Purra: Energiasiirtymäinvestoinnit voivat yllättää positiivisesti

Kuuntelin valtiovarainministeri Purran esityksen hallituksen budjettiesityksen julkistamisesta. Äänenpainot olivat ihan valtiovarainministerimäisiä. Esitys oli sujuva, mutta vastauksia lehdistön kysymyksiin ei juuri tullut.

Erityisesti kiinnittäisin huomiota diaan, jossa puhuttiin talouden tilasta.

Korkea korkotaso vaikuttaa Purran mukaan erityisesti rakentamiseen, joka on laskenut rajusti, mutta arvioiden mukaan lasku olisi tilapäistä.

Purra mainitsi valopilkuiksi talouden kuvassa kotitalouksien tilanteen helpottumisen ja erityisesti investoinnit, jotka saattavat yllättää positiivisesti. Purran mukaan erityisesti energiasiirtymään liittyviä investointiaikeita on paljon. Purra toivoo, että niitä saadaan toteutettua.

Kuten täälläkin on todettu, valtion budjetti kasvaa vielä ensi vuonna. Kasvu on noin 3,5% eli vähintäänkin inflaatiovauhdin mukaista. Budjetti odottaa kuitenkin tulojen kasvavan 5,5%, joten alijäämä laskisi hieman.

Purra esitteli kaavion, jonka mukaan päätöspohjaiset säästöt ovat ensi vuonna 700 miljoonaa euroa ja kasvaisivat hallituskauden loppuun mennessä 2,7 miljardin tasolle.

Lehdistö kysyi mm. paljonko kehyskauden menoissa näkyy hävittäjähankintoihin liittyviä kustannuksia. Tähän ei saatu vastausta.

Valtiovarainministeri Purran budjettiehdotus vuodelle 2024 julkistetaan 25.8. – YouTube

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu