Nato-prosessi polkee räikeästi demokratiaa
Ensin luvattiin kansanäänestys Natosta. Sitten kansanäänestys heitettiin romukoppaan, yksi runsaan tuhannen henkilön nettikysely korvasi kansanäänestyksen. Kysely tehtiin kiihkeimmän sotapsykoosin (termi Erkki Tuomiojan, ei minun) aikaan. Eipä muuten ole edes nettikyselyitä tehty Naton kannatuksesta sitten tuon viime vuoden alkukevään kyselyn. Eikö Nato-eliitti uskalla tehdä enää edes mielipidetiedusteluja? Luvatusta kansanäänestyksestä, edes neuvoa antavasta, tuskin nykyilmapiirissä kannattaa edes haaveilla.
Sitten löytyi liikuttava yksimielisyys siitä, että jäsenyyden ratifioinnin mahdollistavat Nato-lait pitää runnoa läpi jo ennen eduskuntavaaleja. Natosta ei missään nimessä haluta vaaliteemaa, keskustelua jäsenyydestä halutaan välttää kaikin keinoin. Sanna Marin väläytti jopa yhden puolueen vähemmistöhallitusta varteenotettavana vaihtoehtona, mikäli hallitusneuvottelut veisivät aikaa.
Poliittinen eliitti tekee kaikkensa, jotta Nato-jäsenyys voitaisiin runnoa läpi ilman kansalaisten ikävää sekaantumista asiaan. Samaan aikaan oppositiopuolueet kieltänyttä Ukrainaa on ylistetty pääministeri Marinin toimesta ”demokratian etuvartioksi Euroopassa”. No nyt ymmärrän Marinin lausumaa. Zelenskyin demokratiakäsitys vastaa täysin Marinin käsitystä.
Oliko Suomessa kansanäänestys EU:hun ja euroon liittymisestä?
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Suomessa on edustuksellinen demokratia.
EU:sta oli suuntaanäyttävä.
Ilmoita asiaton viesti
EU:sta oli, eurosta ei.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sillä eulla, mistä kansa päätti, ei ole mitään tekemistä nykyeun, liittovaltion, kanssa. 🤣
Sama kuin annetaan rakentaa 5 kerroksinen rakennus, Lopputulos on 10 kerroksinen. 🤣
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on, katsos, ollut mukana siellä EU:ssa muuttamassa sitä tämmöiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
NATO-prosessi polkee tällä hetkellä tyhjää aivan täysin riippumatta siitä mitä UTP-ydinjengi yrittää vakuttaa.
Pistetään nyt vielä kertaalleen tähänkin, että:
Demokratian suojelussa sellaiset toisarvoiset asiat kuin demokratia ja oikeusvaltioperiaate joutavat ensimmäsinä romukoppaan
.Whether it’s a good thing or a bad thing, I don’t fucking care anymore.
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten uutisia katsonut?
Ilmoita asiaton viesti
No joko se Turkki ratifioi?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai virallisesti muutta tuoltahan tuo näyttää – toki pessimisti ei pety kun on aina pettynyt. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslaissa sanotaan:
”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.”
Tämä on edustuksellisen demokratian perusta, jota kukaan ei ole millään lailla ”polkenut”.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiovalta välttelee kaikin keinoin sitä, että kansa millään lailla osallistuisi tai vaikuttaisi päätöksentekoon. Nato-projekti on eliitin projekti, kultapossukerhon puuhastelua.
Ilmoita asiaton viesti
Montako kansanedustajaa ”muilla” on?
Ilmoita asiaton viesti
Suuri ongelma onkin puoluekuripolitbyroovalta, joka vieroksuu kansanvaltaa. Tuo kabineteista ohjeensa saava politbyroovalta on röyhkeää, kun yrittää sitoa tulevan eduskunnan kädet.
Ilmoita asiaton viesti
Kansa kun ei ymmärrä turvallisuuspolitiikan kokonaisuutta. Siitä pitää antaa päättää siihen perehtyneet ja he myös ottavat siitä vastuun.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, vain poliittisen vastuun eli ei mitään vastuuta. Jos asioista tiedotettaisiin avoimesti ja objektiivisesti, niin kyllä kouluja käynyt kansa osaa päättää avoimen keskustelun tuloksena asiasta kuin asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin otsikko on perusteeton valhe. Blogisti osoittakoon perustuslaista pykälän, jota vastaan Nato-prosessi polkee.
Ilmoita asiaton viesti
Otsikko on liian varovainen, olisin voinut laittaa vaikka ”Nato-vallankaappaus” eikä se olisi ollut juurikaan liioittelua.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo osoittaa, Tommi, hyvin juttujesi tason. Laillisesti valittujen kansanedustajien suuri enemmistö tekee jonkin päätöksen, ja se on mielestäsi ”vallankaappaus”.
Varmaan olet muutenkin orwellilaisten iskulauseiden kannattaja: Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestystä eivät halua ne, jotka pelkäävät väärää tulosta. 🤣
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ihmeessä kansa olisi nyt yhtäkkiä vastaan. Perustele.
Ilmoita asiaton viesti
Lievemaa lähtee yhä pahemmin laukalle, kun Nato-jäsenyys lähenee. Niinpä väitteet muuttuvat yhä omituisemmiksi, edustuksellista demokratiaa halveksiviksi ja suoranaiseksi valehteluksi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomea ei oteta Natoon. Siellä on hulluja jo tarpeeksi ennestään.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuohon uskot, niin ei kansanäänestystä tarvita. Mitä siis kouhkaat?
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö huijasi kansaa lupaamalla kansanäänestyksen. Suomea ei oteta Natoon, mutta voisi odottaa presidentiltä jonkinlaista rehellisyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei hän mitään kansanäänestystä luvannut eikä presidentillä olisi edes valtaa sellaisen järjestämiseen. Hän alunperin ilmaisi kantanaan, että kansanäänestys olisi tarpeellinen. Mutta tuo ilmaisu tehtiin ennen Venäjän brutaalia aggressiota.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Lievemaa unohtanut, että jo 28 maata on ratifioinut Suomen jäsenyyden ja NATO-maat painostavat kulisseissa Turkkia ja Unkaria koko ajan. Miksi NATO oli sen turvallisuuden lisäämistä vastasi?
Ilmoita asiaton viesti
28 kahta vastaan eikä paskaakaan ole vielä tapahtunut.
Melko onneton porukka.
Ilmoita asiaton viesti
Teil Stalin ja Putin.
Ilmoita asiaton viesti
Lievemaan pitää äänestää persuja – puoluesihteeri Luukkanen vaatii kansanäänestystä.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti: ”Natosta ei missään nimessä haluta vaaliteemaa, keskustelua jäsenyydestä halutaan välttää kaikin keinoin. ”
Helkutin hyvä, että siitä Natosta ei enää TARVITSE tehdä vaaliteemaa, sillä suomalaisten hämmästyttävän nopea joukkojärkiintyminen pelasti tilanteen viime keväänä eikä hetkeäkään liian aikaisin. Tosin siihen tarvittiin ulkopuolelta shokkiherätys.
Liittymispäätös on nyt siis tehty, ja Suomi on lopultakin siirtymässä maailman tehokkaimman rauhanjärjestön täysivaltaiseksi jäseneksi ja pitävien turvatakuiden piiriin. Perustamisestaan lähtien vuodesta 1949 eli yli seitsemän vuosikymmentä puolustusliitto Nato on pystynyt pitämään imperialistisen Neuvostoliiton ja sen seuraajaksi tulleen vielä imperialistisemman Putinin Suuren Kaalimaan kynnet irti Naton jäsenmaista. Onnistumisprosentti on tasan sata. Vähemmistäkin ansioista on rauhan Nobeleita jaettu.
Se, että Nato on osoittautunut noin tehokkaaksi rauhanjärjestöksi tietenkin ärsyttää ja suututtaa niitä nykyisiä rauhanräyhääjiä, joiden länsiviha ja aatteet ovat suoraa perintöä 70-luvun taistolaisten aatteista, ’rauhankulkueista’, jossa kiljuttiin ’rauhaa’ nyrkit pystyssä ja ’rauhanlauluista’, joiden yleisimpiä sanoja olivat ”taistelu” ja ”rintama”.
Itse olisin halunnut Natosta vaaliteeman kaikkiin niihin eduskuntavaaleihin ja presidentinvaaleihin, joita Suomessa on pidetty sen jälkeen, kun Venäjä ryösti Krimin v. 2014 ja aloitti tähän asi jatkuneen ja nyt kansanmurhaksi laajenneen sotansa Itä-Ukrainassa. Vaan eipä tullut vaaliteemaa Natosta. Oliko blogisti vaatimassa yksissäkään vaaleissa Natoa vaaliteemaksi? Missä olikaan suomalainen ”rauhanoppositio”? Minäpä vastaan: se oli joko hiljaa kuin neste sukassa tai sitten tuki Putinia enemmän tai vähemmän avoimesti. Kuten tänäänkin.
Ilmoita asiaton viesti
Joukkojärkiintyminen = asiasta ei enää puhuta, asiasta ei saa enää puhua, asiaa ei saa vastustaa eikä siitä saa olla eri mieltä. 🤣🤣🤣
Ilmoita asiaton viesti
Saa puhua, saa vastustaa, saa olla eri mieltä. Ei kuitenkaan pidä ihmetellä, jos itkunauru-emojeita ei pidetä kunnollisina argumentteina.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt jo argumenttejakin säädellään.
Ne ovat joko kunnollisia tai ei kunnollisia. Ei kunnollisiin argumentteihin kuuluvat mm. ne, joissa minä pidän jotain hassuna. Ai niin, asioille EI saa nauraa.😳
Kovaksi on mielipiteenvapaus mennyt. Lie sitä edistyksellistä demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei säätele argumentteja. Sinä et niitä edes tarjoa, valitat vain tyhjästä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä saa puhua, Lievemaa, Sotikoff, Nordling, Harjunharja jne. postaavat tännekin jäsenyyttä vastustavia blogeja. Ja tänäänkin oli Helsingin keskustassa mielenosoitus, jossa lilliputtipuolueet ja näiden kerma mekasti mm. Nato-jäsenyyttä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomea ei oteta Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Niinkö luulet?
Ilmoita asiaton viesti
En luule, vaan tiedän.
Ilmoita asiaton viesti
No sittenhän voit lopettaa tällaiset postaukset. Case closed!
Ilmoita asiaton viesti
NATO on monille maille hyvä asia. Jos Kreikka ja Turkki sotivat, niin siinä tapauksessa NATO maata kohtaan ei hyökätä. Sikäli Turkin ei kannata erota puolustusliitosta.
Ukrainan sodassa vedottiin siihen, että Ukrainalla pitää olla oikeus liittyä NATOon. Nyt katsomme, kuinka tuota periaatetta yritetään takoa venäläisten päähän. Tuon oikeuden pitäminen avoimena on siis ylevä ja sodan arvoinen asia. Mitäköhän turvaa NATOlla on antaa jatkossa. Se on tyhjentymässä aseista.
On muistettava, ettei USAn aseet ole NATOn käytössä kuin pieneltä osaltaan. Kiinaa ja Irania sun muuta uhkaa on olemassa. Esimerkiksi Etelä-Korea on alkanut nähdä maansa puolustamisen Pohjois-Koreaa vastaan toimivan Kiinan avulla, joka kykenee jossain määrin vaikuttamaan asiassa. Sikäli pragmaattiset aasialaiset pyrkivät rauhaan sodan sijaan. Taiwan sopeutuu jatkossa Kiinan naapurustoon ja sikäli USAlla olisi paine toimia sillä suunnalla lähivuosina.
Euroopan ja Venäjän suhteet on saatu onnistuneesti katki. USAn kannalta vuosia hiertänyt Nord Stream putki on poikki ja se varmistaa (riippumatta miten se poikkesi) sen, ettei paluuta vanhaan ole. Samalla tavalla Suomi on saatu tässä katkaisemaan välinsä Venäjään ja sitä ollaan nyt laittamansa maan johdossa häärivien hyväuskoisten hölmöjen avulla saartamaan Venäjää. Jo nyt Venäjä on ilmaissut tuovansa ison armeijan rajamme pintaan. Ehkä olisi Suomen USAhan kohdistuvien asehankintojen kannalta parempi, ettei ihan täyttä NATO jäsenyyttä tulisikaan. Pieni pelko persuksissa ja puolustusmenot nousee maassa kummasti NATOn edellyttämää paria prosenttia korkeammiksi.
Suomi lähti kiivaimman kriisin aikana äkkijyrkästi muuttamaan linjaansa. Suomen linja oli toiminut ja aika harvoin kannattaa lähteä sellaisesta vakaasta tilasta tekemään muutosta tuntemattomaan ja vieläpä tyhjän päälle (ilman takeita jäsenyyden läpimenosta).
En sinänsä vastusta Natoa. Olihan siinä ideaa Kylmän sodan aikana Suomelle se ei ole nyt hyvä ratkaisu. Minulla ei ole ideologisia syitä asiassa. Sitä paitsi saa nähdä mitä jää Natosta jäljelle tämän sotkun jälkeen.
Näissä NATOn jäsenyyden perään huokailleiden ajatuksissa kyseisen järjestön jäsenyys nähdään jonkinlaisena turvasatamana. Sinne pääsyn jälkeen pitäisi kokea pelastusvarmuutta. Onhan Biden henkilökohtaisesti luvannut turvata Suomen.
Suomi on maantieteensä takia huonossa asemassa ja haasteita on pitkälti tiedossa. Riippumatta Natosta ja sen jatkosta.
Jotenkin tämä Suomen NATO heilahdus antaa vaikutelman, ettei ole oikein tilanne hallussa maamme poliittisilla piireillä.
He toki vastaavat eli sikäli tuskinpa he ovat leikkimielellä mukana – tai liittymässä NATOon kenties jopa Suomen vanhojen sisäpoliittisten asetelmien takia?
Ilmoita asiaton viesti
Sinäkin saat Suomessa tuostakin asiasta puhua, vastustaa ja olla eri mieltä ihan vapaasti ja julkisesti, eikä kukaan ole kieltämässä saati viemässä putkaan ’vääristä’ mielipiteistä. Mikä on ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
Missä sanotaan, että NATO:sta ei saa puhua, vastustaa tai olla eri mieltä?
Ilmoita asiaton viesti
Nato-lait runnotaan läpi, jotta asiasta ei päästä keskustelemaan eduskuntavaaleissa. Eivät he nyt aivan suoraa kieltoa kehtaa laittaa, kun pitää näytellä demokratiaa. Mutta kaikkensa tekevät etteivät vaihtoehtoiset mielipiteet pääse esille valtajulkisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Eipä muuten ole edes nettikyselyitä tehty Naton kannatuksesta sitten tuon viime vuoden alkukevään kyselyn.”
On tehty aika monta. Kannatus kasvaa sitä vauhtia kun Venäjä tappaa, raiskaa ja ryöstää Ukrainassa.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_Nato-keskustelu#Mielipidemittauksia
Ilmoita asiaton viesti
Seuraavana Suomi? kun ollaan vihollisen puolella eli Venäjän vihollinen.
Ja jotkut uskovat mielipidemittauksiin. 👍
Ilmoita asiaton viesti
”Seuraavana Suomi? kun ollaan vihollisen puolella eli Venäjän vihollinen.”
Tuskinpa. Varsinkaan sen jälkeen kun ollaan NATO:ssa.
”Ja jotkut uskovat mielipidemittauksiin.”
Luvut ovat niin selkeät, ettei se hirveästi uskoa vaadi.
Ilmoita asiaton viesti
Äläs nyt huokaa. Kannattaa varautua sotaan. Nyt ei viileä ajattelu ole vallalla Natonkaan puolella. Siis Ukrainan sota jatkuu hyvinkin mahdollisesti Natoa vastaan suoraan. Sikäli on ennenaikaista sanoa, että tuskinpa. En silti sanoisi todennäköisestikään. Jotain siltä väliltä
Parempi varautua sotaan, ei ainakaan pety. Ennen oli käytössä koeteltu sanonta: jos rakastat rauhaa, varaudu sotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sotaan varaudutaan mutta on epätodennäköistä, että Venäjä hyökkäisi Suomeen lähiaikoina.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi sinä et usko mielipidemittauksiin?
Ilmoita asiaton viesti
Jos faktoissa pysytään:
Nato-kansanäänestyksestä tehtiin kansalaisaloite 21.2.2022. Se keräsi 76.000 kannatusilmoitusta ja eteni eduskuntaan.
Toinen kansalaisaloite Natoon liittymisestä ilman kansanäänestystä tehtiin 25.2.2022. Kannatusilmoituksia se keräsi 52.000 ja eteni eduskuntaan 4.3.2022.
Yhteenvetona, eduskuntaan oli edennyt kaksi kansalaisaloitetta ennen kuin yhtäkään galluppia oli julkaistu. Media ja valtiojohto oli vielä lähtötelineissä, kun kansa oli päättänyt asian. Niinistö yritti vielä 1.3.2022 niskuroida ja toppuutella, ettei hötkyiltäisi.
Sanoisin näin, että kansalaiset pakotti puolueet reagoimaan, eduskunta pakotti hallituksen toimimaan ja Niinistö jäi jyrän alle.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä on niin hauskoja, lisää näitä. On mukavaa katsella kun tulee ihan järjettömiä ideoita kuinka tämä maailma olisi parempi paikka…(eli Neuvostoliitto 😅)
Ilmoita asiaton viesti
Jossain vaiheessa tuntui jo siltä, että Lievemaa oli päässyt eroon Pohjois-Korean vaikutuksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä tästä keskustelee tämähän on selvää kun pläkki ainakin historiansa lukeneille.Divisjoonat määrää ovat ainakin Suomalaisille määränneet lähes 1000 vuotta.Kaikkiahan voidaan unelmoida kun on ruisleipää orressa ja puita liiterissä.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratiamme tila on kerta kaikkiaan surkea ja Nato hakemuksessa tämä demokratian alennustila tulee esille erinomaisesti. Poliittinen eliitti ohittaa demokratian ja järjestää alle 2000-henkilön manipuloidun kyselyn jonka perusteella Nato hakemus jätetään sisään. Toiminta on kuin suoraan Pohjois-Koreasta jossa eliitti päättää kansan asioista kysymättä kansalta yhtään mitään.
Kansalaisten pitäisi alkaa vaatimaan järjestelmän muutosta oikean suoran demokratian suuntaan, jossa poliitikot eivät voisi ajaa omia, ostettuja tai kiristettyjä agendojaan kansalaisten tahdon vastaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajat päättivät harkintansa mukaan. Kansanedustajat valitaan eduskuntaan Suomessa edustamaan kansaa. Siis meitä kaikkia. Heillä on meidän mandaatti tehdä tarvittavat päätökset. Vaalit järjestettiin 14.4.2019. Asia on sillä selvä.
Ei tarvita Venäjän vaalivaikuttamista legitimiteetin olemassa olemiseksi. Venäjällä ei ole legitiimejä oikeuksia muiden maiden päätöksentekoon. Niin, että lällällää, Kremlin tomppelit!
Ilmoita asiaton viesti
En tietääkseni ole missään tekemisissä Kremlin kanssa, enkä taida tuntea yhtä ainutta Venäläistä, joten siltä osin kommenttisi on ihan huuhaata.
Minun motiivini kirjoittaa liittyvät vahvasti demokratiaan, jonka tila on maassamme todella surkealla tasolla. Nato hakemus on tästä vain yksi esimerkki.
Ilmoita asiaton viesti
”En tietääkseni ole missään tekemisissä Kremlin kanssa…”
Suurin osa Kremlin hyödyllisistä hölmöistä ei varmasti olekaan missään tekemisissä Kremlin kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
No minun motiivi kirjoittamiseen liittyvät vain demokratiaan, joka on hälyttävässä tilassa meidän maassamme. Sama suuntaus on meneillään ympäri maailmaa ja jokaisen tavallisen kansalaisen tulisi olla äärimmäisen huolissaan demokratian tilasta maailmassa.
https://www.youtube.com/watch?v=sQgzkdIaURc
Sinunkin sen sijaan, että haukut täällä perusteettomasti muita Kremlin trolleiksi, pitäisi todella olla huolissaan demokratian tilasta ja yrittää korjata demokratiavaje muiden haukkumisen sijasta. Koska demokratian tilasta huolestuneiden haukkumisella vahvistat vain diktatuurin etenemistä.
Ilmoita asiaton viesti
En oikein millään ymmärrä miksi kukaan haluaa nolata itsensä puhumalla ”muunneltuja totuuksia” jostain ihmeellisestä ”yhdestä nettikyselystä”. Kun niitä on viime vuonnakin ollut vaikka kuinka paljon: EVA:lla, MTS:llä, Helsingin Sanomilla, Ylellä, MTV:llä ja vaikka keillä. Itsekin olen blogikirjoituksia julkaissut aika monen kyselyn tuloksista.
Sitä ennenkin esim. Hesari julkaisi vuosina 2002-2019 parikymmentä kyselyä, ja kaikki Nato -jäsenyyden vastustajat olivat niiden tuloksiin aina läpeensä tyytyväisiä. Vasta nyt on alettu huijata, ja mikään ei enää olekaan totta! Ja blogisti ei itse edes ymmärrä tekevänsä itsestään naurunalaisen, hupattamalla olemattomia.
Viiden viikon päästä on eduskuntavaalit. Nyt kaikki kynnelle kykenevät Nato -jäsenyyden vastustajat uurnille äänestämään taattuja VKK:n, ”Vapauden Liiton”, SKP:n ja vasemmistoliiton vasemmistosiiven ehdokkaita! Sittenhän me lopultakin pääsemme ihan tarkkaan tutkimaan kuinka paljon teitä ”ihmeotuksia” lopultakin tässä maassa oli! Jännittävää. Hyvin jännittävää.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin se Stoltenberg blogi haihtui, heivasitko ihan itse roskikseen?
Ilmoita asiaton viesti
US-ylläpito poisti sen. Jo toinen jonka poistivat muutaman päivän sisällä.
Ilmoita asiaton viesti
En viitsi sanoa mitä ajattelen noista blogien poistamisista… Etteivät sulje minua kokonaan pois Puheenvuorosta.
Ilmoita asiaton viesti