VAROITUS: Ruotsi terroriuhassa

Ruotsin kuningaskunta on tällä hetkellä suuren terroriuhan alla. Uhka johtuu ruotsissa pidetyistä uskonnollisten kirjojen polttojen performansseista. Uutisoinnit kirjojen poltoista ovat saavuttaneet monet maailman kolkat, mukaanlukien lähi-itä. Perinteinen Al-Qaida järjestö on uhkaillut ruotsia. Asiantuntijat ovat arvioineet järjestön ulostulon pyrkimyksenä yllyttää yksittäisiä tekijöitä.

Alunperin kirjojen poltot yhdistettiin ruotsin Nato hakemukseen. Nyt kuitenkin asia näyttää saaneen jäsenhakemusta suuremmat mittasuhteet. Huomion arvoista on myös se, että Nato ei kaipaa ruotsia, eikä ruotsi natoa. Salonkipuheet voivat esittää muuta.

Onko Ruotsin kuningaskunta turvallinen maa?

 

Suomen ulkoministeriö ei ole toistaiseksi muuttanut matkustamisen suhteen ruotsin turvallisuusluokitusta. Esimerkiksi Venäjän federaatioon matkustamista ulkoministeriö on jo pidempään kehottanut välttämään. Suositus on sikäli erikoinen, että Venäjän sisäisessä turvallisuudessa ei ole tapahtunut erityisiä muutoksia. Yhdysvallat, Kanada ja Iso-britannia varoittelevat kansalaisiaan ruotsiin matkustamisen suhteen. Kanadan ulkoministeriö luokittelee ruotsin turvallisuuden suhteen samaan kategoriaan kuin Kolumbia, Tunisia ja Moldova.

Todellisuudessa ruotsi on jo pidempään ollut turvallisuustilanteeltaan epävakaa maa. Ruotsissa tapahtuu länsieuroopan eniten kadulla tapahtuvia ammuskeluja, eikä erilaiset pommi-iskutkaan ole vieraita. Ruotsalaisissa lähiöissä tapahtuvat arkipäiväiset autojen polttelut eivät ylitä uutiskynnyksiä.

Ruotsin poliisi on nostanut valmiuttaan varustaen partiopoliisit saksalaisilla MP5 konepistooleilla (Heckler & Koch MP5Maschinenpistole 5).

Iltalehti:

Al-Qaida uhkaa Ruotsia, useat maat varoittavat matkaajia – Näin Suomi reagoi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu