Kestävän kasvun ohjelma

Viimeistään huhtikuussa 2021 Suomi toimittaa EU:n komissiolle suunnitelman siitä, miten käytämme elpymisvälineestä meille kuuluvan osuuden (joo tiedän, että maksamme sen hyvinkin runsaasti takaisin, se ei kuitenkaan ole blogin aihe).

Olen jokseenkin varma, että kun tämä listaus on julkinen, alkaa melkoinen poru siitä, että kohteet ovat vääriä. Siksi muistutan, että kohteisiin voi vaikuttaa tämän viikon ajan.

https://vm.fi/kestava-kasvu

Reunaehtona hallituksen painopisteet

Suomen kestävän kasvun ohjelman rahoitus kohdennetaan kuuteen nopeavaikutteiseen, EU:n talouspoliittisen ohjausjakson suositusten mukaiseen painopisteeseen. Hallituksen linjaamat painopisteet ovat:

  1. Koulutus, tutkimus- ja innovaatiotoiminnalla Suomi takaisin kestävän kasvun uralle
  2. Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta
  3. Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen
  4. Kestävän infrastruktuurin ja digitalisaation vahvistaminen
  5. Työmarkkinoiden toiminta, työttömille suunnatut palvelut ja työelämän kehittäminen
  6. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden vahvistaminen ja kustannusvaikuttavuuden lisääminen

”Suomen kestävän kasvun ohjelmaa on välttämätöntä tehdä yhdessä. Sitä tehdään yhdessä eri ministeriöiden kanssa, yhdessä maakuntien ja alueiden toimijoiden kanssa sekä elinkeinoelämän ja tutkimusalan kanssa. Myös alueilla on välttämätöntä tehdä yhteistyötä joka kattaa sekä aluekehitys- että sote-alan toimijat, kunnat, yritykset ja järjestöt”, sanoo valtiovarainministeri Matti Vanhanen.

Kiitosta hallitukselle voi antaa silloin, kun on sen paikka. Mielestäni nyt on, ainakin jos ehdotuksilla on vaikutusta. Sitähän emme vielä tiedä.

Vaikuttamisen aika on nyt!

Ehdotukset 6.11. asti sähköpostitse osoitteeseen kestavankasvunohjelma@vm.fi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu