Fed käyttää odotettua kovempia otteita inflaation torjumiseksi

Myöhään eilen Suomen aikaa julkaistut Yhdysvaltain Keskuspankin pöytäkirjat käänsivät osakekurssit laskuun. Erityisesti laskivat teknologiaosakkeet: Salesforce -8%, Adobe -7%, Tesla -5%, Microsoft -3,8%. Nasdaq 100 indeksi laski yli 3%. Laajempi S&P 500 laski myös lähes 2%.

Korkojen nousu ja jo nousuodotukset laskevat erityisesti kasvuyhtiöiden kursseja, koska niiden arvo perustuu tuloksiin, jotka ovat kaukana tulevaisuudessa.

Pöytäkirjojen mukaan kokouksessa keskusteltiin taseen pienentämisestä ja korkojen nostoista aiemmin luultua perusteellisemmin. Arvioiden mukaan tänä vuonna olisi edessä 3-4 koronnostoa, jotka olisivat kukin 0,25 prosenttiyksikköä. Ensimmäinen nosto ajoittuisi maaliskuuhun.

Citigroup luottaa osakekurssien nousun jatkumiseen, Morgan Stanley on pessimistisempi

Huolimatta koronnostoista Citigroup uskoo S&P 500 indeksin nousevan 5000 pisteen tasolle tänä vuonna. Goldman Sachs arvioi samaa, mutta Morgan Stanley odottaa vain 4400 pisteen tasoa loppuvuonna. Tämä tarkoittaisi laskua, koska indeksi on tällä hetkellä 4700 pisteen tasolla.

Korkojen nostot eivät tyypillisesti ole kääntäneet pörssejä laskuun välittömästi. Talouden veto on yleensä ollut sen verran hyvä, että kurssinousu on jatkunut jonkin aikaa. Vasta siinä vaiheessa, jos korkojen nousut tukahduttavat talouskasvua, on ollut merkittävämmän korjausliikkeen aika.

Aasia ja Eurooppa avasivat Yhdysvaltain laskun vanavedessä laskuun. Tällä hetkellä esim. Saksan Dax on vajaan prosentin miinuksella.

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu