”Euroopan pankkiosakkeet hinnoittelevat taantumaa”

Jerome Legras, Axiom Alternative Investmentsin tutkimuspäällikkö kirjoitti analyysissään, että Euroopan pankkiosakkeet on arvostettu tällä hetkellä noin 40% halvemmilla arvostustasoilla kuin keskimäärin viimeisten parin vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi UBS teki parhaan tuloksensa 15 vuoteen ja Deutsche Bank on parantanut juoksuaan huimasti. Osakekursseissa tämä ei kuitenkaan näy.

Banks and yields.PNG (910×609) (thomsonreuters.com)

Jerome Legras toteaakin, että ainoa selitys pankkiosakkeiden alhaiselle arvostustasolle on taantuman odotus.

Samaan asiaan kiinnitti huomiota varainhoitaja Generali Investments, joka ei suosittele ylipainottamaan pankkeja houkuttelevasta arvostustasosta huolimatta.

Pankkiosakkeet ovat halpoja, jos tulosennusteet pitävät

Esimerkiksi Deutsche Bankin P/E-ennuste on tälle vuodelle noin 6. UBS:n P/E-ennuste on 7,5, Barclaysin 6,2 ja BNP Paribaksen 6,3. Tässä seurassa Nordean 11 vaikuttaa jo hinnakkaalta.

Yhdysvaltalaispankeista Citigroup ja Goldman Sachs on hinnoiteltu alle 10 voittokertoimella ja esimerkiksi JP Morgan Chase 11 P/E-tasolla.

Taseperusteisesti pankit niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin on arvostettu korkeintaan tasearvonsa mukaisesti. Useat pankit ovat selvästi kirjanpitoarvoaan halvempia.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu