2,25 mrd. dollaria syöpään sairastuneelle

Bayerin osakekurssi on tänään 5% laskussa, kun Pennsylvanian oikeus tuomitsi 2,25 mrd. USD korvaukset miehelle, joka sanoi Roundupin aiheuttaneen hänen syöpänsä. Siis yhdelle syöpäpotilaalle ilman, että yhteyttä kasvinsuojeluaineen ja syövän välillä olisi varmuudella näytetty.

Bayer on sopinut noin 100.000 vastaavaa oikeudenkäyntiä maksamalla 11 mrd. USD korvauksia (toukokuu 2022 mennessä). Avoimia vahingonkorvausoikeudenkäyntejä on edelleen noin 30.000.

Bayerin oma pääoma on noin 30 mrd. euroa. Se riittäisi siis tällä Pennsylvanian korvaustahdilla alle 15 potilaalle. Kaikki toki tietävät, että Bayer tule tuollaisia summia maksamaan vaan korvaukset sovitellaan jonnekin tuolle samalle tasolle (n. 100.000 per potilas), ellei sitten löydy pitävää näyttöä Roundupista syövän aiheuttajana tai sitten yhteyden poissulkua.

Yhdysvaltain oikeusjärjestelmä on melkoinen vitsi ainakin suuryhtiöitä koskevissa vahingonkorvausjutuissa, joissa valamiehet saavat päättää korvaussummista.

Roundup Lawsuit Update January 2024 – Forbes Advisor

(BAYN) Bayer Slumps After $2.25 Billion Roundup Trial Loss – Bloomberg

Bayer sai Roundup -oikeudenkäynnit riesakseen ostamalla Monsanton vuonna 2018. Bayer maksoi yhtiöstä 63 mrd. USD. Nyt Koko Bayer -konsernin arvo on vajaat 32 mrd. euroa. Kymmenen vuotta sitten yhtiö arvo lähenteli 100 mrd. euroa.

Osaavat ne saksalaisetkin tehdä yrityskauppoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu