Elämää Nato-Suomessa

Suomi on nyt Natossa. On selvää, että elämä on muuttunut uhkaavammaksi ja vaarallisemmaksi. Meitä ohjaillaan kaukaa ulkomailta jo täysin avoimesti. Valtamedian Nato-propaganda on muuttunut uudeksi normaaliksi. Sota on tulossa lähemmäksi ja sodan kumu tuntuu jo kuuluvan. Mahdollisuudet paikallisiin konflikteihin tai aluekiistoihin, kuten Ahvenanmaalla, ovat kasvaneet.

Natoon liittyminen ei siis suinkaan ole tuonut Suomelle mitään turvallisuutta, vaan päinvastoin, se on lisännyt Suomen turvallisuusriskejä merkittävästi. Elämä Suomessa on nyt muuttunut suorastaan hengenvaaralliseksi. Jos Venäjä on niin ”arvaamaton” kuten valtiojohto ja valtamedia ovat vakuutelleet, miksi Venäjää sitten pitäisi provosoida ja uhkailla?

Sotilastukikohtien ja ydinaseiden sijoittaminen Suomen alueelle on enemmänkin fakta kuin oletus. Sauli Niinistö äskeisessä valtionpäivien avajaispuheessaan vihjasi paitsi Ahvenanmaan puolueettomuuden lakkauttamisseen ja saariston valtaukseen, myös USA:n tukikohtien sijoittamiseen Suomeen. Suomi ja USA kaavailevat kahdenvälistä puolustussopimusta, johon voi kuulua mitä vain ja koska vain. NATO pelkää Venäjän reaktioita siinä määrin, että se ei näytä Suomen tukikohdille vihreää valoa ainakaan heti. Mutta se ei estä USA:ta ja brittejä toimimasta niin nopeasti kuin tilanne vaatii.

Yksi asia on kuitenkin selvä: USA:n tai NATO:n tukikohdat Suomen maaperällä ovat vakava sotilaallinen uhka Venäjälle, ja niitä vastaan voidaan Venäjän taholta käyttää mitä tahansa aseita, mukaan luettuna taktisia ydinaseita. Sosiaalisessa mediassa onkin lähinnä pidetty itsestäänselvyytenä jo pitkään sitä, että Suomi on Venäjän ydinaseiden maali. Asialla jopa vitsaillaan.

USA ja britit ovat aloittaneet kovan painostuksen, jotta Suomi ottaisi maaperälleen mahdollisimman pian ja mahdollisimman paljon aseita. Ilmeisesti painostus kohdistuu myös Ahvenanmaahan. Sauli Niinistö ei vaikuta ollenkaan hyväntuuliselta kun Suomi pääsi Natoon. Päinvastoin, hän vaikuttaa hyvin ahdistuneelta, ikään kuin hän olisi kovan painostuksen kohteena.

Tosiasiassa vain aktiivinen puolueettomuuspolitiikka voi antaa Suomelle strategisessa perspektiivissä mahdollisuuden normaaleihin suhteisiin Venäjän kanssa.

Nyt Suomi on Venäjälle vakava sotilaallinen uhka. Missä tahansa Naton ja Venäjän konfliktissa ensimmäinen hyökkäys kohdistuisi juuri Venäjää vastaan varustautuneeseen Suomeen, joka on nyt eteen työnnetty hyökkäysasema.

Tommi Lievemaa
Muut Espoo

Edustan rauhanoppositiota Suomessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu