina lähinnä elokapina. Varsinaisessa mellakoinnissa joudutaan menemään vuosia taaksepäin jolloin itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa on rikottu ikkunoita, vastustettu poliisia ja muuten käyttäydytty uhkaavasti.

 

Mielenosoituksesta uutisoi mm. Iltalehti –

Orpo ja Purra eivät osallistu SAK:n ja STTK:n suurmielenosoitukseen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fe9e071a-5477-4dc9-93a2-a070ba50cb8f

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu