Metsäteollisuudella menee odotetun huonosti

Stora Enso julkaisi aamulla yhdeksän kuukauden tuloksensa. Luvut olivat odotetun karut:

Liikevoitto viimeisellä vuosineljänneksellä oli 21 miljoonaa, mikä vastasi suurinpiirtein analyytikkojen odotuksia. Pudotusta liikevoitossa oli 96%. Koko alkuvuoden operatiivinen liikevoitto oli 292 miljoonaa. Sekin putosi 81%. Sijoitetun pääoman tuotto laski 4,7 prosenttiin edellisen vuoden 22,1 prosentista.

Kaikki tuoteryhmät jäivät tavoitteistaan, joskin Biomateriaalit pääsivät melko lähelle (liikevoitto 12% kun pitkän aikavälin tavoite on 15%). Eniten tavoitteista jäi puutuotteet, joka teki 7,2% liiketappiota (tavoite +20%)

Yhtiön tuore toimitusjohtaja Hans Sohlström kommentoi:

Sellun maailmanlaajuinen kysyntä on edelleen heikkoa, ja tarjontaa on paljon. Inflaation ja korkeiden korkojen negatiivinen vaikutus rakennusmarkkinoihin jatkuu, mikä painaa tulostamme rakennusratkaisuissa.

Muuttuvat kustannuksemme ovat laskeneet huippulukemista, mutta ovat edelleen korkeat aiempaan tasoon verrattuna samalla, kun puun saatavuus oli edelleen niukkaa. Emme odota merkittävää parannusta markkinoiden kysynnässä tai varastotasoissa loppuvuoden aikana. 

Pidemmän aikavälin suorituskykyyn Sohlströmillä on kuitenkin luottamusta. Yhtiö keskittyy nyt voiton ja rahavirran tuottamiseen. Tehostustoimia on käynnissä.

STORAENSO_RESULTS_Q323_FIN

Tänään saadaan myös UPM:n tulos. Siltä voidaan odottaa hiukan parempaa suoritusta, koska energian myynti tuottaa tasaisempaa liikevoittoa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu