Siemens Energy odottaa 15 miljardin valtiontakauksia

Viime viikolla oli tällä alustalla Janne Salosen blogi tuulivoimaklusterin vaikeuksista, joita auttamaan EU suunnittelee toimialalle pikaisia tukitoimia.

Euroopan komissio: Tuulivoimateollisuus tarvitsee pikaista tukea | Uusi Suomi Puheenvuoro

Ikäänkuin jatkoksi tälle Siemens Energy kertoi viime viikon torstaina poistavansa aiemman tulosohjeistuksensa ja keskustelevansa Saksan valtion kanssa projektitakauksista. Lehtitietojen mukaan takaukset olisivat 15 mrd. euroa.

Yhtiön ilmoituksen myötä Siemens Energyn tulosennusteita korjattiin reippaasti alaspäin. Nyt ajantasainen analyytikkoennuste on -4,2 mrd. euron tappio tilikaudelta, joka päättyi syyskuun 2023 loppuun. Yhtiön oma pääoma oli edellisen tilikauden lopussa vielä 17 mrd. mutta kannattaa huomioida, että aineellinen oma pääoma (net tangible assets) oli vain runsaat 3 mrd. Loput omasta pääomasta on aineetonta, lähinnä liikearvoa (goodwill).

Siemens Energy omistaa nykyisin kokonaan tuulivoimavalmistaja Siemens Gamesan. Kaksi kolmasosaa yhtiön liikevaihdosta kertyy kuitenkin kaasu- ja voimatuotannon (gas & power) projekteista. Yhtiö kertoikin tarvitsevansa takauksia lähinnä voimakkaasti kasvaneiden kaasu- ja voimatuotannon toteuttamiseksi.

Siemens AG omistaa Siemens Energystä 31,9% eikä ilmeisesti halua merkittävästi lisätä omia vastuitaan osakkuusyhtiössään.

Siemens Energyn kurssi laski torstaina 36%, mutta on sen jälkeen toipunut noin 15%. Oletettavasti sijoittajat odottavat takauksien järjestyvän.

Publications & Ad Hoc (siemens-energy.com)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu