Järjetöntä Nato-kohkausta veronmaksajien rahoilla

Suomen Yleisradio, joka saa rahoituksensa veronmaksajilta, on ottanut tehtäväkseen mielipiteenmuokkauksen Nato-jäsenyydelle myönteiseksi. Toki koko Mediapooli, Helsingin Sanomat etunenässä, on tässä prosessissa mukana. Nato-kriittisiä mielipiteitä, henkilöitä, tutkijoita, asiantuntijoita jne. on lähes mahdotonta löytää valtamediasta. Tämä on erikoista, sillä vielä joitain viikkoja sitten enemmistö suomalaisista vastusti Nato-jäsenyyttä. Nyt on tehty muutama nettigallup vajavaisilla otoksilla, joiden tuloksista ei ole minkäänlaista varmuutta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ilmoittanut, että kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä ei tarvita, koska kansan enemmistön mielipide nettikyselyiden perusteella on kääntynyt Nato-jäsenyyden kannalle. Presidentti osoittaa näin halveksuntansa kansanvaltaa kohtaan. Nettikyselyiden tulokset voivat olla mitä tahansa, ja media voi keksiä niihin omia tuloksiaan, jotka palvelevat niiden ajamaa Nato-agendaa. Missään tapauksessa ja olosuhteissa nettikyselyt eivät korvaa kansanäänestystä, se on täysin selvä asia.

Suomi, ja itse asiassa koko länsi, käyttäytyy Nato-asiassa kuin uhmaikäinen lapsi tai koulukiusaaja. Suomi tietää tasan tarkkaan, että Venäjä on ilmoittanut ryhtyvänsä ”toimenpiteisiin” mikäli Suomi jättää Nato-jäsenyyshakemuksen. Venäjällä on täysi oikeus olla huolissaan, sillä erilaisten kansainvälisten sopimusten perusteella mikään maa ei voi lisätä turvallisuuttaan heikentämällä toisten turvallisuutta. Tästähän on kyse Suomen Nato-jäsenyydessä. Se heikentää vakavasti Venäjän turvallisuutta.

Mitä pitäisi ajatella maan johdosta, joka asettaa oman maansa ja sen kansalaiset vakavaan hengenvaaraan vain oman lapsellisuutensa ja uhmakkuutensa takia? Jos Suomea ei uhkaa muu kuin Venäjä, niin eikö olisi Nato-jäsenyyttä paljon yksinkertaisempaa ja halvempaa ylläpitää ystävällisiä suhteita ja vilkkaita kauppasuhteita naapuriin? Nato-jäsenyys muuttaa 1360 km ystävällistä rajaa vihollisrajaksi. Se tarkoittaa ennennäkemätöntä sotilaallista varustautumista tuon rajan pinnassa.

Jo nyt hallitus lisäsi asemenoja lähes puoli miljardia, ja ilmoitti ettei budjettikehys koske sotilasmenoja. Hoitajille tai muualle hyödyllisempään ei sen sijaan tunnu heruvan lisää rahaa. On varmaa, että sotilasmenot jatkavat kasvuaan tulevaisuudessa Nato-jäsenyyden oloissa. Naton jäsenenä on mahdollista, että joudumme mukaan sotiin jotka eivät millään tavalla liity meihin tai kosketa Suomea. Joudumme maksumiehiksi konflikeissa, joissa meidän ei pitäisi olla edes mukana.

En näe mitään muuta syytä Nato-kiihkoilulle kuin perinteinen suomalainen ryssäviha. Ryssäviha on pyhä arvo Suomessa, sitä ei sovi pilkata eikä siitä sovi poiketa. Mika Niikon erottaminen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan paikalta on tästä hyvä esimerkki. Asian nurinkurisuus paljastuu, kun huomataan miten eri tavalla kohdellaan nykyistä puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Halla-ahon Venäjä-vihaa puhkuvat puheenvuorot eivät ole herättäneet minkäänlaista huomiota puhumattakaan siitä, että hänen eroaan oltaisiin vaadittu. Sen enempää presidentti kuin pääministeri eivät ole kommentoineet sanallakaan Halla-ahon vihapuheita.

Suomi elää surullista vaihetta historiassaan. Kaikkein hulluinta on se, ettei historiasta ole opittu mitään. Kun talvisota syttyi, lähti ulkoministeri Erkko (joka oli Paasikiven mukaan pääsyyllinen sotaan) itse karkuun Ruotsiin. Niin varmaan tulee käymään nytkin, jos nykyinen hallitus ja presidentti saavat aikaan konfliktin Venäjän kanssa. Vastuunkanto tosipaikan tullen ei kuulu suomalaisiin hyveisiin.

 

+4
Tommi Lievemaa
Muut Espoo

Edustan rauhanoppositiota Suomessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu