Nordean Fortum-analyysi

Nordea päivitti Fortum-analyysinsa yhtiön puolivuositulosjulkistuksen edellä. Fortum julkistaa H1-tuloksensa 25.8.2022. Suurin muuttuja on kuitenkin alkuvuoden osalta tiedossa, kun Uniper julkisti jo puolen vuoden 12 miljardin tappionsa.

Uniperin lukujen ja omien laskelmiensa perusteella Nordea arvioi Fortumin koko vuoden käyttökatteen (EBITDA) olevan noin 7 miljardia tappiolla. Tämä nostaisi yhtiön nettovelan 9,7 miljardin tasolle, kun vielä vuoden vaihteessa nettovelkaa oli vain 800 miljoonaa.

Osakekohtainen tulos olisi -5,68 Euroa.

Fortumin oma pääoma saattaa Nordean arvion mukaan painua nolliin Q3 lopussa, mutta arvion mukaan oma pääoma nousisi vuoden loppuun mennessä jälleen yli 2 miljardia positiiviseksi. Huonoimmassa skenaariossa Nordea pitää mahdollisena 5 miljardin euron osakeantia, mutta korostaa, ettei tämä ole perusskenaario.

Osakkeen käypä hinta 17 euroa, tai heikoimmassa skenaariossa 9 euroa

Nordea laskee osien summa menetelmällä Fortumin osakkeen käyväksi arvoksi 17 euroa. Pahimmassa skenaariossa käypä arvo olisi kuitenkin vain 9 euroa, jos Uniperin tappiot jatkuvat myös ensi vuonna.

Nordean suositus on pidä. Tavoitehinta 17 euroa on linjassa muiden analyytikkojen kanssa. Yhtiötä seuraa 15 analyytikkoa, joiden tavoitehintojen keskiarvo on 17,29.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu