Iso-Britannia haluaa lisätä kansainvälistä rahoitusta ilmastonmuutoksen torjuntaan

G7 maiden valtiovarainmisterit kokoustavat ensi viikolla Lontoossa. Isäntämaan valtiovarainministeri Rishi Sunak haluaa yhdenmukaistaa yritysten ilmastointiraportointia, jotta sijoittajat voisivat huomioida ilmastovaikutukset paremmin sijoituksissaan.

Sunak odottaa innolla uusia kansainvälisiä toimia, jotka vahvistavat kestävää elpymistä ja tukevat työllisyyttä. Sanoma on samansuuntainen Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellenin lausunnon kanssa. Yhdysvallat on esitellyt 6000 miljardin dollarin budjetin infrastruktuuri-, koulutus- ja ilmastohankkeisiin.

UK wants more G7 progress on climate finance, eyes tax reform | Reuters

Jääkö EU jalkoihin?

Kokoukseen osallistuu Euroopan unionin jäsenmaista Saksa ja Ranska. Lisäksi Euroopan unionilla on tarkkailujäsenyys. Unionia edustaa Irlannin valtiovarainministeri Paschal Donohoe. Hänen mukaansa tarvitaan politiikkaa, joka auttaa rakentamaan, kasvamaan ja sopeutumaan.

Päätöksenteko EU:ssa tuntuu olevan kuitenkin niin hidasta ja jähmeää, että riskinä on jäädä isojen poikien jalkoihin.

Optimistit odottavat ensi viikon kokoukselta päätöksiä, mutta useimmat vain julkilausumaa. Julkilausuma ja G7-maiden yhteisymmärrys auttaisi saamaan asioita eteenpäin heinäkuisessa G20-maiden kokouksessa.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu