Saksalaiset halpakaupat valtaavat Britannian markkinoita

Kirjoituksen tiedot perustuvat pääosin Reutersin uutisoimaan James Daveyn raporttiin.

Saksalaiset halpakauppaketjut Aldi ja Lidl hyödyntävät Britannian korkeaa inflaatiota lisäämällä myymälöidensä määrää voimakkaasti Britanniassa. Kahdella halpakauppaketjulla on jo nyt 16% markkinaosuus Britannian päivittäistavaramarkkinoista. Aldi on neljänneksi suurin kauppaketju Britannian markkinoilla ja Lidl kuudenneksi suurin.

Aldilla on nykyisin 990 myymälää Britanniassa, ja tarkoitus on kasvattaa lukumäärä 1200 myymälään vuoteen 2025 mennessä. Lidlillä puolestaan on 950 myymälää ja tähtäimessä 1100 myymälää.

Raportin mukaan kasvulle on tilaa, sillä mm. Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Norjassa jopa kolmannes supermarkettien lattiapinta-alasta on halpakauppojen käytössä.

Tesco ja Sainsbury vähentävät palvelutiskejä

Hintapaineet ovat raportin mukaan saaneet suuret brittiläiset kauppaketjut Tescon ja Sainsburyn lisäämään automaattikassoja ja vähentämään palvelutiskejä. Palvelumyymälöiden ja halpakauppojen hintaero on ollut Britanniassa noin 14%, mutta ero on kaventumaan päin.

Aldilla ja Lidlillä on kuitenkin noin 2000 tuotteen valikoima, ja Tescolla sekä Sainsburyllä noin 30.000 – 40.000 nimikettä suurissa marketeissaan, joten olemattomaksi hintaero ei voi kutistua.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu