Hieman ironiaa ilmassa

Lähipäivinä on ollut aika paljon puhetta, että perussuomalaisten talouspolitiikka ei vastaa ennen vaaleja annettuja lupauksia. Näissä on ilmeisesti viitattu joihinkin lehtihaastatteluihin, mutta Riikka Purra neuvoi lukemaan puolueen talouspoliittisen ohjelman.

No, luin. Eikä minusta hallituksen linja kovin jyrkässä ristiriidassa ole puolueen talouspoliittisen ohjelman kanssa. Ohjelmassa kyllä puhutaan leikkauksista, tehostamisesta ja työttömyysturvan porrastamisesta ihan reilusti.

TalousOhjelmaIso_final-01_2023.pdf (perussuomalaiset.fi)

Hiukkasen ironiaakin löytyy

Seuraavaan ”Suomi uuteen nousuun” -kappaleen alla olevaan tekstiin kiinnitin huomiota:

Fiskars ja Harvia ovatkin erinomaisia esimerkkejä menestyvistä suomalaisista yrityksestä, jotka valmistavat korkean lisäarvon merkkituotteita suurelta osin Suomessa. Huhtamäki on jo hieman kyseenalaisempi esimerkki, sillä yhtiön suurimmat työntekijämäärät ovat USA (3940), Intia (2525), Saksa (1365) ja Turkki (1226). Suomi ei mahdu työntekijämäärällä mitattuna kymmenen suurimman toimintamaan joukkoon.

Rapala ei mielestäni ole aivan paras mahdollinen esimerkki siitä, millä Suomi saadaan uuteen nousuun. Yhtiö nimittäin päätti vuonna 2022 siirtää Vääksyn tehtaan tuotantonsa Pärnuun. Uistintuotanto siirtyi Viroon kokonaan, mutta kalleimpia Marttiinin puukkoja tehdään edelleen Suomessa.

Kaikkein eniten kuitenkin ihmettelen, miksi ohjelmaan valittiin esimerkiksi Amer Sports. Yhtiö myytiin vuonna 2018 kiinalaiselle sijoittajaryhmälle 4,6 miljardin euron hinnalla. Tänä vuonna yhtiö palasi pörssiin, mutta ei Helsinkiin vaan New Yorkiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu