Vaiettu aihe – Suomi on venäjämielinen

Kuvassa neuvostovalmisteisen BTR-vaunun pienoismalli jonka esikuva on palvellut sekä Suomen kuin Neuvostoliiton armeijoita. Tekstiä muokattu – lisätty 6 jakeeseen kursivoitu teksti lauseen ”Se oli silloin ja se oli ratkaisu jolla näytimme.” tilalle.

 

Vuonna 1939 se tapahtui. Neuvostoliitto hyökkäsi suomeen. Köyhä kansa tarttui aseisiin ja torjui ihmisaalloin toteutetut strategisesti idiootit hyökkäykset. Toinen maailmansota tarjosi uutta tarinaa suomen sotaisaan historiaan. Suomi teki parhaiten sen mitä siinä maailmantilanteessa oli tehtävissä.

Suomi säilytti itsenäisyytensä. Maata ei miehitetty eikä alistettu. Suomesta kuoriutui lännen ja idän välinen satelliittivaltio. Yhdysvallat kipuili suomesta toimitetuista syvänmeren sukelluspalloista. USA oli aluksi naureskellut suomen suunnitelmista sukelluspallojen valmistamiseksi, mutta ääni kellossa muuttui kun Neuvostoliitto sai käsiinsä suomalaisten valmistaman sukelluslaitteen. Syvänmeren painetta kestävällä sukelluslaitteella (Made in Finland) asetettiin merenpohjaan Venäjän federaation lippu ja sukelsipa laitteella jopa itse nykyinen federaation johtaja.

Hiljattain edesmennyt Yhdysvaltain pitkäaikainen ulkoministeri ja yksi maailman kokenein kansainvälisen politiikan asiantuntija Henry Kissinger ihaili suomea suuresti siitä, että saimme säilytettyä itsenäisyyden ainoana sotaan osallistuneena maana euroopassa. Maista jotka taistelivat liittoutuneita vastaan.

Muurit murtuivat 1989 josta Scorpions inspiroitui tekemään biisin ”wind of chance”. Historia toistaa itseään ja näyttää siltä, että muureja taas rakennetaan. Kansainvälinen politiikka on kuitenkin lieroilua jossa heikommat osapuolet pyritään alistamaan vahvempien tahtoon.

Tähän peliin itsenäisen Suomen ei tule lähteä vaan intressit kansainvälisillä kentillä tulee olla patrioottisia. Ja vain ja ainoastaan kansalliseen etuun nojautuvia.

Suomen ei tarvitse hävetä historiaansa natsi-saksan aseveljeydestä. Suomi maksoi Neuvostoliitolle sotakorvaukset josta kehkeytyi Suomen teollistuminen ja taloudellinen kukoistus Neuvostoliiton kauppakumppanina. Kumppanuus jatkui luontevasti Venäjän federaation kanssa.

Niin kaatui kolmas valtakunta ja niin kaatui neuvostoliitto. Suomi säilyi. Nyt olemme taas risteyksessä jossa Suomen itsenäisyys on vaakalaudalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu