Ukrainan sota haukkasi Uniperiltä 3,1 miljardia euroa

Fortumin tytäryhtiö (omistusosuus 78%) julkaisi tänään ennakkotiedot alkuvuoden tuloksestaan. Neljän kuukauden raportoitu tulos oli 3,1 miljardia euroa pakkasella. Tämä syö lähes puolet yhtiön omasta pääomasta. Tappio aiheutuu kuitenkin pääosin kertaluonteisista alaskirjauksista Nord Stream 2 kaasuputkihankkeesta ja venäläisistä Unipro -toiminnoista. Näillä ei ole kassavirtavaikutuksia, joten yhtiön toimintaedellytyksiin tappioilla on vain rajallisesti vaikutusta.

Kertaluonteisista tappioista puhdistettu liikevoitto oli sekin 830 miljoonaa tappiolla, mutta yhtiö ohjeistaa edelleen kohtuullista positiivista toiminnallista liikevoittoa koko vuodelle.

Osakekurssi pudonnut 45% vuoden vaihteesta

Uniperin ilmoittamat tappiot vastasivat melko hyvin markkinoiden odotuksia, koska kurssireaktio ei tänään ollut merkittävä. Alkuvuodesta osakekurssi on kuitenkin tullut alas jo 45%. Emoyhtiö Fortumin kurssi on laskenut lähes samassa suhteessa.

Barclays ehti päivittää Uniperin osakkeen tavoitehinnan 30 euroon (kurssi nyt 22,77 euroa). Silti suositus oli hieman epäloogisesti ”myy”.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu